Μικρολίμανο: Έργα ανάπλασης κόστους 5,7 εκ. ευρώ

Συνάντηση διαβούλευσης και συνεργασίας μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά και του Δήμου Πειραιώς πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη (8/11) στα Γραφεία της Περιφέρειας για το έργο της ανάπλασης της περιοχής του Μικρολίμανου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκαν τα κύρια στοιχεία και χαρακτηριστικά της μελέτης, η δε υλοποίηση του έργου θα χρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής με το ποσό των 5.7 εκ. ευρώ. Το έργο θα εκτελεστεί από το Δήμο Πειραιά.

Η ανάπλαση αφορά έκταση 15,6 στρεμμάτων

Το έργο ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα της πόλης και των Φορέων της που εδώ και δεκαετίες αναζητούσε επιτακτικά τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση της περιοχής. Η ανάπλαση αφορά μια έκταση 15,6 στρεμμάτων περίπου και προβλέπει δρόμους ήπιας κυκλοφορίας με μεγάλα πεζοδρόμια, ελεύθερους κοινόχρηστους χώρους περιπάτου και αναψυχής με δενδροφύτευση και άλλο αστικό εξοπλισμό περίπου 4 στρεμμάτων αλλά και παρεμβάσεις ανάπλασης σε συγκεκριμένες οδούς και περιοχές (Ναυάρχου Βότση, προσφυγικά).

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γ. Γαβρίλης αναφερόμενος στη σημασία της ανάπλασης τόνισε ότι πρόκειται για μια στρατηγικής σημασίας παρέμβαση στην πόλη του Πειραιά, που σε συνδυασμό με τα άλλα εκτελούμενα έργα, θα αναδείξει τα φυσικά πλεονεκτήματα και τη μοναδική ομορφιά της περιοχής, θα επιλύσει χρόνια προβλήματα υποβάθμισης μιας περιοχής που κάποτε υπήρξε σημείο αναφοράς για την πόλη και θα καταστήσει εκ νέου περιοχή αυτή σε χώρο αναψυχής, τουριστικής και οικονομικής ανάπτυξης.

Γ. Μώραλης:  Στόχος να αναδειχθεί το παραλιακό μέτωπο

Ο Δήμαρχος Πειραιώς Γ. Μώραλης, επισήμανε τη σπουδαιότητα της ανάπλασης του Μικρολίμανου για την αναπτυξιακή προοπτική της πόλης, τονίζοντας ότι αποτελεί μια εξαιρετικά σημαντική παρέμβαση, καθώς θα αναβαθμιστεί λειτουργικά και αισθητικά μια από τις ομορφότερες περιοχές του Πειραιά.  Ο κ. Μώραλης υπογράμμισε πως στόχος είναι να αναδειχθεί το πανέμορφο παραλιακό μέτωπο του Μικρολίμανου, με σεβασμό στο περιβάλλον, τους μόνιμους κατοίκους και την επιχειρηματική δραστηριότητα της περιοχής, τονίζοντας πως θα υπάρξει τουριστική και οικονομική ανάπτυξη και το Μικρολίμανο θα γίνει πόλος έλξης για κατοίκους και επισκέπτες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύσκεψη στην Π.Ε. Πειραιά για το θέμα της Ραλλείου

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στη Π. Ενότητα Πειραιά, με τη συμμετοχή του Αντ. Πειραιά Γιώργου Γαβρίλη και εκπροσώπων του Οργανισμού Σχολικών Κτηρίων (ΟΣΚ) και της σχολικής κοινότητας της Ραλλείου Σχολής για το θέμα της ανέγερσης νέου σχολικού κτηρίου. Το θέμα της κατασκευής σχολικού κτηρίου για τη στέγαση της Ραλλείου χρονολογείται, εδώ και[…]

Περισσότερα »

Γ. Γαβρίλης: Επίσκεψη στα εμπορικά καταστήματα του Πειραιά

Επίσκεψη στα εμπορικά καταστήματα της κεντρικής αγοράς του Πειραιά πραγματοποίησαν, το μεσημέρι της Τρίτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης μαζί με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς (Ε.Σ.Π) Ν. Μανεσιώτη, τον Γενικό Γραμματέα του Ε.Σ.Π, Αν. Παντελάκη και τους Περιφερειακούς Συμβούλους Γιώργο Αλεβιζόπουλο, Μαρία Λαμπρίδου και Ειρήνη Μεταξά. Οι έμποροι[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *