«Βίκος Street Relays Πειραιάς»… Aγώνες σκυταλοδρομίας την Κυριακή 19/11

Ο Πειραιάς υποδέχεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά τους αγώνες σκυταλοδρομίας «Βίκος Street Relays Πειραιάς», οι οποίοι θα διεξαχθούν την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017 στο Πασαλιμάνι,  με τη συμμετοχή σημαντικών αθλητών και πολιτών.

Οι αγώνες «Βίκος Street Relays Πειραιάς 2017», είναι φέτος αφιερωμένοι στον αείμνηστο Τάκη Βεντίκο κι έχουν  σπουδαίο κοινωνικό χαρακτήρα: τα έσοδα θα διατεθούν με αποκλειστικό σκοπό την υποστήριξη και οικονομική ενίσχυση για την θεραπεία του 17χρονου πρωταθλητή καταδύσεων Ανδρόγεω Σαμψάκη-Μπακόπουλου.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά Συνέντευξη Τύπου-Παρουσίαση των αγώνων, με ομιλητές τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, την Πρόεδρο του Ο.Π.Α.Ν κυρία Σταυρούλα Αντωνάκου, τον Αντιπρόεδρο του Ο.Π.Α.Ν κ. Νίκο Γέμελο, την Γενική Γραμματέα του ΟΣΦΠ κυρία Χριστίνα Τσιλιγκίρη, τον Πρεσβευτή των αγώνων και ασημένιο Ολυμπιονίκη στην κολύμβηση κ. Σπύρο Γιαννιώτη και τον χάλκινο πρωταθλητή Ευρώπης στο στίβο και διευθυντή των αγώνων κ. Νότη Παπούλια.

Oι αγώνες θα διεξαχθούν με την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά και του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας, σε συνεργασία με τον Αθλητικό και Πολιτιστικό Σύλλογο ΕΡΜΗΣ 1877 και με τη στήριξη του Ολυμπιακού ΣΦΠ.

Ο Δήμαρχος Πειραιά τόνισε: «Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε σήμερα τη διεξαγωγή, για 4η συνεχή χρονιά των αγώνων «Βίκος Street Relays» στον Πειραιά. Είναι ένας ξεχωριστός αγώνας δρόμου, τον οποίο κάθε χρόνο αγκαλιάζουν όλο και περισσότεροι αθλητές αλλά και πολίτες. Πρόκειται για αγώνες σκυταλοδρομίας, με ομάδες που τρέχουν σε μεγάλες, μεσαίες ή μικρές αποστάσεις, καθώς και αγώνες για παιδιά.

Είναι μια επιτυχημένη εκδήλωση στην οποία λαμβάνουν μέρος πάρα πολλοί συμπολίτες μας, σύλλογοι της πόλης που συμμετέχουν μαζικά, αλλά και πάρα πολύ σημαντικοί αθλητές, ολυμπιονίκες και πρωταθλητές. Θα πραγματοποιηθούν ξανά στο Πασαλιμάνι, στη Μαρίνα Ζέας. Πρόκειται για μια πολύ όμορφη διαδρομή δίπλα στη θάλασσα, σε ένα από τα ομορφότερα σημεία της πόλης μας.

Φέτος, οι αγώνες street relays στον Πειραιά έχουν ιδιαίτερη σημασία καθώς είναι αφιερωμένοι στη μνήμη του αείμνηστου Τάκη Βεντίκου που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή. Ο Τάκης Βεντίκος, τον οποίο είχα την τιμή να γνωρίζω προσωπικά,  υπήρξε κορυφαία μορφή του ελληνικού αθλητισμού, η ψυχή για πάνω από 60 χρόνια του τμήματος στίβου του Ολυμπιακού. Τίμησε επίσης, τον Δήμο Πειραιά με τη συμμετοχή του στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας και θεωρώ ότι αξίζει και με το παραπάνω να του αφιερώσουμε αυτούς τους αγώνες.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, τα έσοδα των συμμετοχών, διατίθενται για καλό σκοπό. Φέτος θα υποστηρίξουμε και θα ενισχύσουμε οικονομικά τον 17χρονο πρωταθλητή των καταδύσεων Ανδρόγεω Σαμψάκη, ο οποίος μετά το πρόσφατο ατύχημά του πρέπει να υποβληθεί σε αρκετά πολυέξοδες θεραπείες για να μπορέσει να επανέλθει. Ήδη, με πρωτοβουλία του Οργανισμού Πολιτισμού Άθλησης Νεολαίας του Δήμου Πειραιά, την οποία απεδέχθη η εταιρεία παραγωγής και οι συντελεστές, μέρος από τα έσοδα της παράστασης «Καλιγούλας» με τον Γιάννη Στάνκογλου, που παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά από τις 18 έως τις 29 Οκτωβρίου, θα διατεθούν για την αποκατάσταση της υγείας του νεαρού μας πρωταθλητή.

Το μήνυμα που στέλνουμε σήμερα είναι ότι ο αθλητισμός είναι ζωή, είναι υγεία. Δεν τρέχουμε για την νίκη, τρέχουμε για να περάσουμε καλά και να προσφέρουμε την υποστήριξή μας σε όσους μας χρειάζονται».

Η Πρόεδρος  του Ο.Π.Α.Ν. Σταυρούλα Αντωνάκου, επισήμανε: «Να σας καλωσορίσω και εγώ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Τα «Street Relays» είναι για τέταρτη χρονιά κοντά μας και αποτελούν πλέον θεσμό. Δεν θα σας κουράσω, γιατί είπε πολλά ο Δήμαρχος, θα πουν και για τη διοργάνωση οι καθ ύλην αρμόδιοι.  Εγώ αυτό που θέλω να πω είναι πολύ σημαντικό για μας. Θέλουμε να προσελκύσουμε τον κόσμο στον μαζικό αθλητισμό. Είναι η καλύτερη ευκαιρία με τα  «Street Relays».  Μπορούν να αγωνιστούν από μικρά παιδιά έως μεγάλης ηλικίας άνθρωποι αλλά και πρωταθλητές και ομάδες.

Φέτος θα τιμήσουμε και τη μνήμη του Τάκη Βεντίκου, ενός ανθρώπου ο οποίος είχε προσφέρει πάρα πολλά πράγματα στον Ελληνικό κλασικό αθλητισμό, αλλά και στον Πειραϊκό αθλητισμό. Και για μένα φέτος, η σημασία είναι ακόμη μεγαλύτερη γιατί ο Δήμος Πειραιά – και θέλω να ευχαριστήσω δημόσια και τον Δήμαρχο και τον Νίκο Γέμελο αλλά και τον κόσμο –  κάναμε μία πολύ μεγάλη προσπάθεια, για να βοηθήσουμε  έναν Έλληνα πρωταθλητή, ένα παιδί, το οποίο τραυματίστηκε  στον χώρο όπου έκανε προπόνηση, τον Ανδρόγεω Σαμψάκη. Δεν έχει σημασία ότι ήταν πρωταθλητής, έχει σημασία ότι έκανε αυτό που αγαπούσε. Εμείς σταθήκαμε δίπλα στην οικογένεια, αλλά χρειάζεται η βοήθεια όλων μας γιατί από δω και πέρα η θεραπεία του, είναι και πολύ κοστοβόρα και χρονοβόρα. Δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι ενθαρρυντικά, έχουμε επαφή πολύ συχνή με την οικογένειά του, γίνονται προσπάθειες να φύγει στο εξωτερικό. Ήδη, από την παράσταση του Καλιγούλα – και θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ τους ανθρώπους της παραγωγής του Καλιγούλα, αλλά και τους ανθρώπους εδώ του Δημοτικού Θεάτρου και τους συνεργάτες μου, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό – μαζέψαμε ένα σημαντικά μεγάλο ποσό, το οποίο είναι έτοιμο να αποδοθεί στην οικογένεια όταν θα είναι έτοιμη. Γιατί δυστυχώς θέλω να πω ότι λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών, ακόμα δεν έχει καταστεί δυνατόν να τα δώσουμε τα χρήματα, υπάρχει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι το οποίο θα πρέπει να δοθεί σε φορολογία, από το να δοθεί αυτή τη στιγμή στο παιδί. Τουλάχιστον τα μισά χρήματα. Προσπαθούμε να βρούμε λύση μέσω του Υπουργείου και με τους φορείς και τους καλώ να δείξουν την ευαισθησία τους γιατί τα χρήματα πρέπει να δοθούν άμεσα και από αυτήν τη δράση και από την προηγούμενη. Γιατί πρέπει το παιδί να φύγει και άμεσα.

Να καλέσουμε τον κόσμο και να είναι οι αγώνες όπως είναι κάθε χρονιά, με πολύ κόσμο, πολλά χαμόγελα, πολλά παιδιά, πολλούς ανθρώπους, να το χαρούμε όλοι μαζί. Είναι μία μεγάλη γιορτή. Ευχαριστώ».

Ο Αντιπρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν και Ομοσπονδιακός προπονητής κολύμβησης Νίκος Γέμελος, τόνισε: «Με τη σειρά μου θα ήθελα να σας καλωσορίσω και εγώ σε ένα κτίριο σύμβολο για τον Πειραιά. Επειδή μίλησαν όλοι και ο Δήμαρχος και η Πρόεδρος και ο Σπύρος Γιαννιώτης για το αγωνιστικό πρόγραμμα των «ΒΙΚΟΣ STREET RELAYS», εγώ το μόνο που θα ήθελα να σας πω είναι ότι όσο περισσότεροι μαζευτούμε, όσα περισσότερα είναι τα χαμόγελα στην πλατεία Κανάρη και το Πασαλιμάνι, τόσα περισσότερα χρήματα θα συγκεντρωθούν για έναν άνθρωπο που έχει ανάγκη. Ο αθλητισμός είναι ζωή, ο αθλητισμός είναι χαμόγελο. Μέσα από αυτό το χαμόγελο λοιπόν, όλοι μαζί, όπως ο Ολυμπιακός και ο Δήμος Πειραιά, να στηρίξουμε και να θυμηθούμε τον Τάκη Βεντίκο που επί χρόνια υπήρξε δίπλα μας στον Πειραιά και μεγαλούργησε με τον Στίβο. Όσο για μένα, έχω κάνει αρκετή προπόνηση φέτος και πιστεύω ότι θα κερδίσω τον Δήμαρχο».

O Πρεσβευτής των αγώνων και ασημένιος Ολυμπιονίκης στην κολύμβηση Σπύρος Γιαννιώτης, τόνισε μεταξύ άλλων: «Φέτος οι αγώνες «Βίκος Street Relays Πειραιάς» είναι για πολύ καλό σκοπό, για  έναν 17χρονο πρωταθλητή μας στις καταδύσεις, τον κύριο Σαμψάκη και θέλουμε να βοηθήσουμε για τη θεραπεία του.  Επίσης, με την παρουσία όλων των αθλητών δίνουμε ένα μήνυμα ότι ο αθλητισμός είναι υγεία κι αυτό θέλουμε να προάγουμε. Έχω κανονίσει να τρέξω, θα κολυμπήσω στην επιστροφή. Έχω ξανατρέξει  στα Relays. Είναι μια πολύ όμορφη διοργάνωση».

Η Γενική Γραμματέας του Ο.Σ.Φ.Π. Χριστίνα Τσιλιγκίρη, επισήμανε μεταξύ άλλων: «Είμαι πολύ χαρούμενη που για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά βρισκόμαστε εδώ για έναν πολύ ωραίο σκοπό. Φέτος υπάρχει ένας διττός χαρακτήρας ιδιαίτερης σημασίας, ο πρώτος δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον μεγάλο ιδρυτή του Τμήματος Στίβου τον Τάκη Βεντίκο. Ένας άνθρωπος που επί 64 χρόνια, υπηρέτησε το άθλημα, υπηρέτησε τον Σύλλογο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.  Ο δεύτερος είναι το πολύ λεπτό ζήτημα που αφορά τον αθλητή, τον 17χρονο αθλητή Ανδρόγεω  Σαμψάκη, ένα παιδί το οποίο συγκλόνισε με την ιστορία του.  Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να βοηθήσουμε ακόμη και για τη δυσκολία  στο  να πάρει τα χρήματα αυτό το παιδί. Μακάρι να μπορέσουμε να το κάνουμε».

Ο χάλκινος πρωταθλητής Ευρώπης στο στίβο και διευθυντής των αγώνων Νότης Παπούλιας, υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Είναι τιμή μου που βρίσκομαι μαζί με τον Γέμελο και τον Γιαννιώτη στο πάνελ για αυτή τη διοργάνωση. Θα σας μιλήσω για τα δρομικά. Έχουμε 10.000 μέτρα, 2 Χ 5.000 μέτρα και τέλος έχουμε τα 4 Χ 2.500 μέτρα. Έχουμε τις σκυταλοδρομίες για τα μικρά παιδιά που είναι οι πιο εντυπωσιακές από όλες, τα 4 Χ 50 μέτρα για παιδιά νηπιαγωγείου μέχρι δευτέρα – τρίτη δημοτικού και τα 4 Χ 100 μέτρα για τα μεγαλύτερα παιδιά του δημοτικού. Θα ήθελα να μιλήσω και εγώ  για τον Τάκη Βεντίκο. Ήταν ο άνθρωπος που έφερε εμένα και πολλούς πρωταθλητές τη δεκαετία του ‘90 στην οικογένεια του Ολυμπιακού. Μακάρι να υπήρχαν δέκα άνθρωποι σαν τον Τάκη Βεντίκο και ο ελληνικός αθλητισμός δεν θα ήταν στην κατάσταση που είναι τώρα».

Χαιρετισμό στη Συνέντευξη Τύπου απηύθυναν ο Πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Οργανισμού AEGEAN ΟΜΗΡΟΣ COLLEGE κ. Νίκος Μακρυπλίδης και η  κυρία Νατάσσα Κρεντς, υπεύθυνη Marketing και Επικοινωνίας του ονομαστικού χορηγού των αγώνων,  της εταιρείας Βίκος. Τον συντονισμό της Συνέντευξης Τύπου είχε η δημοσιογράφος κυρία  Κατερίνα Αναστασοπούλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγάλο ντέρμπι σήμερα (16:00) για την Α Πειραιά (Video)

Μεγάλο ματς σήμερα Δευτέρα στις 16:00 στο γήπεδο του Ρέντη για την 16η αγωνιστική του 2ου Ομίλου της Α Πειραιά. Ο 2ος της βαθμολογίας Α.Ο. Καραβά υποδέχεται την πρωτοπόρο ΑΕ Μοσχάτου με τις δύο ομάδες να χωρίζει μόλις ένας βαθμός. Ντέρμπι που μπορεί να κρίνει τον τίτλο και γι’ αυτό[…]

Περισσότερα »

Πήραν άτυπη ρεβάνς στο World League επί της Ρωσίας

Μόλις δύο εβδομάδες (και κάτι) μετά τον πικρό αποκλεισμό από τους Ολυμπιακούς αγώνες στο Προολυμπιακό τουρνουά, από τη Ρωσία στα πέναλτι, η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Γυναικών αντιμετώπισε και πάλι την “αρκούδα”, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των προκριματικών ομίλων του World League στη ζώνη της Ευρώπης. Και είχε[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *