Το στοίχημα των Δημοτικών ΜΜΕ

Του Στέλιου Μπρατσόλη

Δεν είναι λίγες οι φορές που προκύπτει εύλογα στις σημερινές θεαματικά – μιντιακά -μεταβαλλόμενες και ανταγωνιστικές συνθήκες το ερώτημα αν οι συχνότητες μας έχουν λόγο ύπαρξης ή απλά «επιβαρύνουν» τους δημοτικούς προϋπολογισμούς και δεν έχουν πλέον  λόγο ύπαρξης.

Χωρίς να υποτιμώ κάθε ρεαλιστική και προϋπολογιστική οικονομική λογική «κόστους – ωφέλειας», ΔΕΝ μπορώ να αποδεχτώ ούτε να συμφωνήσω με Απόψεις που Υποστηρίζουν η Προτείνουν την συρρίκνωση ή ακόμη το κλείσιμο των ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ.

Εκτιμώ ότι: Η Ίδρυση η Διαδρομή η Ύπαρξη των Δημοτικών Συχνοτήτων – είναι ‘ Ένα ‘ με την Κουλτούρα και την ιστορική Ταυτότητα των Πόλεων που τις δημιούργησε και εξ’ αντικειμένου κάθε άλλη επιλογή – πλήττει , προσβάλει και στερεί από τις πόλεις μας την πρωτοβουλία,  την αισιοδοξία τους, και την προβολή της τοπικής τους ταυτότητας.

Οι Δημοτικές Συχνότητες είναι θεσμική περιουσία των Δημοτών και των Κατοίκων μας και αυτό αποτελεί και… «Μοριοδότηση για σήμερα» που η πολιτεία εξελίσσει τις διαδικασίες αδειοδότησης. Πρέπει να σημειωθεί ότι ακόμη και στην  Ατζέντα του Δ.Ν.Τ  προκρίνετε η επιλογή, ότι η μακροοικονομική ανάπτυξη προϋποθέτει κοινωνίες με Ενεργούς και όχι Παθητικούς Πολίτες.

Η ύπαρξη και η ανάπτυξη των Συχνοτήτων μας, συντελεί και προωθεί αυτή την κινητικότητα των πόλεων μας , ωφελώντας από κάθε άποψη στην ανάδειξη της Παράδοσης, των πολιτιστικών και τουριστικών πλεονεκτημάτων των περιοχών, και ωθεί  τους κατοίκους μας σε  συνεκτική κουλτούρα, που οδηγεί σε προβολή και κύρος για τις περιοχές μας και εξ’ αντικειμένου στην εμπορική οικονομική ανάπτυξη των πόλεων μας αλλά και της εθνικής οικονομίας.

Συμπερασματικά, ο ρόλος και η αναπτυξιακή ύπαρξη των δημοτικών συχνοτήτων μας, συμβάλει στη κάθε δημοτική πρόοδο και δεν αποτελεί  αρνητική οικονομική αιμορραγία για τους δήμους μας.

Το στοίχημά μας

Είναι σαφές ότι μέσα σε αυτό το περιβάλλον οφείλουμε να επαναπροσδιορίσουμε την ρεαλιστικά στόχευση του κάθε μέσου μας. Οι ποιοτικές μετρήσεις , τα στοιχειά των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των προγραμμάτων μας και η στροφή στην τοπική ενημερωτική πηγή μπορεί να αποτελέσει κίνητρο και να αντλήσει τη διαφημιστική μας δαπάνη, από τις τοπικές αγορές.

Προϋπόθεση: Το πρόγραμμά μας να συνδυάζεται με τις δραστηριότητες προβάλλοντας ενημερωτικά και ρεπορταζιακά τη ζωή των πόλεών μας.

Στόχοι μας: Να κερδίζουμε όλο και περισσότερο τα πιο ενεργητικά κοινά των περιοχών μας.

Η ενημέρωση και η προτάσεις στα μεγάλα διαφημιστικά κονδύλια , ειδικά στον τομέα της – κοινωνικής εταιρικής ευθύνης – στην ευαίσθητη αύτη περίοδο μπορεί να αποφέρει νέα έσοδα στα μέσα μας.

Το προγραμματικό αυτό φρεσκάρισμα που συνδυάζεται  με τις σύγχρονες τάσεις και με την παραδοσιακή αναφορά θα δώσει στις Δημοτικές μας συχνότητες αυξημένο ρόλο με ευρύτερη αποδοχή- ακρόασης και θέασης.

Παράλληλα έχουμε υποχρέωση να ‘ υπερβούμε ‘ την λειτουργία μας , με δημιουργία και ισχυροποίηση τμημάτων διαφημιστικών  πωλήσεων .

Είναι δύσκολη  και ανηφορική αύτη η στόχευση αλλά είναι μονόδρομος ..

Η ενημέρωση- παρουσίαση και οι προτάσεις μας στα μεγάλα διαφημιστικά κονδύλια, ειδικά αξιοποιώντας τον τομέα της – κοινωνικής εταιρικής ευθύνης – στην ευαίσθητη αύτη περίοδο μπορεί να αποφέρει νέα έσοδα στα μέσα μας .

Οι συνδυαστικές συνέργιες – του ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού αέρα – με την προώθηση της στόχευσης των ιστοσελίδων μας – μέσω στοχευόμενης προώθησης στα social media & Google – μπορεί να προωθήσει την διείσδυση των μέσων σας και μεθοδικά να αυξήσει και το πελατολόγιο αλλά και τα διαφημιστικά έσοδα μας.

Οι Δημοτικές συχνότητες έχουν Προέλευση- Δύναμη και Προοπτική!

Με τέτοια φιλοσοφία πρέπει και μπορούμε να βηματίσουμε – συντονισμένα – και αξιοποιώντας την πανελλαδική μας εμπειρία να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της Νέας Ψηφιακής Πραγματικότητας.

Μαζί με αυτόν τον Σχεδιασμό: Η Διαφήμιση των Μέσων μας, με event, Καμπάνιες και πρωτοβουλίες που αγγίζουν κυρίως νέα τμήματα της κοινωνίας, δημιουργικά graffiti και ο συντονισμός με επίκαιρες & θεσμικές δράσεις των περιοχών μας, εδραιώνουν την ταυτότητα των μέσων μας διευκολύνοντας τη σχέση τους και με την τοπική αγορά αλλά και με τις κεντρικές διαφημιστικές πηγές .

Επιπλέον δε: Η Ένωσή μας – το έχει καταθέσει ήδη – αλλά δικαιούται να επιμείνει στο  αίτημα μας να έχουμε ετήσιο έσοδο – έστω και μικρό από την κρατική διαφήμιση.

Είναι δίκαιο και ενισχυτικό του Κύρους των μέσων μας αλλά και Ανταποδοτικό προς τον Κρατικό Προϋπολογισμό – λαμβάνοντας υπόψην τον κοινωνικό και ευεργετικό ρόλο μας, στην ζωή και δραστηριότητα των πόλεων μας .

Θεωρώ ότι είναι εφικτό να στοχεύσουμε σε ετήσιο έσοδο περί το 2-2.5% (περί το 1.000.000 ευρώ) από τα κονδύλια της κρατικής Διαφήμισης, καταμερισμένο σε όλες τις Δημοτικές μας συχνότητες.

Συμπερασματικά εκτιμώ: Η πρόκληση στη νέα πραγματικότητα είναι να επιμείνουμε στο να δημιουργήσουμε ακόμα μια πιο ενεργητική επικοινωνία, μέσω των Δημοτικών μας συχνοτήτων, συνδυάζοντας την εκφορά λόγου, την ενημέρωση, τη μουσική και τις «εικόνες» που έχουν σήμερα ανάγκη οι ακροατές μας για να δράσουν και ως πολίτες και ως συγκριτικοί καταναλωτές.

Το μέλλον των ραδιοφώνων μας και των συχνοτήτων μας είναι ψηφιακό γεγονός που θα διευρύνει όλα τα κοινά που μπορεί να προσεγγίσει ανά τον κόσμο.

Όλες οι μελέτες αποδεικνύουν την υψηλή αποτελεσματικότητα των τοπικών ραδιοφωνικών σταθμών και συχνοτήτων στην εγκυρότητα της τοπικής είδησης, της προβολής της παραδοσιακής κουλτούρας αλλά και στην προώθηση των τοπικών προϊόντων που μπορούν να συνδυαστούν και με ψηφιακές πλατφόρμες όπως τα e-shops.

Αυτό το συνολικό στοίχημα βάζει η σημερινή μιντιακή εποχή μπροστά μας και έχουμε όλες τις προδιαγραφές και δυνατότητες να το κερδίσουμε.

Ο Στέλιος Μπρατσόλης είναι Αντιπρόεδρος ΔΗ.ΡΑ.Π «ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ 90,4 FM» Μέλος του Δ.Σ. της  Ε.ΔΗ.Ρ.Τ.Μ.Ε.Ε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φρένο σε «πρόωρες» συνταξιοδοτήσεις θέλει η τρόικα

Βρίσκονται ένα βήμα πριν από τη συνταξιοδότηση κι όμως κινδυνεύουν να δουν τα απαιτούμενα όρια ηλικίας να αυξάνονται. Η τρόικα πιέζει για νέες αλλαγές στο σύστημα. Ποιες κατηγορίες εργαζομένων κινδυνεύουν. Αναλυτικά παραδείγματα. Τον περιορισμό όλων των συνταξιοδοτήσεων πριν από το 62ο έτος της ηλικίας ζητά η τρόικα και εξετάζει η[…]

Περισσότερα »

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στην Κέρκυρα

Στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχτεί πυροσβέστες, βόρεια και νότια της Κέρκυρα προκειμένου να περιορίσουν και να κατασβήσουν τις πυρκαγιές που ξέσπασαν νωρίς το μεσημέρι, από άγνωστες μέχρι στιγμής αιτίες. Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ευθύμης Γεωργακόπουλος, υπό έλεγχο βρίσκονται αυτή την[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *