Επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των Ρώσων διπλωματών

Στο πλαίσιο της Ημέρας του Διπλωματικού υπαλλήλου που γιορτάζεται στις 10 Φεβρουαρίου στη Ρωσία, η Πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα,  τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση  στη μνήμη των Ρώσων διπλωματών, των οποίων οι τάφοι βρίσκονται στο Ρωσικό Νεκροταφείο της Ανάστασης.

Ο Ρώσος Πρέσβης στην Ελλάδα κ. Αντρέι Μάσλοβ, σε σύντομη ομιλία του, εξέφρασε, μεταξύ άλλων, την ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη του, στους εκπροσώπους της Βουλής των Ελλήνων, του Δήμου Πειραιά, της Εκκλησίας της Ελλάδας και  των κοινωνικών φορέων «για τη διατήρηση της ρωσικής ιστορικής κληρονομιάς στην Ελλάδα και τη στήριξη των προσπαθειών της Πρεσβείας και των Ρώσων ομογενών, οι οποίες  έχουν  στόχο τη διαιώνιση της μνήμης της κοινής μας ιστορίας».

Ο Αντιδήμαρχος Ανδρέας Βεντούρης, ο οποίος εκπροσώπησε τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Μώραλη, σε δήλωσή του,  υπογράμμισε τις ιστορικές σχέσεις που συνδέουν τον ελληνικό με τον ρωσικό λαό.  Μια απόδειξη της κοινής πορείας των δύο λαών – πρόσθεσε – είναι και το Ρωσικό νεκροταφείο της Ανάστασης. «Παρευρεθήκαμε σήμερα στην επιμνημόσυνη δέηση, για να τιμήσουμε τη μνήμη των Ρώσων διπλωματών που είναι ενταφιασμένοι εδώ. Για τον Δήμο Πειραιά,  είναι ιδιαίτερα σημαντική  η περαιτέρω διεύρυνση των σχέσεων ανάμεσα στους δύο λαούς, γεγονός που εκφράζεται και στις σχέσεις που αναπτύσσει με την αδελφοποιημένη πόλη της Αγίας Πετρούπολης», επεσήμανε ο κ. Βεντούρης.

Στην τελετή παρευρέθηκαν:  η βουλευτής κα Ελένη Σταματάκη, στελέχη της πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα και Ρώσοι πολίτες που διαμένουν στην Ελλάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημοτικό Κολυμβητήριο Πειραιά «Ανδ. Γαρύφαλλος»

Σε μια λαμπρή εκδήλωση ο Δήμος Πειραιά τίμησε τη μνήμη του «Πατριάρχη του Ελληνικού Πόλο», Ανδρέα Γαρύφαλλου δίνοντας το όνομά του στο Δημοτικό Κολυμβητήριο της πόλης. Στο κατάμεστο από κόσμο κολυμβητήριο και σε κλίμα έντονης συγκίνησης, παρουσία ανθρώπων της υδατοσφαίρισης, των διοικήσεων του Εθνικού αλλά και εκπροσώπων πολλών πειραϊκών συλλόγων[…]

Περισσότερα »

«Τα παιδιά που αγαπούν το ποδόσφαιρο θα πετύχουν»

Ο διευθυντής της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού Γρηγόρης Γεωργάτος, παραχώρησε συνέντευξη στο κυπριακό αθλητικό site www.balla.com.cy. Ο Γρηγόρης Γεωργάτος βρίσκεται στην Κύπρο για μία σειρά δοκιμών σε σχολές που συνεργάζονται με τον Ολυμπιακό. Στο βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε τις δηλώσεις του Γρηγόρη Γεωργάτου και η σχετική ενημέρωση από τον Ολυμπιακό αναφέρει:[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *