Είδωμεν… (μετά το αλαλούμ) για το «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον ΙΙ»

Της Κωνσταντίνας Πετούση

Αλαλούμ επικρατεί με το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον ΙΙ» αφού η ηλεκτρονική πλατφόρμα τις τελευταίες μέρες “ανοιγοκλείνει” με αποτέλεσμα καμία αίτηση να μην έχει κατατεθεί.

Ο Πρόεδρος του  Πανελλήνιου Συλλόγου Διπλωματούχων Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών Μιχάλης Καλογιαννάκης μίλησε στο Κανάλι Ένα 90.4 και την εκπομπή «Μένουμε Πειραιά» για τα προβλήματα που έχουν εντοπιστεί αλλά και για τα κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα.

Μεταξύ των κυριότερων προβλημάτων που οδήγησαν το υπουργείο Περιβάλλοντος στην προσωρινή αναστολή εφαρμογής της πλατφόρμας -σύμφωνα με τον κ. Καλογιαννάκη- είναι ότι δεν υπήρξε πρόβλεψη λειτουργίας της πλατφόρμας ανά Περιφέρεια με αποτέλεσμα την ταυτόχρονη κατάθεση χιλιάδων αιτημάτων από όλη την Ελλάδα, χωρίς μάλιστα την αξιολόγηση κριτηρίων, γεγονός που οδήγησε στην εγγραφή των αιτημάτων ανεξέλεγκτα και βάση (χρονικής) σειράς κατάθεσης.

Λίγα τα χρήματα που προβλέπονται

Παράλληλα τόνισε ότι τα χρήματα που προβλέπονται είναι λίγα και πρόσθεσε πως το μεγάλο ερώτημα είναι πότε θα χορηγηθούν, ζήτημα που -όπως είπε- υπήρξε και στο 1ο πρόγραμμα του «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον» που είχε εφαρμοστεί το 2013-2014.

Ενδεικτικό μάλιστα της δαπάνης που έχει προϋπολογιστεί για το εν λόγω πρόγραμμα, είναι ότι τα χρήματα για την Αττική καλύπτουν μόλις 2.000 αιτήσεις δηλ. τον αριθμό κατοίκων μιας κωμόπολης.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διπλωματούχων Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών, τόνισε ότι το πρόγραμμα συμφέρει πολίτες με χαμηλά εισοδήματα και σημείωσε ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ανοίξει εκ νέου στις 19 Μαρτίου, οπότε και θα φανεί εάν διορθώθηκαν οι αστοχίες.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χαμόγελα στη κυβέρνηση εν οψει του Εurogroup

του Νίκου Μπαρδούνια… Μηνύματα αισιοδοξίας εκπέμπουν από το απόγευμα του Σαββάτου στελέχη του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με το αποτέλεσμα των συζητήσεων για την τύχη των τραπεζών. Τα ίδια στελέχη άφηναν να εννοηθεί ότι η χώρα θα πάει στο Εurogroup, της 10η Μαρτίου, έχοντας λυμένο το θέμα των τραπεζών. Διευκρίνιζαν, πάντως,[…]

Περισσότερα »

Tροπολογία για μηνιαία καταβολή τελών κυκλοφορίας

Φορολογικές δηλώσεις φυσικών προσώπων έως τις 30 Ιουνίου και μηνιαία καταβολή τελών κυκλοφορίας προβλέπει μεταξύ άλλων τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο για τους δασικούς χάρτες που ψηφίζεται σήμερα Μ. Τρίτη από την Ολομέλεια της Βουλής. Με την τροπολογία: -καθιερώνεται ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής φορολογικής δήλωσης των φυσικών προσώπων[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *