Είδωμεν… (μετά το αλαλούμ) για το «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον ΙΙ»

Της Κωνσταντίνας Πετούση

Αλαλούμ επικρατεί με το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον ΙΙ» αφού η ηλεκτρονική πλατφόρμα τις τελευταίες μέρες “ανοιγοκλείνει” με αποτέλεσμα καμία αίτηση να μην έχει κατατεθεί.

Ο Πρόεδρος του  Πανελλήνιου Συλλόγου Διπλωματούχων Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών Μιχάλης Καλογιαννάκης μίλησε στο Κανάλι Ένα 90.4 και την εκπομπή «Μένουμε Πειραιά» για τα προβλήματα που έχουν εντοπιστεί αλλά και για τα κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα.

Μεταξύ των κυριότερων προβλημάτων που οδήγησαν το υπουργείο Περιβάλλοντος στην προσωρινή αναστολή εφαρμογής της πλατφόρμας -σύμφωνα με τον κ. Καλογιαννάκη- είναι ότι δεν υπήρξε πρόβλεψη λειτουργίας της πλατφόρμας ανά Περιφέρεια με αποτέλεσμα την ταυτόχρονη κατάθεση χιλιάδων αιτημάτων από όλη την Ελλάδα, χωρίς μάλιστα την αξιολόγηση κριτηρίων, γεγονός που οδήγησε στην εγγραφή των αιτημάτων ανεξέλεγκτα και βάση (χρονικής) σειράς κατάθεσης.

Λίγα τα χρήματα που προβλέπονται

Παράλληλα τόνισε ότι τα χρήματα που προβλέπονται είναι λίγα και πρόσθεσε πως το μεγάλο ερώτημα είναι πότε θα χορηγηθούν, ζήτημα που -όπως είπε- υπήρξε και στο 1ο πρόγραμμα του «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον» που είχε εφαρμοστεί το 2013-2014.

Ενδεικτικό μάλιστα της δαπάνης που έχει προϋπολογιστεί για το εν λόγω πρόγραμμα, είναι ότι τα χρήματα για την Αττική καλύπτουν μόλις 2.000 αιτήσεις δηλ. τον αριθμό κατοίκων μιας κωμόπολης.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διπλωματούχων Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών, τόνισε ότι το πρόγραμμα συμφέρει πολίτες με χαμηλά εισοδήματα και σημείωσε ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ανοίξει εκ νέου στις 19 Μαρτίου, οπότε και θα φανεί εάν διορθώθηκαν οι αστοχίες.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το θέμα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα θέσει επίσημα στο Eurogroup της Δευτέρας o υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα εκπλήρωσε τις δεσμεύσεις της αναφορικά με το πρωτογενές πλεόνασμα. Ο κ. Στουρνάρας αναμένεται να ζητήσει την επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής των ελληνικών ομολόγων που κατέχουν οι[…]

Περισσότερα »

Συνάντηση Βαρουφάκη – Ντράγκι με μενού τα ομόλογα

Οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την ελάφρυνση του δημοσίου χρέους, αλλά και για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας έως ότου επέλθει συμφωνία για το νέο ελληνικό πρόγραμμα, θα βρεθούν σήμερα Τετάρτη στις 10.30 το πρωί στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη με τον πρόεδρο[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *