Ακόμα ένα θέατρο του παραλόγου από τον ΣΥΡΙΖΑ

Του Νίκου Παρασκευά

Το θέατρο του παραλόγου που διαδραματίζεται από τους φορείς του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά αποκάλυψε ο Δήμαρχος  το βράδυ της Δευτέρας μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο (23/4).

Όπως είπε, ενώ το υπουργείο Δικαιοσύνης αποφεύγει συστηματικά να δώσει έστω και ένα στίγμα των διαθέσεων του για το τι πρόκειται να γίνει με το Δικαστικό Μέγαρο, ο τοπικός κομματικός μηχανισμός δίνει συγχαρητήρια στον Υπουργό για τις… ταχύτατες ενέργειες του ενώ καταγγέλλει τον Δήμο για αδικαιολόγητη κωλυσιεργία!

Τέτοια διαστρέβλωση της αλήθειας δεν θα μπορούσε να τη φανταστεί ούτε η πιο νοσηρή φαντασία ανέφερε ο Δήμαρχος και τόνισε ότι στα τέλη Μάρτη οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ του Πειραιά είχαν καταθέσει επερώτηση στον Υπουργό Δικαιοσύνης με την οποία τον ρωτούσαν τα εξής:

  1. Γιατί δεν εντάσσεται το έργο στο Δημόσιο Προϋπολογισμό για να διασφαλιστεί η ομαλή χρηματοδότησή του.
  2. Ποίο είναι το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου.
  3. Ποίος φορέας θα αναλάβει την επίβλεψη της υλοποίησής του.

Ο Υπουργός, όπως είπε ο κ. Μώραλης αντί να απαντήσει στα ερωτήματα αυτά απάντησε αόριστα ότι το ΤΑΧΔΙΚ έχει αποφασίσει να κάνει δεκτή κατά αρχάς την παραχώρηση του κτηρίου της πρώην Ραλλείου από το Δήμο Πειραιά για να γίνει το Δικαστικό Μέγαρο.

Δεν ανέφερε όμως λέξη ούτε για χρονοδιάγραμμα, ούτε για φορέα υλοποίησης, ούτε φυσικά για προοπτική χρηματοδότησης. Αυτή την απάντηση ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ την θεώρησε ικανοποιητική και κατηγόρησε το Δήμο ότι ενώ το Υπουργείο προχωράει το έργο η Δημοτική Αρχή δεν κάνει τίποτα!

Βεβαίως ο Υπουργός δεν έχει απαντήσει ακόμα στην επιστολή που του έχει στείλει εδώ και ένα μήνα ο Δήμαρχος, κατά τα άλλα ο Δήμος καθυστερεί…

Ο Υπ.  Δικαιοσύνης δεν έδωσε επαρκείς απαντήσεις

Η επικεφαλής του συνδυασμού «Λιμάνι της Αγωνίας – Η Πόλη μας» Μαρία Σταθάκη υποχρεώθηκε να ομολογήσει, μετά απ’ αυτά, ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης δεν έδωσε επαρκείς απαντήσεις, ζήτησε όμως από το Δήμαρχο να απαντήσει σε δύο θέματα που έχει θέσει ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου που ζητά να πληροφορηθεί από πότε θα αρχίσουν να τρέχουν τα 49 χρόνια της παραχώρησης του ακινήτου και τι θα γίνει όταν περάσουν τα 49 χρόνια.

Ο κ. Μώραλης απάντησε πως εάν δε γνωρίζει ότι βρέθηκαν τα λεφτά για να γίνει το έργο και εάν δεν έχει κάποιο χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση του δεν μπορεί να δώσει κάποια απάντηση. Δεσμεύτηκε πάντως σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο να φέρει το θέμα για να πάρει το Σώμα τις σχετικές αποφάσεις.

Ο σύμβουλος του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση», Ηλίας Σαλπέας είπε ότι το έργο δεν πρόκειται να γίνει αλλά δεν παίρνει κανένας την ευθύνη να πει ότι δεν γίνεται. Η πόλη θα αδικηθεί εάν γίνουν εκεί τα Δικαστήρια, τόνισε, και ζήτησε να απεμπλακεί άμεσα ο Δήμος από την ιστορία αυτή, γιατί όσο συνεχίζεται το «σκιάχτρο» της πρώην Ραλλείου στο κέντρο της πόλης θα παραμένει.

Ο Πρόεδρος της ΔΗ.ΡΑ.Π, Τάκης Αβραμίδης, είπε ότι “το καλαμπούρι τράβηξε πολύ και θα πρέπει ο Δήμος να ανακαλέσει την παραχώρηση του κτηρίου της πρώην Ραλλείου γιατί είναι ξεκάθαρο πως η Κυβέρνηση δε θέλει να κάνει το έργο.  Το ΤΑΧΔΙΚ, είπε, έχει ένα σωρό λεφτά, εάν ήθελαν να γίνει το έργο θα το έκαναν.  Το κτήριο αυτό, υπογράμμισε, αξίζει πάνω από 200 κατ. ευρώ, τους δίνουμε το καλύτερο φιλέτο του Πειραιά και επί 3 χρόνια μας κοροϊδεύουν.  Πρέπει να τελειώνουμε μια και για πάντα με αυτό το θέμα”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνάντηση Γεννιά με τον Πρόεδρο του «Μεταξά»

Η βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων του ΣΥΡΙΖΑ, Γεωργία Γεννιά πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση με τον διοικητή του «Μεταξά», Γεώργιο Ζαΐμη. Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση της βουλευτή για τα τρέχοντα θέματα του νοσοκομείου καθώς και για τις ενέργειες που έχουν γίνει αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων από τον[…]

Περισσότερα »

Έκθεση με έργα κρατουμένων στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

Έκθεση με έργα εκπαιδευόμενων στο 2ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κορυδαλλού «Γεώργιος Ζουγανέλης», «ενός σχολείο μέσα στη φυλακή», θα πραγματοποιηθεί, από τη 1 Νοεμβρίου έως και τις 12 Νοεμβρίου, στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά. Η έκθεση με τη γενική ονομασία «η τέχνη δεν φυλακίζεται» διοργανώνεται από την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά, το Ίδρυμα[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *