2,3 εκατομμύρια Βούλγαροι γύρω από το όριο της φτώχειας

Οι Βούλγαροι κινδυνεύουν περισσότερο από τη φτώχεια σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από στοιχεία που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Στατιστική υπηρεσία Eurostat.

Από αυτά προκύπτει ότι, περίπου 2,3 εκατομμύρια άνθρωποι στη Βουλγαρία ζουν με εισόδημα γύρω από το όριο της φτώχειας, που είναι 350 λέβα.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, περίπου το 33% του πληθυσμού βρίσκεται στο όριο της φτώχειας, ενώ στη Σλοβενία το ποσοστό αυτό διαμορφώνεται στο 16,2%.

Το μέσο επίπεδο για την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι κοντά στο 22%. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι η Βουλγαρία έχει επίσης σημειώσει κάποια μικρή πρόοδο – πτώση 6,1% σε σύγκριση με το 2017. Το 2008, σχεδόν 50 στους 100 Βουλγάρους βρίσκονταν στο όριο της φτώχειας.
(1 ευρώ =1,9552 λέβα).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η κρίσιμη εβδομάδα για τη… “μελλοντική ανεξαρτησία της Καταλωνίας”

Την ερχόμενη Τετάρτη θα έλθει για ψήφιση στο τοπικό Κοινοβούλιο ο νόμος για την κύρωσή του και η νομοθεσία που θα διασφαλίζει, σε περίπτωση νίκης του ‘ναι’ την όλη μεταβατική διαδικασία για τη μελλοντική ανεξαρτησία της Καταλωνίας. Την ίδια μέρα ο Ραχόι στοχεύει να προλάβει να εμποδίσει νομικά τον καταλανό[…]

Περισσότερα »

Νικαράγουα: Διεσώθησαν οι 20 από τους 25 μεταλλωρύχους

Διεσώθησαν οι 20 από τους 25 μεταλλωρύχους που ήταν παγιδευμένοι σε χρυσορυχείο της Νικαράγουας 800 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της Γης. Οι διασώστες εξακολουθούν να προσπαθούν να εντοπίσουν τους πέντε αγνοούμενους.

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *