2,3 εκατομμύρια Βούλγαροι γύρω από το όριο της φτώχειας

Οι Βούλγαροι κινδυνεύουν περισσότερο από τη φτώχεια σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από στοιχεία που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Στατιστική υπηρεσία Eurostat.

Από αυτά προκύπτει ότι, περίπου 2,3 εκατομμύρια άνθρωποι στη Βουλγαρία ζουν με εισόδημα γύρω από το όριο της φτώχειας, που είναι 350 λέβα.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, περίπου το 33% του πληθυσμού βρίσκεται στο όριο της φτώχειας, ενώ στη Σλοβενία το ποσοστό αυτό διαμορφώνεται στο 16,2%.

Το μέσο επίπεδο για την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι κοντά στο 22%. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι η Βουλγαρία έχει επίσης σημειώσει κάποια μικρή πρόοδο – πτώση 6,1% σε σύγκριση με το 2017. Το 2008, σχεδόν 50 στους 100 Βουλγάρους βρίσκονταν στο όριο της φτώχειας.
(1 ευρώ =1,9552 λέβα).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Στρασβούργο μοιάζει με έρημη πόλη…

Του Συμεών Πεϊμανίδη… Νύχτα τρόμου έζησαν οι πολίτες του Στρασβούργου, μετά από ένοπλη επίθεση νεαρού ισλαμιστή στην εμπορική αγορά της πόλης. Ο τραγικός απολογισμός είναι τρείς νεκροί και 13 τραυματίες.

Περισσότερα »

Σύνοδος Κορυφής στη σκιά του Brexit

Εντείνονται οι διαβουλεύσεις στην Ευρώπη για το θέμα της Βρετανίας. Την Τρίτη πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες η Σύνοδος Κορυφής παρουσία του Ντέιβιντ Κάμερον, την ώρα που η χώρα αντιμετωπίζει και εσωτερικά πολιτικά προβλήματα. Με τη λίρα σε ελεύθερη πτώση μετά την απόφαση των Βρετανών πολιτών για Brexit Λονδίνο και Ευρωπαϊκή Ένωση,[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *