Σχέδια εμπορικής συνεργασίας Πειραιά – Πάναμα

Επιμέλεια Κωνσταντίνα Πετούση

Μία νέα εποχή για τις εμπορικές σχέσεις της Ελλάδας με τον Παναμά σηματοδοτεί η επίσκεψη του Γενικού Διευθυντή της Ελεύθερης Ζώνης του Παναμά Εμανουέλ Γκριμάλντι, στον έλεγχο της οποίας βρίσκεται και η διώρυγα του Σουέζ.

Ο κ. Γκριμάλντι επισκέπτεται την Ελλάδα στο πλαίσιο περιοδείας που κάνει σε ευρωπαϊκές χώρες τις τελευταίες 15 μέρες.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης του ήταν ο Πειραιάς όπου το πρωί της Πέμπτης συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΕΒΕΠ Βασίλη Κορκίδη παρουσία του υπεύθυνου ΓΕΜΗ και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων Νίκο Μαυρίκο.

Ο κ. Γκιμάλντι απηύθυνε κάλεσμα για επενδύσεις και ανέφερε ότι η ελεύθερη ζώνη μπορεί να λειτουργήσει ως πρότυπο διαμετακομιστικό κέντρο για όλη την Αμερική, όπως λειτουργεί το λιμάνι του Πειραιά για την Ευρώπη μέσω της COSCO.

Σκόπιμο ένα Ελληνοπαναμεΐκο Επιμελητήριο στη χώρα

Είπε ακόμα ότι θα ήταν σκόπιμο ένα Ελληνοπαναμεΐκο Επιμελητήριο στη χώρα μας που θα μπορούσε να αποτελέσει τον μοχλό της εξέλιξης των διαμετακομιστικών ανταλλαγών.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ ανέφερε ότι ο Παναμάς μπορεί να διαδραματίσει ιδιαίτερο ρόλο στο διακομετακομιστικό εμπόριο τα επόμενα χρόνια λόγω της θέσης του και σίγουρα η Ελλάδα θα πρέπει να προσανατολιστεί στην αξιοποίηση αυτής της ευκαιρίας που της παρουσιάζεται.

Η Παναμαϊκή αντιπροσωπεία εξέφρασε την ελπίδα ότι το νηολόγιο του Παναμά θα αναγνωριστεί από την Ελλάδα αφού πολλά πλοία ελληνικών συμφερόντων την χρησιμοποιούν.

Ανέφερε δε, ότι η περίοδος αυτή είναι ιδανική για την ανάπτυξη εμπορικών και οικονομικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών αφού η κυβέρνηση του Παναμά πριν λίγες ημέρες έβγαλε την Ελλάδα από την λίστα των χωρών που θεωρούνται επισφαλής για επενδύσεις.

Ο ρόλος του Καναλιού Ένα

Ενεργό ρόλο για την πραγματοποίηση της συνάντησης διαδραμάτισε το «Κανάλι Ένα 90.4» δεδομένου ότι η Παναμαϊκή πλευρά εμπιστεύεται τον πολυσχιδή χαρακτήρα του Καναλιού και την εγκυρότητά του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αναδρομική μείωση φόρων ακινήτων σε Ψυχικό, Φιλοθέη και Δελφούς

Αναδρομική μείωση φορολογίας θα έχουν κάτοχοι ακινήτων σε Ψυχικό, Φιλοθέη και Δελφούς, καθώς στα πλαίσια εφαρμογής δικαστικών αποφάσεων θα επαναϋπολογιστούν οι φόροι ακινήτων των περιοχών αυτών για τα έτη 2010 έως 2016. Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδωνεφαρμόζοντας απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας θα προχωρήσει σε νέα εκκαθάριση των φόρων ακινήτων για τις ιδιοκτησίες σε Ψυχικό, Φιλοθέη[…]

Περισσότερα »

Παράταση για τις συγκεντρωτικές καταστάσεις ζητούν οι λογιστές

Την παράταση της υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων ζητούν οι λογιστές από το υπουργείο Οικονομικών οι οποίες πρέπει να συμπληρωθούν ηλεκτρονικά μέχρι τις 2 Ιουνίου. Οι λογιστές ζητούν την παράταση της διαδικασίας λόγω των αυξημένων αυξημένες υποχρεώσεις των φυσικών και νομικών προσώπων το διάστημα αυτό. Συγκεκριμένα υποβάλλονται οι φορολογικές δηλώσεις των[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *