Γ. Λαγουδάκης: Η πολιτεία θέλει να παραμείνουν τα καζάνια στο Πέραμα!

Της Κωνσταντίνας Πετούση

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις αλλά και οι δράσεις ενάντια στην επαναλειτουργία των δεξαμενών πετρελαίου στο Πέραμα.

Ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Λαγουδάκης μίλησε στο Κανάλι Ένα 90.4 και την εκπομπή «Μένουμε Πειραιά» για την ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή στις 10 το πρωί, στο δημαρχείο Περάματος υπό την αιγίδα του Τ.Ε.Ε., με θέμα τις Εταιρείες Πετρελαιοειδών. Στόχος, η επιστημονική τεκμηρίωση να δρομολογήσει την υλοποίηση μιας εφικτής λύσης προς όφελος των κατοίκων του Δυτικού Πειραιά.

 

Στο πλαίσιο αυτό των κινητοποιήσεων, η “Λαϊκή Επιτροπή Κερατσινίου – Δραπετσώνας” έχει εξαγγείλει τις εξής δράσεις:

  • Παρέμβαση στο υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος, τη Δευτέρα 21 Μαΐου, με προσυγκέντρωση στις 11 το πρωί στην πλατεία Κύπρου.
  • Συγκέντρωση στην πλατεία Κύπρου, την Τρίτη 5 Ιουνίουυ, στις 7 μ.μ., και πορεία προς τα καζάνια.
  • Λαϊκό γλέντι το Σάββατο 16 Ιουνίουυ, στις 8 μ.μ., στην περιοχή των Λιπασμάτων.

Πρωτοβουλίες για την οργάνωση του αγώνα, σε συντονισμό με τη Λαϊκή Επιτροπή έχουν αναλάβει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κερατσινίου – Περάματος «Ν. Πλουμπίδης», η ΕΛΜΕ Πειραιά, η Ένωση Γονέων Κερατσινίου – Δραπετσώνας κ.ά.

Το πλαίσιο των διεκδικήσεων
  • Να ανακληθούν οι άδειες των εταιρειών πετρελαιοειδών και σε ό,τι αφορά το Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα, της εταιρείας «Oil One».
  • Μετεγκατάσταση των καζανιών εκτός οικιστικού ιστού, με όλα τα απαραίτητα μέτρα για το περιβάλλον.
  • Να απαλλοτριωθεί το σύνολο των 640 στρεμμάτων της περιοχής των Λιπασμάτων, όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της «Oil One», προς όφελος των εργαζομένων και των κατοίκων της περιοχής (υποδομές, αναψυχή, πολιτισμός, άθληση, υγεία).
  • Καμία δραστηριότητα με ιδιωτικοοικονομικά επιχειρησιακά κριτήρια, καμία ανταποδοτική λειτουργία, άμεση ή έμμεση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διάθεση των Δελτίων Μετακίνησης ΑΜΕΑ στον Δήμο Πειραιά

Η διάθεση των Δελτίων Μετακίνησης ΑΜΕΑ στον Δήμο Πειραιά, αρχίζει από αύριο  15   Δεκεμβρίου 2016  και  ολοκληρώνεται  έως και 31 Ιανουαρίου 2017, από όλα τα ΚΕΠ, με  ωράριο διανομής από 08:30 π.μ. έως 13:00 μ.μ.  Από τη  Διεύθυνση των ΚΕΠ ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους,  προκειμένου να αποφύγουν την ταλαιπωρία και να[…]

Περισσότερα »

Γ. Μώραλης: “Οι Συμβασιούχοι στον Πειραιά καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες – πρέπει να παραμείνουν”

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, παραχώρησε συνέντευξη στον Ραδιοφωνικό Σταθμό Παραπολιτικά 90.1 fm, στην εκπομπή «Σεμνά και ταπεινά», στον δημοσιογράφο κ. Γιώργο Κακούση. Ακολουθούν αποσπάσματα από τη συνέντευξη του  κ. Μώραλη: Για την απεργία των συμβασιούχων στους Δήμους και τον αντίκτυπο  στον Πειραιά «Φθάσαμε μετά από 8 -10 μήνες συζητήσεων,[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *