21 Δήμοι στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2015

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2015 (16-22 Σεπτεμβρίου) πλησιάζει και το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, ως εθνικός συντονιστής, ενθαρρύνει και υποστηρίζει τις δράσεις που θα υλοποιηθούν από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ήδη στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπουργείου έχουν εγγραφεί 21 Δήμοι ενώ οργανώνονται πολλές ακόμα εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα για εκείνη την περίοδο.

Σημειώνεται πως κάθε χρόνο, η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» εστιάζει σε διαφορετικά θέματα που συνδέονται με τη βιώσιμη αστική κινητικότητα. Για το 2015, έχει επιλεγεί ως θεματικός τίτλος το «Επιλέγω Αλλάζω Συνδυάζω» (Choose Change Combine) εστιάζοντας στη συνδυαστική χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, ταυτόχρονα με την προώθηση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης εντός του αστικού ιστού, όπως το ποδήλατο, και το βάδισμα. Μας προτρέπει να σκεφτούμε καλύτερα και να επιλέξουμε σωστά. Με την ορθή επιλογή των μέσων μαζικής μεταφοράς, εξοικονομούμε χρήματα, βελτιώνουμε την υγεία μας και προστατεύουμε το περιβάλλον.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός ΠΑΠΕΝ Κωστής Μουσουρούλης σε σχετικό μήνυμα του αναφέρει: «Ενθαρρύνουμε τους Δήμους όλης της χώρας να συμμετάσχουν ενεργά στις δράσεις για τη βιώσιμη κινητικότητα. Το ΥΠΑΠΕΝ παρέχει το απαραίτητο πλαίσιο, αλλά και υποστηρικτικό υλικό για να αναπτυχθεί ένα ευρύ δίκτυο ευαισθητοποίησης των πολιτών. Είναι στο χέρι όλων μας η δημιουργία μιας νέας κουλτούρας μετακίνησης στις πόλεις μας και η αναζήτηση των βέλτιστων, οικολογικών και πιο οικονομικών συνδυασμών αστικής κινητικότητας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΕΔΕ: Συμβάσεις από τις Σχολικές Επιτροπές για καθαρισμό σχολείων

Προχωρούν άμεσα οι διαδικασίες για την υπογραφή συμβάσεων από τις Σχολικές Επιτροπές των δήμων της χώρας για τον καθαρισμό των σχολικών μονάδων, σύμφωνα με επιστολή που απέστειλε η Υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Φ. Κιάου στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη. Σύμφωνα με όσα γνωστοποιεί η υπουργός στον πρόεδρο της[…]

Περισσότερα »

Νέες διακοπές υδροδότησης στη Θεσσαλονίκη

Σε νέες διακοπές αναγκάζεται, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, να προχωρήσει απόψε η ΕΥΑΘ, καθώς, παρά τη βελτίωση που παρατηρήθηκε σήμερα και τη συνεχιζόμενη μέγιστη τροφοδοσία στο σύνολο του δικτύου, δεν έχει ομαλοποιηθεί πλήρως η υδροδότηση στη Θεσσαλονίκη. Έτσι, από τις 10 το βράδυ έως τις 6 αύριο το[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *