Συνεχίζονται οι αντιδράσεις των ενστόλων για τα Επικουρικά

Σε έκτακτη σύσκεψη των προεδρείων των Ομοσπονδιών των αστυνομικών αποφασίζονται την Πέμπτη κινητοποιήσεις κατά της διάταξης του πολυνομοσχεδίου που προβλέπει την ενοποίηση των επικουρικών Ταμείων.

Διαβεβαίωση πως τα ασφαλιστικά Ταμεία των ενστόλων «διατηρούν στο ακέραιο την αυτονομία διαχείρισης της υφιστάμενης και μελλοντικής περιουσίας τους» και ότι «δεν θα θιγούν οι παροχές» έδωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Συγκεκριμένα ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι: «με δεδομένη την αρχή βιωσιμότητας στα ταμεία του ένστολου προσωπικού των ένοπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, θα υπάρχει πρόνοια που θα προφυλάσσει σε κάθε περίπτωση το αξιόμαχο αυτών των κρίσιμων πυλώνων της χώρας».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι τα ταμεία διατηρούν στο ακέραιο την αυτονομία διαχείρισης της υφιστάμενης και μελλοντικής περιουσίας τους και παραμένουν υπό την εποπτεία των αντίστοιχων υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Ναυτιλίας & Αιγαίου, Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση μετά από πιέσεις έχει καταθέσει αλλαγή στο πολυνομοσχέδιο και συγκεκριμένα:
1. Τα ταμεία διατηρούν στο ακέραιο την αυτονομία διαχείρισης της υφιστάμενης και μελλοντικής περιουσίας τους και παραμένουν υπό την εποπτεία των αντίστοιχων υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Ναυτιλίας & Αιγαίου, Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη.
2. Στην εφαρμογή του συντελεστή βιωσιμότητας, θα υπάρξει “ρήτρα αξιομάχου” δηλαδή ειδική πρόνοια που θα λαμβάνει υπόψη τη διασφάλιση του αξιομάχου των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ώστε οι όποιες προσαρμογές να γίνουν σταδιακά και σε βάθος χρόνου.
3. Διασφαλίζεται πλέον οριστικά η βιωσιμότητα των ταμείων έτσι ώστε οι νέες γενιές των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας να λαμβάνουν απρόσκοπτα αυτές τις παροχές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αποφυλακίζεται η 19χρονη που κατηγορείται ότι σκότωσε και πέταξε σε κάδο το βρέφος της

Εκτός φυλακής θα βρεθεί σε λίγες ώρες, με διάταξη ανακριτή, η 19χρονη που κατηγορείται ότι σκότωσε το νεογέννητο μωρό της και μετά, με τη βοήθεια της μητέρας της, το πέταξε σε κάδο σκουπιδιών στην Πετρούπολη. Η κοπέλα είχε κριθεί προφυλακιστέα τον περασμένο Μάιο. Όπως φέρεται να είχε πει στην απολογία[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *