Συνεχίζονται οι αντιδράσεις των ενστόλων για τα Επικουρικά

Σε έκτακτη σύσκεψη των προεδρείων των Ομοσπονδιών των αστυνομικών αποφασίζονται την Πέμπτη κινητοποιήσεις κατά της διάταξης του πολυνομοσχεδίου που προβλέπει την ενοποίηση των επικουρικών Ταμείων.

Διαβεβαίωση πως τα ασφαλιστικά Ταμεία των ενστόλων «διατηρούν στο ακέραιο την αυτονομία διαχείρισης της υφιστάμενης και μελλοντικής περιουσίας τους» και ότι «δεν θα θιγούν οι παροχές» έδωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Συγκεκριμένα ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι: «με δεδομένη την αρχή βιωσιμότητας στα ταμεία του ένστολου προσωπικού των ένοπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, θα υπάρχει πρόνοια που θα προφυλάσσει σε κάθε περίπτωση το αξιόμαχο αυτών των κρίσιμων πυλώνων της χώρας».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι τα ταμεία διατηρούν στο ακέραιο την αυτονομία διαχείρισης της υφιστάμενης και μελλοντικής περιουσίας τους και παραμένουν υπό την εποπτεία των αντίστοιχων υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Ναυτιλίας & Αιγαίου, Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση μετά από πιέσεις έχει καταθέσει αλλαγή στο πολυνομοσχέδιο και συγκεκριμένα:
1. Τα ταμεία διατηρούν στο ακέραιο την αυτονομία διαχείρισης της υφιστάμενης και μελλοντικής περιουσίας τους και παραμένουν υπό την εποπτεία των αντίστοιχων υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Ναυτιλίας & Αιγαίου, Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη.
2. Στην εφαρμογή του συντελεστή βιωσιμότητας, θα υπάρξει “ρήτρα αξιομάχου” δηλαδή ειδική πρόνοια που θα λαμβάνει υπόψη τη διασφάλιση του αξιομάχου των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ώστε οι όποιες προσαρμογές να γίνουν σταδιακά και σε βάθος χρόνου.
3. Διασφαλίζεται πλέον οριστικά η βιωσιμότητα των ταμείων έτσι ώστε οι νέες γενιές των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας να λαμβάνουν απρόσκοπτα αυτές τις παροχές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λιμενικό: «Ναι» σε στρατιωτικά άσματα, «όχι» συνθήματα σε παρελάσεις

Απάντηση σε σημερινά δημοσιεύματα ιστοσελίδων σύμφωνα με τα οποία το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή απαγόρευσε την απαγγελία ύμνων στην προσεχή παρέλαση της 25ης Μαρτίου, δίνει το αρχηγείο του. Όπως αναφέρει, σύμφωνα με τις πάγιες διατάξεις που ισχύουν για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, επιτρέπεται στα πεζοπόρα τμήματα της παρέλασης, μετά τη διέλευσή τους[…]

Περισσότερα »

Γ. Καρδαράς: “Το σκηνικό στον Πειραιά αλλάζει και αποκτά πολιτική διάσταση”

  Του Γιάννη Καρδαρά… 1. Μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας των Γ. Μώραλη, Β. Μαρινάκη, Κόκκαλη, το σκηνικό στον Πειραιά αλλάζει και αποκτά ευρύτερη πολιτική διάσταση που υπερβαίνει τα όρια του Δήμου Πειραιά. 2. Στο μεταξύ πληθαίνουν οι φωνές για τον κίνδυνο διαίρεσης και διάσπασης των φίλων του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ αλλά και[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *