Συμπλήρωσε 37 χρόνια δράσεων και επιμόρφωσης η HELMEPA

Με αφορμή τα 37 χρόνια λειτουργίας της η -Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος- HELMEPA ετοίμασε ένα τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σποτ με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών προς το μείζονος σημασίας θέμα των πλαστικών απορριμμάτων.

Με το μήνυμα «ΟΧΙ πλαστικά – ΟΧΙ σκουπίδια σε θάλασσες και ακτές» και πρωταγωνιστή τον Γλάρο της HELMEPA, καλεί τον κόσμο να αναλογιστεί τις συνέπειες της αλόγιστης χρήσης των πλαστικών που καταλήγουν στο θαλάσσιο – και όχι μόνο – περιβάλλον.

Από τις αρχές Μαΐου, η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος – HELMEPA έχει διοργανώσει 85 καθαρισμούς παραλιών σε διάφορες περιοχές της χώρας, με στόχο να διπλασιάσει τον αριθμό αυτό μέχρι το τέλος Οκτωβρίου 2019. Συμμετοχή μπορούν να δηλώσουν μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, Λιμενικές Αρχές, ΟΤΑ, εταιρείες, Πρεσβείες, περιβαλλοντικές οργανώσεις, φυσιολατρικοί σύλλογοι, καταδυτικά κέντρα, ναυτικοί, ιστιοπλοϊκοί όμιλοι, τοπικές ενώσεις και ομάδες εθελοντών πολιτών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πίεση Σουλτς στο Βερολίνο για τη Συμφωνία

Εγείρονται ερωτήματα, αλλά δεν την απορρίπτουμε, είναι το σχόλιο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών για τη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών. Αποστάσεις από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε λαμβάνει ο Μάρτιν Σουλτς. Την Παρασκευή το έκτακτο Eurogroup για την Ελλάδα στις 4 το απόγευμα σύμφωνα με το μπλούμπεργκ. Μάλιστα, ο γερμανός πολιτικός (και[…]

Περισσότερα »

Υποδοχή τιμίας Kάρας Αγίου Νικολάου Πλανά

Του Χρήστου Παπαδόπουλου… Την τιμία Κάρα του Αγίου Νικολάου Πλανά υποδέχθηκε στις 12:00 το μεσημέρι  της Πέμπτης ο Πειραιάς, στη διασταύρωση Ηρώων Πολυτεχνείου, Αφεντούλη και Χατζηριακού στη Βρυώνη στο κέντρο της πόλης. Έπειτα με τη συνοδεία της μπάντας του Δήμου και πλήθους πιστών να ακολουθεί, η πομπή κινήθηκε προς την[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *