Συμπλήρωσε 37 χρόνια δράσεων και επιμόρφωσης η HELMEPA

Με αφορμή τα 37 χρόνια λειτουργίας της η -Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος- HELMEPA ετοίμασε ένα τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σποτ με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών προς το μείζονος σημασίας θέμα των πλαστικών απορριμμάτων.

Με το μήνυμα «ΟΧΙ πλαστικά – ΟΧΙ σκουπίδια σε θάλασσες και ακτές» και πρωταγωνιστή τον Γλάρο της HELMEPA, καλεί τον κόσμο να αναλογιστεί τις συνέπειες της αλόγιστης χρήσης των πλαστικών που καταλήγουν στο θαλάσσιο – και όχι μόνο – περιβάλλον.

Από τις αρχές Μαΐου, η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος – HELMEPA έχει διοργανώσει 85 καθαρισμούς παραλιών σε διάφορες περιοχές της χώρας, με στόχο να διπλασιάσει τον αριθμό αυτό μέχρι το τέλος Οκτωβρίου 2019. Συμμετοχή μπορούν να δηλώσουν μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, Λιμενικές Αρχές, ΟΤΑ, εταιρείες, Πρεσβείες, περιβαλλοντικές οργανώσεις, φυσιολατρικοί σύλλογοι, καταδυτικά κέντρα, ναυτικοί, ιστιοπλοϊκοί όμιλοι, τοπικές ενώσεις και ομάδες εθελοντών πολιτών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τουρισμός: Πόσα ξόδεψαν οι τουρίστες στις 13 Περιφέρειες

Μείωση εισπράξεων από κάθε ξένο επισκέπτη κατέγραψαν στο διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2018 οι οκτώ από τις δεκατρείς Περιφέρειες της χώρας. Οι αρρυθμίες σε Κρήτη, Ιόνια Νησιά και Αττική. Η δαπάνη ανά επίσκεψη και διανυκτέρευση των ξένων επισκεπτών σε όλη τη χώρα. Αν ο τρόπος που μοιράστηκε η πίτα ταξιδιωτικών εισπράξεων το[…]

Περισσότερα »

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια την Τετάρτη 18 Απριλίου

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία σε όλα τα λιμάνια της χώρας, την Τετάρτη 18 Απριλίου, από τις 6 το πρωί και για 24 ώρες. Η ΠΝΟ αντιδρά σε σχέδιο υπουργικής απόφασης του υπουργού Ναυτιλίας («Διενέργεια

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *