270 πρόσφυγες πέρασαν το Αιγαίο τις τελευταίες πέντε μέρες

Στο ίδιο χρονικό διάστημα και σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της Τουρκικής Ακτοφυλακής υπήρξαν οκτώ επεμβάσεις σε ισάριθμες προσπάθειες περάσματος μεταναστών και προσφύγων σε Ελληνικά νησιά.

 Συνολικά 270 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου τις τελευταίες πέντε μέρες, από το πρωί της περασμένης Πέμπτης 1 Ιουνίου έως και σήμερα Τρίτη το πρωί. Από αυτούς οι 75 πέρασαν στη Λέσβο, οι 195 στη Χίο, ενώ στη Σάμο οι ροές ήταν μηδενικές.

Σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση βορείου Αιγαίου, συνολικά στα νησιά σε καταυλισμούς και άλλες δομές σήμερα, βρίσκονται 9.081 άτομα. Από αυτά 3.138 στη Λέσβο, 3.993 στη Χίο και 1.950 στη Σάμο.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα και σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της Τουρκικής Ακτοφυλακής υπήρξαν οκτώ επεμβάσεις σε ισάριθμες προσπάθειες περάσματος μεταναστών και προσφύγων σε Ελληνικά νησιά.  Επαναπροωθήθηκαν στα τουρκικά παράλια και οδηγήθηκαν σε καταυλισμούς 273 άτομα, ενώ υπήρξαν και τέσσερις συλλήψεις διακινητών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επίδομα σε ασφαλισμένους που λόγω χρεών δεν δικαιούνται σύνταξη.

Ανοίγει ο δρόμος για την καταβολή επιδόματος «ανασφάλιστου υπερήλικα» της τάξης των 360 ευρώ το μήνα αντί για σύνταξη σε χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους ή αγρότες που παραμένουν «εγκλωβισμένοι» εκτός συστήματος κοινωνικής ασφάλισης λόγω οφειλών. Τη δυνατότητα λήψης του συγκεκριμένου επιδόματος σε ασφαλισμένους που δεν μπορούν να λάβουν σύνταξη γήρατος[…]

Περισσότερα »

Κατάληψη στο αμφιθέατρο του Υπ. Παιδείας από φοιτητές

Κατάληψη στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Παιδείας, όπου αρχικά προγραμματίζονταν να γίνει συνέλευση, πραγματοποιούν φοιτητές και αναπληρωτές καθηγητές. Αίτημα να παραστεί ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου. Σημειώνεται ότι το μεσημέρι ο Υπουργός είχε συνάντηση με τα προεδρεία της ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, ενώ συνάντησε και εκπροσώπους των αναπληρωτών. Εκατοντάδες δάσκαλοι, καθηγήτές και[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *