270 πρόσφυγες πέρασαν το Αιγαίο τις τελευταίες πέντε μέρες

Στο ίδιο χρονικό διάστημα και σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της Τουρκικής Ακτοφυλακής υπήρξαν οκτώ επεμβάσεις σε ισάριθμες προσπάθειες περάσματος μεταναστών και προσφύγων σε Ελληνικά νησιά.

 Συνολικά 270 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου τις τελευταίες πέντε μέρες, από το πρωί της περασμένης Πέμπτης 1 Ιουνίου έως και σήμερα Τρίτη το πρωί. Από αυτούς οι 75 πέρασαν στη Λέσβο, οι 195 στη Χίο, ενώ στη Σάμο οι ροές ήταν μηδενικές.

Σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση βορείου Αιγαίου, συνολικά στα νησιά σε καταυλισμούς και άλλες δομές σήμερα, βρίσκονται 9.081 άτομα. Από αυτά 3.138 στη Λέσβο, 3.993 στη Χίο και 1.950 στη Σάμο.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα και σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της Τουρκικής Ακτοφυλακής υπήρξαν οκτώ επεμβάσεις σε ισάριθμες προσπάθειες περάσματος μεταναστών και προσφύγων σε Ελληνικά νησιά.  Επαναπροωθήθηκαν στα τουρκικά παράλια και οδηγήθηκαν σε καταυλισμούς 273 άτομα, ενώ υπήρξαν και τέσσερις συλλήψεις διακινητών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διευκρινίσεις από τον ΣΕΒ για τα εργασιακά ζητά η ΓΣΕΕ

Διευκρινίσεις από τον ΣΕΒ για το ποιες είναι οι θέσεις του για τα εργασιακά ζητάει η ΓΣΕΕ, σύμφωνα με την οποία τα όσα αναφέρονται στο οικονομικό δελτίο του Συνδέσμου βρίσκονται «σε πλήρη αντίθεση» με τα όσα συνυπέγραψαν οι εκπρόσωποι των βιομηχάνων στην πρόσφατη συμφωνία ΓΣΕΕ και εργοδοτικών φορέων.  Οι θέσεις[…]

Περισσότερα »

Παμμακεδονικές Eνώσεις: Μήνυση στην Αστυνομία για την στάση της στο συλλαλητήριο

του Θοδωρή Ασβεστόπουλου… Μηνυτήρια αναφορά κατά της ηγεσίας της Αστυνομίας καταθέτουν σήμερα Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου οι παμμακεδονικές ενώσεις ζητώντας ευθύνες για την έλλειψη μέτρων προστασίας

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *