Τα “πρόσωπα του χρόνου” στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά

Το Τμήμα Συντήρησης και το Τμήμα Μουσείων Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της ΚΣΤ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, συμμετέχει και φέτος στις εορταστικές εκδηλώσεις που γίνονται στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Ο εορτασμός των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Συμβουλίου της Ευρώπης υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και στοχεύει στην αναζήτηση μιας κοινής ευρωπαϊκής ταυτότητας μέσα από την προβολή των πολιτιστικών ιδιαιτεροτήτων κάθε χώρας. Το θέμα της διετίας 2013-14 είναι “Τα πρόσωπα του χρόνου”. Η Εφορεία μας, επέλεξε το “χρόνο φθοροποιό” ως ένα από “Τα πρόσωπα του χρόνου” τις συνέπειες του οποίου καλούνται να αναστρέψουν οι συντηρητές αρχαιοτήτων. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων οργανώνονται στις 26 και 28 Σεπτεμβρίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά, ομιλίες- εκπαιδευτικά προγράμματα και ξεναγήσεις στους χώρους των εργαστηρίων συντήρησης.

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου

10.00 π.μ. – 11.00 π.μ.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές της Γ΄ τάξης του 6 Γυμνασίου Πετρούπολης. Οι μαθητές θα παρακολουθήσουν ομιλίες των συντηρητών, θα ξεναγηθούν στους χώρους της συντήρησης και θαπάρουν μέρος σε διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Εφορείας.

11.00 π.μ. – 12.00μμ

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα «Από το μαγειρείο στο μουσείο. Οι περιπέτειες μιας πήλινης τριποδικής χύτρας». Ένα πρωτότυπο παραμύθι, ξενάγηση και δημιουργικό εργαστήρι για τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του 33ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά.

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου

11:00 πμ – 1:00μμ

Παρουσίαση του έργου των συντηρητών και στη συνέχεια ξενάγηση στους χώρους τωνεργαστηρίων ενώ παράλληλα, οι μικροί επισκέπτες θα ξεναγηθούν ανεξάρτητα από τους γονείςτους στους χώρους των εργαστηρίων και θα συμμετέχουν σε διαδραστικό – βιωματικό παιχνίδι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πολιτιστική ατζέντα… προτάσεις ψυχαγωγίας και διασκέδασης (3/12)  

Από την  Κατερίνα Παπαγεωργίου… Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά ετοιμάζεται για τρείς θεατρικές αγρυπνίες με την πρώτη της “γέννησης ενός Θεού Πρόσφυγα” να μας φτάνει στο ξημέρωμα της παραμονής των Χριστουγέννων. Πρόκειται για μια μεταμεσονύκτια εμπειρία με τίτλο Insomnia Grecaαπό τον σκηνοθέτη Κωνσταντίνο Ντέλλα και το “Boulouk iProject“ σε συμπαραγωγή με το[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *