Τα “πρόσωπα του χρόνου” στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά

Το Τμήμα Συντήρησης και το Τμήμα Μουσείων Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της ΚΣΤ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, συμμετέχει και φέτος στις εορταστικές εκδηλώσεις που γίνονται στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Ο εορτασμός των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Συμβουλίου της Ευρώπης υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και στοχεύει στην αναζήτηση μιας κοινής ευρωπαϊκής ταυτότητας μέσα από την προβολή των πολιτιστικών ιδιαιτεροτήτων κάθε χώρας. Το θέμα της διετίας 2013-14 είναι “Τα πρόσωπα του χρόνου”. Η Εφορεία μας, επέλεξε το “χρόνο φθοροποιό” ως ένα από “Τα πρόσωπα του χρόνου” τις συνέπειες του οποίου καλούνται να αναστρέψουν οι συντηρητές αρχαιοτήτων. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων οργανώνονται στις 26 και 28 Σεπτεμβρίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά, ομιλίες- εκπαιδευτικά προγράμματα και ξεναγήσεις στους χώρους των εργαστηρίων συντήρησης.

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου

10.00 π.μ. – 11.00 π.μ.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές της Γ΄ τάξης του 6 Γυμνασίου Πετρούπολης. Οι μαθητές θα παρακολουθήσουν ομιλίες των συντηρητών, θα ξεναγηθούν στους χώρους της συντήρησης και θαπάρουν μέρος σε διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Εφορείας.

11.00 π.μ. – 12.00μμ

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα «Από το μαγειρείο στο μουσείο. Οι περιπέτειες μιας πήλινης τριποδικής χύτρας». Ένα πρωτότυπο παραμύθι, ξενάγηση και δημιουργικό εργαστήρι για τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του 33ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά.

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου

11:00 πμ – 1:00μμ

Παρουσίαση του έργου των συντηρητών και στη συνέχεια ξενάγηση στους χώρους τωνεργαστηρίων ενώ παράλληλα, οι μικροί επισκέπτες θα ξεναγηθούν ανεξάρτητα από τους γονείςτους στους χώρους των εργαστηρίων και θα συμμετέχουν σε διαδραστικό – βιωματικό παιχνίδι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εκδήλωση αφιερωμένη στο έργο του Αριστοτέλη

Του Σταύρου Μαλιχούδη… Σε «επετειακό έτος Αριστοτέλη» ανακήρυξε το 2016 η UNESCO, με αφορμή τη συμπλήρωση 2.400 ετών από τη γέννηση του φιλοσόφου και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Πειραιά πραγματοποιεί, τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου μια επιμορφωτική συνάντηση, αφιερωμένη στο έργο του Σταγειρίτη φιλοσόφου. Η εκδήλωση, που θα λάβει χώρα στην Ελληνογαλλική[…]

Περισσότερα »

Η Μάνια Παπαδημητρίου στο Κανάλι Ένα 90.4

Σκηνοθετεί, παίζει, πολιτεύεται. Είναι η Μάνια Παπαδημητρίου μία εξαιρετική δημιουργός που την ερχόμενη Κυριακή 25 Ιουνίου θα είναι 1-2 το μεσημέρι στο Κανάλι Ενα, φιλοξενούμενη στην εκπομπή “Τριαντάφυλλα με μέλι” της Κατερίνας Παπαγεωργίου. Αφορμή “Το σκηνικό που φοβάται,” μια παράσταση που ανεβαίνει από την ερχόμενη Τρίτη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *