340 πρόσφυγες στο Κ. Φιλοξενίας του Δ. Ανδραβίδας – Κυλλήνης

Του Χρήστου Παπαδόπουλου

Στους 340 ανέρχεται ο αριθμός των προσφύγων που φιλοξενούνται προσωρινά στο κέντρο φιλοξενίας του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

Οι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν την Πέμπτη 31 Μαρτίου από το λιμάνι του Πειραιά στα πλαίσια της προσπάθειας για την αποσυμφόρησή του από τη μαζική και συνεχόμενη εισροή των μεταναστών.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, και πρώτο εκλεγμένο Σύρο δήμαρχο της χώρας, Ναμπίλ Μοράντ, ο οποίος μίλησε στο ΚΑΝΑΛΙ 1 «ο χώρος φιλοξενίας των προσφύγων φτάνει οριακά για την στέγασή τους ενώ όσα επιπλέον άτομα επιχείρησαν να έρθουν από το Σάββατο στάλθηκαν πίσω καθώς δεν υπάρχει επαρκής χώρος.

Η αεροπορία στρατού έχει αναλάβει τη στέγαση και την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη ενώ, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν εντάσεις μεταξύ τους και η κατάσταση είναι, σχετικά, ήρεμη. Ο δήμος θα κάνει ότι είναι δυνατόν προκειμένου οι άνθρωποι αυτοί να ζήσουν σε όσο πιο ανθρώπινες συνθήκες μέχρις ότου αποφασιστεί το τι ακριβώς θα γίνει και αν θα δοθεί η δυνατότητα σε όσους μετανάστες έχουν συγγενείς στη Γερμανία ή σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες να τους επιτραπεί η είσοδος στις χώρες αυτές ή αν τελικά θα επιστρέψουν στη Συρία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συντάξεις: Ποιοι θα είναι οι μεγάλοι χαμένοι

Οι υψηλόμισθοι, όσοι είχαν μεγάλες μειώσεις μισθών τα τελευταία χρόνια και οι «υψηλοσυνταξιούχοι» θα σηκώσουν το… βάρος της μεταρρύθμισης του Ασφαλιστικού. Αυτό προκύπτει από τις βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό που σχεδιάζει να καταθέσει έως τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *