340 πρόσφυγες στο Κ. Φιλοξενίας του Δ. Ανδραβίδας – Κυλλήνης

Του Χρήστου Παπαδόπουλου

Στους 340 ανέρχεται ο αριθμός των προσφύγων που φιλοξενούνται προσωρινά στο κέντρο φιλοξενίας του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

Οι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν την Πέμπτη 31 Μαρτίου από το λιμάνι του Πειραιά στα πλαίσια της προσπάθειας για την αποσυμφόρησή του από τη μαζική και συνεχόμενη εισροή των μεταναστών.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, και πρώτο εκλεγμένο Σύρο δήμαρχο της χώρας, Ναμπίλ Μοράντ, ο οποίος μίλησε στο ΚΑΝΑΛΙ 1 «ο χώρος φιλοξενίας των προσφύγων φτάνει οριακά για την στέγασή τους ενώ όσα επιπλέον άτομα επιχείρησαν να έρθουν από το Σάββατο στάλθηκαν πίσω καθώς δεν υπάρχει επαρκής χώρος.

Η αεροπορία στρατού έχει αναλάβει τη στέγαση και την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη ενώ, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν εντάσεις μεταξύ τους και η κατάσταση είναι, σχετικά, ήρεμη. Ο δήμος θα κάνει ότι είναι δυνατόν προκειμένου οι άνθρωποι αυτοί να ζήσουν σε όσο πιο ανθρώπινες συνθήκες μέχρις ότου αποφασιστεί το τι ακριβώς θα γίνει και αν θα δοθεί η δυνατότητα σε όσους μετανάστες έχουν συγγενείς στη Γερμανία ή σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες να τους επιτραπεί η είσοδος στις χώρες αυτές ή αν τελικά θα επιστρέψουν στη Συρία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

17… Μυστικά για την προστασία κινητών τηλεφώνων από τα κακά βλέμματα

Συμβουλές προστασίας από την κλοπή των κινητών τηλεφώνων δημοσιεύει η Αστυνομία…  Διατήρησε το κινητό σου τηλέφωνο αθέατο στην τσέπη σου ή την τσάντα σου όταν δεν το χρησιμοποιείς. Διατήρησε το κινητό τηλέφωνο κλειδωμένο με κωδικό κλειδώματος ή τον αριθμό PIN, όταν δεν το χρησιμοποιείς. Μη χρησιμοποιείς το κινητό τηλέφωνό σου[…]

Περισσότερα »

Παραβιάσεις και σήμερα από τουρκικά αεροσκάφη

Σε παραβιάσεις στο βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο προχώρησαν για άλλη μία φορά τουρκικά αεροσκάφη. Μάλιστα, δύο από αυτά ήταν οπλισμένα. Συγκεκριμένα, τρεις σχηματισμοί, αποτελούμενοι από δύο F-16 ο καθένας, προέβησαν σε πέντε παραβάσεις του FIR Αθηνών και σε 15 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου. Όλα τα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *