Το 3ο ημίχρονο από το ντέρμπι Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ

Μετά το τέλος του ντέρμπι ο διευθυντής επικοινωνίας του Ολυμπιακού, Κώστας Καραπαπάς τόνισε: «Δεν υπάρχει καμία διακοπή του αγώνα. Είναι προφανές αυτό. Ουδέποτε έπεσε καπνογόνο ή αντικείμενο στον αγωνιστικό χώρο. Στην Ελλάδα και πουθενά στον κόσμο δεν έχει διακοπεί κανένας αγώνας επειδή έχει ανάποδο άνεμο και μένει ο καπνός από τα καπνογόνα μέσα στο γήπεδο. Ένα το κρατούμενο. Είχαμε απλά κάποιες καθυστερήσεις. Διαμαρτύρεται ο ΠΑΟΚ για τις φάσεις που θεωρεί πως αδικήθηκε. Για φάσεις αποβολές που δεν υπάρχουν. Και οφσάιντ τα οποία έχει δει μόνο ο ΠΑΟΚ. Υπάρχει βέβαια και ένα οφσάιντ του Καρντόσο στο τέλος που ξεκινάει τέσσερα μέτρα πίσω από τον αμυντικό, αλλά αυτές τις φάσεις δεν τις είδε κανείς. Αυτή η συμπεριφορά που είναι συνεχιζόμενη, είναι απαράδεκτη. Ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε τον ΠΑΟΚ με τους καλύτερους όρους και τις καλύτερες συνθήκες. Ο ΠΑΟΚ δεν το σεβάστηκε αυτό. Φαντάζομαι ότι είδατε όλοι τον κ. Μίχελ να κάνει χειρονομία προς τον κόσμο του Ολυμπιακού. Φαντάζομαι ότι είδατε τον κύριο Ίβιτς να φεύγει γιατί κάτι λέει του είπε ο τέταρτος διαιτητής ότι αν ξαναπέσει καπνογόνο θα διακοπεί ο αγώνας. Ο κανονισμός είναι ρητός. Έπεσε σε κανένα γήπεδο καπνογόνο; Κανένα. Εμείς θα πούμε ότι συνεχίζουμε και ευχόμαστε από τα βάθη της καρδιάς μας όταν πηγαίνουμε στην Τούμπα να έχουμε ανάλογες συνθήκες. Αυτά γιατί κάποιοι ξεχνούν πολύ εύκολα». 

Για το ντέρμπι και την ατμόσφαιρα που επικράτησε μίλησε κι ο σύμβουλος στρατηγικής της ΠΑΕ, Κριστιάν Καραμπέ ο οποίος δήλωσε:

«Ήταν το δεύτερό μας ντέρμπι, μετά τη μεγάλη νίκη επί της ΑΕΚ. Σήμερα ήταν πιο δύσκολο γιατί βρεθήκαμε να χάνουμε νωρίς και έπρεπε να ανατρέψουμε το σκορ. Έπρεπε να παλέψουμε και να γυρίσουμε το ματς για να φτάσουμε στη νίκη. Οφείλουμε να σεβόμαστε τις αποφάσεις του διαιτητή. Σταμάτησε το παιχνίδι για να καθαρίσει η ατμόσφαιρα. Σαν χώρα, σαν λαός λατρεύουμε το ποδόσφαιρο, έχουμε έναν ξεχωριστό τρόπο να το μοιραζόμαστε. Οφείλουμε να υποστηρίζουμε πάντα την ομάδα μας. Εμείς και ο κόσμος είμαστε ένα. Το πάθος περισσεύει. Κοιτάζουμε να δείχνουμε και σεβασμό στον αντίπαλο. Είναι θέμα του διαιτητή τι συμβαίνει στον αγωνιστικό χώρο. Πλέον είναι πολύ πιο πολιτισμένες οι συνθήκες. Υποδεχθήκαμε μια χαρά τον ΠΑΟΚ, υπήρξε καλή φιλοξενία. Νομίζω ότι οφείλουμε να σεβόμαστε τις αποφάσεις του ρέφερι. Πρέπει να σεβόμαστε εαυτούς και αντιπάλους μας. Πρέπει να δείχνουμε πίστη στο πρωτάθλημά μας, με γνώμονα το καλό του πρωταθλήματος». 

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε το νικηφόρο (2-1) ντέρμπι ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Πάουλο Μπέντο είπε:

«Αυτό που μένει κυρίως μετά από ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι είναι το αποτέλεσμα, καθώς και η ικανότητα που δείξαμε να ανατρέψουμε το σκορ. Είδαμε ένα παιχνίδι όχι καλά παιγμένο. Λίγη ποιότητα σήμερα στο ματς, σαν θέαμα. Είδαμε πώς η ομάδα μας δεν είχε ακρίβεια στις αποφάσεις της επιθετικά. Ο αντίπαλος εκμεταλλεύτηκε τα λάθη μας. Στο πρώτο ημίχρονο η ποιότητα του παιχνιδιού ήταν πολύ χειρότερη, στο δεύτερο μέρος βελτιώθηκαν τα πράγματα. Ήμασταν πιο γρήγοροι όταν είχαμε την κατοχή της μπάλας. Ήμασταν πιο αποφασιστικοί. Σε γενικές γραμμές αν κρίνουμε από τα 90 λεπτά του αγώνα, είχαμε τις περισσότερες ευκαιρίες. Σημαντικό αποτέλεσμα για εμάς, είναι το δεύτερο ντέρμπι που κερδίζουμε, που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την αυτοπεποίθηση της ομάδας».

Ο κ. Ίβιτς είπε πριν λίγο, ότι δεν δόθηκαν δύο κόκκινες εις βάρος του Ολυμπιακού, ότι ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος και είχε περισσότερες ευκαιρίες. Τι εικόνα έχετε για το ματς;

«Τη γνώμη μου για το παιχνίδι σάς την είπα. Από εκεί και πέρα δεν πρόκειται να σχολιάσω τη γνώμη κάποιου συναδέλφου μου. Κάθε προπονητής βλέπει το ματς, κάνει την ανάλυσή του ανάλογα με τη δική του άποψη. Εμείς δεν σκοπεύουμε να την σχολιάσουμε. Έχω τον μέγιστο σεβασμό για τους συναδέλφους μου. Τώρα σκεφτόμαστε το παιχνίδι του Κυπέλλου της Τετάρτης».

Τα παράπονά σας φαίνεται ότι ήταν επιθετικά. Υπήρχε μία εικόνα όμως ότι επικρατούσε πανικός στην άμυνα. Μήπως είχατε υπερτιμήσει τον αντίπαλο;

«Σε έναν αγώνα αυτά τα πράγματα επηρεάζουν το ένα το άλλο. Στην επίθεση είχαμε αστάθεια και λίγη ακρίβεια. Πολλές φορές δίναμε την ευκαιρία στον αντίπαλο να μας δημιουργήσει μία αντεπίθεση. Εκείνη τη στιγμή χάναμε την αυτοπεποίθησή μας γιατί συνέβαινε ίσως ξαφνικά τη στιγμή που προσπαθούσαμε να επιτεθούμε. Σε έναν αγώνα αυτά είναι συνδεδεμένα. Η ομάδα ξεκίνησε, με σκοπό να έχει τον έλεγχο του αγώνα. Στο δεύτερο ήμασταν αρκετά βελτιωμένοι. Στόχος μας να παίρνουμε πρωτοβουλίες και να παίξουμε περισσότερο επιθετικά. Δεν τα καταφέραμε επιθετικά όπως σε άλλα ματς και αυτό οφείλεται ότι δώσαμε την μπάλα στον αντίπαλο. Ξέραμε ότι ο ΠΑΟΚ θα μας απειλούσε μέσω αντεπιθέσεων. Συνέβησαν πολλά λάθη τη στιγμή που μας απειλούσε ο ΠΑΟΚ. Υπήρχε μία αστάθεια, κάποια λάθη και σε γενικές γραμμές πιστεύω ότι δεν είχαμε τη σταθερότητα που έπρεπε να είχαμε στον αγώνα».

Επειδή ξέρατε ότι ο ΠΑΟΚ θα έπαιζε από τα άκρα, θεωρείτε ότι ρισκάρατε με την παρουσία του Βιάνα για 45 λεπτά; Και επίσης, ο κ, Ίβιτς κατήγγειλε μία επίθεση από μέλος του τεχνικού τιμ και όχι από εσάς. Μήπως υπέπεσε κάτι στην αντίληψή σας;

«Η κατάσταση του Μπρούνο Βιάνα, τις τελευταίες δύο ημέρες, δεν ήταν η καλύτερη δυνατή. Είχε κάποια προβλήματα που δεν του επέτρεψαν να ξεκουραστεί όπως θα μπορούσε. Ο Μπρούνο Βιάνα έδειξε ότι δεν ήταν έτοιμος να κάνει αυτά που μπορούσε, όχι γιατί ως ποιότητα δεν μπορεί, αλλά γιατί οι συνθήκες που πέρασε τις τελευταίες δύο μέρες δεν του το επέτρεψαν. Ο παίκτης δεν έχει ευθύνη. Ευθύνη έχω εγώ που δεν είχα καταλάβει πόσο τον είχε επηρεάσει η κατάστασή του το τελευταίο διήμερο. Τα λεπτά που έχει χρησιμοποιηθεί έχει δείξει γενικότερα ότι μπορεί να προσφέρει, σήμερα όμως ήταν μία μέρα που δεν ένιωθε καλά για να δώσει αυτά που μπορούσε στην ομάδα του. Σε σχέση με το δεύτερο σκέλος της ερώτησής σας, η μοναδική γνωριμία που είχαμε ως αντίπαλοι ο καθένας από τον πάγκο του ήταν στη σύσκεψη των προπονητών με τη Super League. Εκεί μου ήταν ιδιαίτερα συμπαθητικός. Πέρα από τη γνωριμία δεν είχαμε άλλες κουβέντες και θέλω να μείνω με εκείνη την εικόνα και άποψη».

Πριν από την έναρξη του αγώνα, εκτός από τους 11 είδαμε να κάνει κανονική προθέρμανση και ο Καμπιάσο. Στους αναπληρωματικούς έκανε ο Σιόβας. Υπήρχε κάποιο θέμα με κάποιον ποδοσφαιριστή;

«Θέλαμε να περιμένουμε μέχρι την τελευταία στιγμή, για να αποφασίσουμε. Θέλαμε να είμαστε έτοιμοι αν πήγαινε κάτι στραβά στη διάρκεια της προθέρμανσης».

Οι δηλώσεις των παικτών του Ολυμπιακού…

Κώστας Φορτούνης:

-Το σχόλιό του για το ματς: «Ήταν ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Πιστεύω ότι όντως ο ΠΑΟΚ έκανε μία καλή εμφάνιση. Από την πλευρά μας, δείξαμε ότι ακόμα και όταν δεν είμαστε καλοί μπορούμε να πάρουμε μία νίκη και αυτό έχει σημασία να νικάς ακόμα και όταν δεν είσαι τόσο καλός».

-Για την αντίδραση του Ολυμπιακού στο δεύτερο ημίχρονο: «Ήμασταν και λίγο κουρασμένοι από τα συνεχόμενα παιχνίδια και βρεθήκαμε πίσω στο σκορ. Αυτό μας επηρέασε αλλά μετά απ’ όσα δείξαμε ήμασταν πολύ καλύτεροι από τον αντίπαλο. Στο δεύτερο ημίχρονο, αν εξαιρέσεις την φάση που χάνει ο ΠΑΟΚ το τετ α τετ, ήμασταν σαφώς καλύτεροι στο γήπεδο και γι’ αυτό και δικαιωθήκαμε στο τέλος και βάλαμε το γκολ».

-Για το αν ο Ολυμπιακός δεν είχε διαβάσει καλά το ματς: «Ξέραμε πως παίζει ο ΠΑΟΚ. Μας περίμενε στο μισό γήπεδο και μας χτυπούσε στην κόντρα επίθεση. Σε αυτό είναι πολύ καλή ομάδα, με καλούς ποδοσφαιριστές. Μας δημιούργησαν πολλά προβλήματα αλλά πιστεύω ότι στο τέλος μίλησε μία μεγάλη ομάδα που όπως είπα και πριν αυτό έχει σημασία. Να μην κερδίζεις μόνο όταν είσαι καλός αλλά και όταν δεν είσαι καλός».

Στέφανος Καπίνο:

-Το σχόλιό του για το ματς: «Και οι δύο ομάδες είχαν αρκετές ευκαιρίες. Ήμασταν τυχεροί, ήμασταν και άτυχοι σε κάποιες περιπτώσεις. Από εκεί και πέρα, κρατάμε ότι κερδίσαμε και πήραμε τους τρεις βαθμούς που είναι σημαντικοί, παραμένουμε στην κορυφή και μεγαλώνουμε την απόσταση από τους αντιπάλους μας».

-Για το που κρίθηκε το ματς: «Το ματς κρίθηκε στο τέλος. Πιέσαμε, προσπαθήσαμε να βρούμε τις αδυναμίες του ΠΑΟΚ έστω και στο τελευταίο λεπτό και να καταφέρουμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς, να βάλουμε ένα γκολ, να κάνουμε ευκαιρίες, να πιέσουμε και να πάρουμε ότι καλύτερο μπορούμε».

-Για την απόκρουση του Γλύκου στην κεφαλιά του Μποτία: «Το είδαμε όλοι ότι ήταν μία πολύ δύσκολη απόκρουση. Ο Παναγιώτης είναι ικανός να κάνει τέτοιες επεμβάσεις και μπράβο του έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι σήμερα».

-Για το αν ο Ολυμπιακός σήμερα ήταν κουρασμένος: «Εντάξει υπάρχει κούραση μέσα στα παιχνίδια. Δεν είναι δικαιολογία αυτή και ο ΠΑΟΚ είχε ένα πολύ δύσκολο ταξίδι ήταν κουρασμένοι, οπότε νομίζω ότι δεν είναι αυτή η δικαιολογία με το μέρος μας».

Λούκα Μιλιβόγεβιτς:

-Για τη φάση του γκολ που πέτυχε: «Χρειάστηκε να ακουμπήσω πάρα πολύ λίγο την μπάλα. Ίσα που άλλαξα την πορεία της και έγινε το καλύτερο που θα μπορούσε να γίνει».

-Για τα συνεχόμενα παιχνίδια που έχει παίξει αλλά παρόλα αυτά έδειχνε ξεκούραστος στο σημερινό ματς: «Σε καμία περίπτωση δεν είμαι ο iron man αλλά βρίσκω δυσκολίες να παίξω ένα παιχνίδι όταν έχει προηγηθεί ένα άλλο την Πέμπτη. Είναι λίγος ο χρόνος για να επαναπαυθώ, όμως είμαι καλά. Τα κατάφερα και ελπίζω να δείξω έτοιμος και την επόμενη αγωνιστική».

-Πως βρέθηκε μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ στη φάση του γκολ που σημείωσε: «Στα τελευταία 10-15 τελευταία λεπτά του αγώνα ήταν η ώρα να πιέσουμε. Είναι δύσκολο να ελέγξουμε τον χρόνο καθώς υπήρχε καθυστέρηση και κοιτάζοντας τον πίνακα δεν γνωρίζαμε σε πιο λεπτό του αγώνα βρισκόμαστε, οπότε έπρεπε να πιέσουμε πολύ. Στο δεύτερο ημίχρονο τα τελευταία 25-30 λεπτά, ο ΠΑΟΚ είχε μείνει υπερβολικά πίσω και το βρίσκω φυσιολογικό, καθώς περίμενε την ευκαιρία του αντεπιτεθεί. Εμείς έπρεπε από την πλευρά μας να πιέσουμε. Το κόρνερ ήταν πολύ πιο εύκολη ευκαιρία να σκοράρω, θα μπορούσα να το είχα κάνει καλύτερα τότε, όμως το έκανα στην επόμενη ακριβώς φάση. Δεν έχει καμία σημασία αυτό, σημασία έχει ότι κερδίσαμε. Αυτό είναι το πιο σημαντικό».

-Το σχόλιο του για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ υποστηρίζει ότι έπρεπε να αποβληθεί: «Η γνώμη μου είναι πως ο διαιτητής πήρε τη σωστή απόφαση γιατί δεν έχω αισθανθεί καθόλου ότι τον έχω βρει με το πόδι μου. Έπεσα, γλίστρησα και ο αντίπαλος παίκτης πέρασε πάνω από τον άλλο παίκτη. Δεν νομίζω ότι έχει γίνει τέτοια παράβαση όπως λέει ο ΠΑΟΚ και νομίζω πως ο διαιτητής έχει αποφασίσει σωστά».

-Για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός κέρδισε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ και ότι έχει αυξήσει τη διαφορά του από τις υπόλοιπες ομάδες: «Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να κερδίζουμε και όταν δεν είμαστε καλοί. Είναι τελείως διαφορετικά τα δύο ματς. Απέναντι στην ΑΕΚ ανοίξαμε εμείς το σκορ και ήμασταν δυναμικοί από το πρώτο λεπτό. Σήμερα δεν ξεκινήσαμε τόσο καλά, μείναμε πίσω στο σκορ. Πρέπει να ομολογήσω ότι το πρώτο γκολ που βάλαμε είχε τη βοήθεια της τύχης, όμως από εκεί και πέρα πιέσαμε ίσως όχι τόσο όσο θα μπορούσαμε. Μπορεί αυτό να σημαίνει ότι δεν είχαμε σήμερα μεγάλη ενέργεια για να μπορέσουμε να γυρίσουμε το παιχνίδι όμως προσπαθήσαμε. Κανείς δεν μπορεί να πει πως δεν προσπαθήσαμε. Όπως είπε και ο Φορτούνης, στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ έδειξε πως είναι μία πολύ καλά οργανωμένη ομάδα, έπαιξαν αρκετά κλειστά και αυτό το κατάλαβα γιατί έβρισκα κλειστούς διαδρόμους και δύσκολα κατάφερνα να περάσω. Αυτό δείχνει πως ο ΠΑΟΚ είναι μία πολύ καλή ομάδα με πολύ καλή οργάνωση, όμως το πιο σημαντικό πράγμα είναι πως καταφέραμε να κερδίσουμε».

Λ.δ.Θ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Σβήνει» το όνειρο της ανόδου για τον Εθνικό

Δεν σκοράρεις δεν… κερδίζεις,  είναι νόμος αυτό στο ποδόσφαιρο και ο Εθνικός δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί τις  ευκαιρίες που δημιούργησε στο παιχνίδι «ζωής η θανάτου» με αντίπαλο τον Αήττητο Σπάτων (0-0), για την 4η αγωνιστική των μπαράζ ανόδου στην  Football League. Τι και αν είχε τον έλεγχο του αγώνα, τι[…]

Περισσότερα »

Νίκη στο ΟΑΚΑ και ο τίτλος θα κριθεί στον Πειραιά

Ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. – «Όμιλος Ξυνή» πραγματοποιώντας εκπληκτική εμφάνιση στο ΟΑΚΑ ισοφάρισε σε 2-2 τη σειρά των τελικών της Handball Premier. Οι «ερυθρόλευκοι», παρουσία του Προέδρου τους, Μιχάλη Κουντούρη, ήταν εντυπωσιακοί σε άμυνα και επίθεση και επικράτησαν της ΑΕΚ με 22-21, ανακτώντας το πλεονέκτημα έδρας. Οι παίκτες του Γιώργου Ζαραβίνα[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *