4.000 αναπληρωτές για να καλύψουν κενά στα σχολεία

Επιπλέον 4.000 θέσεις στα σχολεία για αναπληρωτές καθηγητές εξασφάλισε τελικά το υπουργείο Παιδείας μετά τις συνεχείς οχλήσεις και καταγγελίες κυρίως από την πλευρά των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών της χώρας.

Η ηγεσία του υπουργείου έχει ήδη ανακοινώσει ότι έχει εξασφαλίσει 12.000 πιστώσεις για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς στα σχολεία από τα κοινοτικά κονδύλια, 2.000 από τον κρατικό προϋπολογισμό και 4.000 ακόμη που εξασφάλισε τις προηγούμενες ημέρες έπειτα από αίτημα στο υπουργείο Οικονομικών.

Η υπηρεσιακή υπουργός Παιδείας, Φρόσω Κιάου, δίνει το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, στην οποία αναμένεται να παραθέσει τα λεπτομερή στοιχεία.

Το κουδούνι για τους 1.400.000 μαθητές των σχολείων της χώρας θα χτυπήσει με ελλείψεις περίπου 21.000 εκπαιδευτικών.

Ο αγιασμός θα γίνει στα σχολεία της χώρας αύριο, Παρασκευή. Τα σχολεία θα διακόψουν τα μαθήματά τους στις 17 Σεπτεμβρίου και μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου θα παραμείνουν κλειστά λόγω εκλογών.

Όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι των ομοσπονδιών εκπαιδευτικών της χώρας, οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς εντοπίζονται φέτος κυρίως στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας (νηπιαγωγεία και δημοτικά της χώρας).

Στη βαθμίδα αυτή η ΔΟΕ έχει υπολογίσει τα κενά τις πρώτες ημέρες του σχολικού έτους σε 14.000 πανελλαδικά. Μαζί με τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τα κενά σύμφωνα με τις συνδικαλιστικές ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών φτάνουν τις 21.000.

Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έχει ήδη ανακοινώσει ότι είχε εξασφαλίσει 12.000 πιστώσεις για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς στα σχολεία από τα κοινοτικά κονδύλια, 2.000 από τον κρατικό προϋπολογισμό και 4.000 ακόμη που εξασφάλισε τις προηγούμενες ημέρες έπειτα από αίτημα στο υπουργείο Οικονομικών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στο +8% o Δείκτης των Προοπτικών Απασχόλησης

Η εμπιστοσύνη των Ελλήνων εργοδοτών στην οικονομία ενισχύεται για 8ο συνεχόμενο τρίμηνο, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα της τριμηνιαίας Έρευνας της Manpower για τις Προοπτικές Απασχόλησης. Με τον Δείκτη των Προοπτικών Απασχόλησης να διαμορφώνεται στο +8%, σε συνέχεια της εποχικής του προσαρμογής, οι εκτιμήσεις των Ελλήνων εργοδοτών για την πορεία των[…]

Περισσότερα »

ΕΟΤ: Τηλεοπτικά γυρίσματα βελγικών τηλεοπτικών εκπομπών σε Κρήτη Αττική και Πελοπόννησο

Τηλεοπτικά γυρίσματα θα πραγματοποιήσει τέλος Μαΐου με αρχές Ιουνίου ,στην Κρήτη τηλεοπτικό συνεργείο της του Βελγίου, με την υποστήριξη του ΕΟΤ, στο πλαίσιο της στρατηγικής της Υπουργού  Τουρισμού Έλενας Κουντουρά, για την ανάδειξη  δημοφιλών αλλά και λιγότερο γνωστών  ελληνικών  προορισμών στο εξωτερικό καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους. Στο μεταξύ ολοκληρώνονται[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *