40 ελληνικής καταγωγής γερουσιαστές υπουργοί και βουλευτές στον Πειραιά

Μεγάλες στιγμές έζησε εχθές (Κυριακή 23/7) το βράδυ ο Πειραιάς. Στιγμές συγκίνησης, αναμνήσεων και μεγαλείου. Στο εκπληκτικό κτήριο του Δημοτικού Θεάτρου, που εντυπωσίασε για ακόμη μια φορά τους πάντες, η πόλη με επικεφαλής το Δήμαρχο Γιάννη Μώραλη και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργο Δαβάκη και τον πρόεδρο της ΔΗ.ΡΑ.Π Τάκη Αβραμίδη, καλωσόρισε τουλάχιστον σαράντα ελληνικής καταγωγής γερουσιαστές, υπουργούς και βουλευτές οι οποίοι διαπρέπουν σε όλες τις χώρες της υφηλίου.

Παρότι βρισκόμαστε λίγο πριν τον Αύγουστο πολλοί Πειραιώτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δημάρχου και έσπευσαν στο Δημοτικό Θέατρο να προϋπαντήσουν και να καλωσορίσουν τα μέλη της ΠΑ.Δ.Ε.Ε. και σύσσωμο το Διοικητικό της Συμβούλιο, που επέλεξαν να αρχίσουν φέτος από τον Πειραιά την καθιερωμένη ετήσια επίσκεψή τους στην χώρα μας, αφού από σήμερα θα έχουν επαφές με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία του τόπου.

Η ΠΑ.Δ.Ε.Ε. (Παγκόσμια Δια-κοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού) αποτελείται από διακόσια και πλέον μέλη που είναι εκλεγμένα στις γερουσίες και τα κοινοβούλια είκοσι οκτώ χωρών του κόσμου. Στόχος της Ένωσης είναι να αποτελεί μια διεθνή πολιτική οντότητα που να κάνει παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα και σε όλα τα κοινοβούλια για να προωθεί θέματα που αφορούν την Ελλάδα. Τα μέλη της ΠΑ.Δ.Ε.Ε. βρέθηκαν χθές στον Πειραιά επειδή από εδώ οι πρόγονοί τους ξεκίνησαν το μεγάλο ταξίδι για τη νέα τους ζωή, αλλά και με την ευκαιρία της παρουσίασης του βιβλίου που έχει γράψει για την ιστορική διαδρομή της Ένωσης και το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει υπέρ των εθνικών μας δικαίων ο ιδρυτικός της δικηγόρος Γιώργος Νούλας.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, τόνισε ότι είναι μεγάλη τιμή και χαρά για τον Πειραιά που υποδέχεται την αφρόκρεμα της ομογένειας, αφού πιστεύει πως ο δυναμισμός, η παρεμβατικότητα και η διείσδυση που έχουν στα κέντρα αποφάσεων των ισχυρών χωρών της υφηλίου μπορεί να αποτελέσουν μοχλό στήριξης των ελληνικών διεκδικήσεων σε όλα τα επίπεδα. Παράλληλα υπογράμμισε πως ο Πειραιάς με το λιμάνι του αποτελεί διαχρονικά τον σύνδεσμο της Ελλάδας με την ομογένεια, αφού αποτελεί σημείο αναφοράς και νοσταλγικών αναμνήσεων για τους περισσότερους εκ των αποδήμων Ελλήνων. Τέλος τόνισε ότι πεποίθησή του παραμένει πως η ανάπτυξη έρχεται από τη θάλασσα και γι’ αυτό ο Δήμος του Πειραιά έχει κάνει πολλές προσπάθειες για να αξιοποιήσει την παράμετρο αυτή.

Ο Πρόεδρος της ΠΑ.Δ.Ε.Ε. Peter Κατσιαμπάνης, βουλευτής Αυστραλίας, ευχαρίστησε το Δήμαρχο Πειραιά για τη φιλοξενία του και τόνισε ότι η ΠΑ.Δ.Ε.Ε. μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση εθνικής οικουμενικής εξωτερικής πολιτικής.

Ο Αντιπρόεδρος της ΠΑ.Δ.Ε.Ε., γερουσιαστής Rhode Island, Λεωνίδας Ραπτάκης, είπε χαρακτηριστικά ότι οι Έλληνες, γερουσιαστές ή βουλευτές, μπορεί να εκλέγονται με αντίπαλα κόμματα στα κοινοβούλια του εξωτερικού όμως το μεγάλο και μοναδικό κόμμα τους στο οποίο ανήκουν όλοι είναι η Ελλάδα.

Στο τέλος της εκδήλωσης η ΠΑ.Δ.Ε.Ε. βράβευσε το Δήμαρχο Πειραιά για την ανάδειξη του ρόλου της ομογένειας σε όλο τον κόσμο, τον Πρόεδρο της ΔΗ.ΡΑ.Π, Παναγιώτη Αβραμίδη για τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυση της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά «ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ 90,4» αλλά και γιατί το ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ 90,4 είναι το μοναδικό ραδιόφωνο της χώρας που έχει εκπομπή για τους απόδημους Έλληνες.

Επίσης η Ένωση βράβευσε τους πρώην Προέδρους της Νίκο Παπαδόπουλο, βουλευτή Σουηδίας, Δημήτρη Γιάνναρο, Αντιπρόεδρο της βουλής του Connecticut και Γιάννη Πανταζόπουλο, βουλευτή Μελβούρνης για τη συμβολή τους στην ανάπτυξή της, την Νικόλ Μαλλιωτάκη μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου και υποψήφια δήμαρχο Νέας Υόρκης για την ανάδειξη της λειτουργίας και του ρόλου της ΠΑ.Δ.Ε.Ε. και τον πρώην Πρωθυπουργό της Ρουμανίας Ποπέσκου Τσαριτσάνου για τον ίδιο λόγο.

Παράλληλα, βραβεύτηκαν ο πρώην Πρόεδρος της ΠΑ.Δ.Ε.Ε. Τόμ Κατσιαντώνης για το σημαντικό του ρόλο στην ανάπτυξη της Ένωσης και οι επιχειρηματίες Ευάγγελος Μαρινάκης και Παντελής Μπούμπουρας για την ανιδιοτελή βοήθεια τους στον απανταχού ελληνισμό. Τέλος τιμήθηκε ο Γιώργος Νούλας, τόσο για τη συγγραφή του βιβλίου που αφορά την ΠΑ.Δ.Ε.Ε. όσο και για το ρόλο του στη διάδοση των ιδεών της Ένωσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Πειραιάς υποδέχτηκε το 3 on 3 Streetball

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παραβρέθηκε χθες, στο τουρνουά καλαθοσφαίρισης  3Χ3 στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου, που διοργανώνουν ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών και η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά (Ο.Π.Α.Ν.). Δεκάδες παιδιά και έφηβοι  που πήραν μέρος  στην […]

Περισσότερα »

Δ. Αθηναίων: Παράταση υποβολής αιτήσεων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Παρατείνεται έως τις 16 Νοεμβρίου 2014, η προθεσμία για τηνυποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα «Κοινωνικό Παντοπωλείο», που υλοποιεί το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύηςτου δήμου Αθηναίων. Αιτήσεις θα υποβάλλονται και το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Νοεμβρίου. Το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» ξεκίνησε το 2007 συμβάλλοντας στην κάλυψη πρωτογενών αναγκών επιβίωσης 200 απόρων οικογενειών και μοναχικών ατόμων, για χρονικό διάστημα[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *