5ωρη στάση εργασίας την Πέμπτη στο Αττικό Νοσοκομείο

Πεντάωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας στις 11 το πρωί θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο “Αττικόν” προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση του ιδρύματος.

Το νοσοκομείο θα λειτουργήσει με προσωπικό ασφαλείας, ενώ δεν θα πραγματοποιηθούν τακτικά ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία, το ακτινολογικό, το πυρηνικό και τα υπόλοιπα εργαστήρια, τακτικά χειρουργεία, απογευματινά ιατρεία. Από την κινητοποίηση θα εξαιρεθεί μόνο η λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού για την πραγματοποίηση τακτικών και έκτακτων συνεδριών αιμοκάθαρσης και τα προγραμματισμένα ραντεβού για τους ογκολογικούς ασθενείς (χημειοθεραπείες, ακτινοθεραπείες).

Το Σωματείο Εργαζομένων κάνει λόγο για “διάλυση” του Νοσοκομείου, επισημαίνοντας ότι ο προϋπολογισμός του για το τρέχον έτος έχει “υποδιπλασιαστεί”, ενώ οι ασθενείς έχουν “υπερδιπλασιαστεί” σε τακτικά ιατρεία, επείγοντα, νοσηλεία. Σύμφωνα με το Σωματείο, η έλλειψη προσωπικού βρίσκεται στο “κόκκινο”, με 350 κενές οργανικές θέσεις, με αποτέλεσμα, “οι νοσηλείες για τμήματα των 32 κλινών, στις οποίες προστίθενται και ράντζα, πραγματοποιούνται ακόμη και στην πρωινή βάρδια από 2 νοσηλευτές και σπουδαστές, ενώ δεν είναι σπάνιο στην απογευματινή και τη νυχτερινή βάρδια να υπάρχει 1 μόνο νοσηλευτής με 1 εκπαιδευόμενο”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προφυλακιστέος για δεύτερη φορά ο 29χρονος Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου

Προφυλακιστέος κρίθηκε, για δεύτερη φορά, από τις δικαστικές αρχές, ο 29χρονοςΚωνσταντίνος Γιαγτζόγλου, ο συλληφθείς για την αποστολή «τρομοφακέλων» με παραλήπτη τον πρώην πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο και Ευρωπαίους αξιωματούχους. Ο κατηγορούμενος απολογήθηκε την Παρασκευή στον ανακριτή, στην Ευελπίδων, για τα όπλα και τα άλλα αντικείμενα που βρέθηκαν να έχει στην κατοχή του κατά τη σύλληψή[…]

Περισσότερα »

Σεισμός εντάσεως 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης λίγα λεπτά μετά τις 15:00 στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Καρπάθου.

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *