5ωρη στάση εργασίας την Πέμπτη στο Αττικό Νοσοκομείο

Πεντάωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας στις 11 το πρωί θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο “Αττικόν” προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση του ιδρύματος.

Το νοσοκομείο θα λειτουργήσει με προσωπικό ασφαλείας, ενώ δεν θα πραγματοποιηθούν τακτικά ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία, το ακτινολογικό, το πυρηνικό και τα υπόλοιπα εργαστήρια, τακτικά χειρουργεία, απογευματινά ιατρεία. Από την κινητοποίηση θα εξαιρεθεί μόνο η λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού για την πραγματοποίηση τακτικών και έκτακτων συνεδριών αιμοκάθαρσης και τα προγραμματισμένα ραντεβού για τους ογκολογικούς ασθενείς (χημειοθεραπείες, ακτινοθεραπείες).

Το Σωματείο Εργαζομένων κάνει λόγο για “διάλυση” του Νοσοκομείου, επισημαίνοντας ότι ο προϋπολογισμός του για το τρέχον έτος έχει “υποδιπλασιαστεί”, ενώ οι ασθενείς έχουν “υπερδιπλασιαστεί” σε τακτικά ιατρεία, επείγοντα, νοσηλεία. Σύμφωνα με το Σωματείο, η έλλειψη προσωπικού βρίσκεται στο “κόκκινο”, με 350 κενές οργανικές θέσεις, με αποτέλεσμα, “οι νοσηλείες για τμήματα των 32 κλινών, στις οποίες προστίθενται και ράντζα, πραγματοποιούνται ακόμη και στην πρωινή βάρδια από 2 νοσηλευτές και σπουδαστές, ενώ δεν είναι σπάνιο στην απογευματινή και τη νυχτερινή βάρδια να υπάρχει 1 μόνο νοσηλευτής με 1 εκπαιδευόμενο”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατατέθηκε το Ν/Σ για κατάργηση των φυλακών Τύπου Γ΄

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας, ελαχιστοποίηση του εγκλεισμού ανηλίκων και επιεικέστερη μεταχείριση ασθενών, αναπήρων και υπερηλίκων κρατουμένων.  Θα προωθηθεί προς επεξεργασία στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Περισσότερα »

Ανεστάλησαν οι στάσεις εργασίας στον ΗΣΑΠ

Την αναστολή των στάσεων εργασίας που είχαν προκηρυχθεί για σήμερα στον ΗΣΑΠ από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας και για την Παρασκευή από τις 12.00 έως τις 15.00 ανακοίνωσε το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ, «μετά την έμπρακτη βούληση της Διοίκησης να προχωρήσει σε ουσιαστικό διάλογο για τα αιτήματά[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *