Το 66% των Αθηναίων θεωρεί ότι η παρουσία των προσφύγων δεν δημιουργεί πρόβλημα

Οι έρευνες διεξήχθησαν τόσο εντός της δομής φιλοξενίας στον Ελαιώνα όσο και σε πρόσφυγες που έχουν εγκατασταθεί με το πρόγραμμα σε διαμερίσματα, ενώ καταγράφηκε και η διάθεση των πολιτών της Αθήνας για τους πρόσφυγες.

Περίπου 18.000 υπολογίζονται οι πρόσφυγες που είναι σήμερα στην Αθήνα, δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα τριών σχετικών ερευνών του προγράμματος Παρατηρητηρίου Προσφυγικών Ροών. Οι έρευνες διεξήχθησαν τόσο εντός της δομής φιλοξενίας στον Ελαιώνα όσο και σε πρόσφυγες που έχουν εγκατασταθεί με το πρόγραμμα σε διαμερίσματα, ενώ καταγράφηκε και η διάθεση των πολιτών της Αθήνας για τους πρόσφυγες. Το 66% των Αθηναίων θεωρεί ότι η παρουσία των προσφύγων στη γειτονιά του δεν δημιουργεί κάποιο πρόβλημα. Στον Ελαιώνα ο μέσος όρος προσφύγων είναι 20 ετών, ενώ μόνο το 5% επιθυμεί να παραμείνει στην Ελλάδα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προχωρά η δημοπράτηση των Προσφυγικών της Λ. Αλεξάνδρας

Προ των πυλών είναι η άμεση δημοπράτηση των οκτώ προσφυγικών πολυκατοικιών της Λεωφόρου Αλεξάνδρας μετά την προώθηση του συνόλου των σχετικών εγγράφων από την εταιρία “Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.” προς την Περιφέρεια Αττικής.

Περισσότερα »

To νέο προεδρείο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού

Εξελέγη  το νέο Προεδρείο της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.) με πρόεδρο τον απερχόμενο Αναπληρωτή Προέδρου Παναγιώτη Κατσαμπάνη. Ο κ. Κατσαμπάνης, που κατάγεται από τη Μεσσηνία, στο παρελθόν υπήρξε βουλευτής του Φιλελεύθερου κόμματος στη Βικτόρια. Είχε αποσυρθεί για ένα διάστημα από την πολιτική, στην οποία επανήλθε στις πρόσφατες εκλογές και κατόρθωσε να[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *