Σίτιση μαθητών που μετέχουν στο πρόγραμμα της ΕΟΕ

Aπό τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου ξεκίνησε η σίτιση των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων που μετέχουν στο πρόγραμμα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής «Αγαπώ τον αθλητισμό – Kids’ Athletics» στο Παναθηναϊκό Στάδιο, με την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, μέσω του Ινστιτούτου Prolepsis και του προγράμματος σίτισης και προώθησης της υγιεινής διατροφής.

Τα πρώτα σχολεία ήταν το Μαράσλειο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο και το 3ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Αρτάκης Ευβοίας.

Το πρόγραμμα «Αγαπώ τον αθλητισμό-Kids’ Athletics» εκτελείται για έβδομη φορά από το 2010 και έχει στόχο να φέρει τα παιδιά πιο κοντά – μέσω της εξάσκησης – στα αγωνίσματα του στίβου, του μπάσκετ και του βόλεϊ, αλλά να τους προσφέρει και πλούσιο εκπαιδευτικό και πληροφοριακό υλικό για την ιστορία του Παναθηναϊκού Σταδίου, στο οποίο αναβίωσαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες το 1896, μέσω ενός σύγχρονου συστήματος αυτόματης ξενάγησης.

Το «Αγαπώ τον αθλητισμό-Kids’ Athletics» διεξάγεται με τη συνεργασία του ΣΕΓΑΣ, της ΕΟΚ και της ΕΟΠΕ, αλλά και των Υπουργείων Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Εθνικής Άμυνας με την πολύτιμη υποστήριξη των Ιδρυμάτων «Σταύρος Νιάρχος» και «Παύλου & Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου» και από το 2010 μέχρι σήμερα, έχουν πάρει μέρος σε αυτό 91.500 μαθητές και μαθήτριες από 1.377 σχολεία απ’ όλη την Ελλάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με Κακουράτου και Γκεγκενμπαχερ η Dream Team της 11ης αγωνιστικής

Δύο…. «Πειραιώτισσες» φιγουράρουν στην κορυφαία επτάδα της 11ης αγωνιστικής της Volleyleague γυναικών. Πρόκειται για την Ξένια Κακουράτου του Ολυμπιακού και την Κρίστεν Γκεγκενμπάχερ του Πορφύρα. Αναλυτικά: Πασαδόρος: Κρίστεν Γκεγκενμπάχερ (ΑΟΦ Πορφύρας) 5π. (2/3 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ). Διαγώνια: Μαρία Οικονομίδου (Παναθηναϊκός ΑΟ) 15π. (11/18 επ., 3 άσσοι, 1 μπλοκ).[…]

Περισσότερα »

Η Θύρα 7 στο Μάτι Αττικής

Το μεγαλύτερο συνδεσμικό κίνημα της χώρας η Θύρα 7 στέκεται στο πλευρό των δοκιμαζόμενων συνανθρώπων μας που έχουν πληγεί από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής. «Στις 15:30, μαζευόμαστε στο Πάρκιν του Καραϊσκάκη για να φύγουμε όλοι μαζί για το Ματι στη Ραφήνα.  ΟΛΟΙ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΟΙ.Οι ώρες ειναι κρίσιμες και πρέπει[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *