A. Αρτελάρης: “Δημιουργία Δικτύου Δήμου – Αθλητικών Συλλόγων”

Ο Άγγελος Αρτελάρης, αθλητικός συντάκτης και αναπληρωματικό μέλος της Ε.Σ.Η.Ε.Α. στις προηγούμενες εκλογές, συμπεριλαμβάνεται στο συνδυασμό «Αθήνα Μπορείς» του υποψήφιου Δημάρχου Άρη Σπηλιωτόπουλου. Ο Άγγελος Αρτελάρης αναφέρεται στα αθλητικά τεκταινόμενα καθώς και στα πρώτα βήματα που θα γίνουν στο δήμο Αθηναίων, εφόσον ο Άρης Σπηλιωτόπουλος είναι ο νέος δήμαρχος.

Τι σας ώθησε ν’ ασχοληθείτε ενεργά με την τοπική αυτοδιοίκηση, δεδομένου ότι είναι η πρώτη φορά που κατέρχεστε στις εκλογές;

«Πρωτίστως, η ανάγκη για τη βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων και των χώρων αναψυχής στο δήμο της Αθήνας αλλά και την ανάπτυξη του αθλητισμού. Η νεολαία χρειάζεται διέξοδο στα τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζει και αυτή είναι ο αθλητισμός. Βλέπει τα μέλη της οικογένειάς της να αγωνιούν, πιέζεται καθημερινά από τις υποχρεώσεις που έχει, γι’ αυτό και έχει ανάγκη να εκτονωθεί. Να βγάλει την ενέργεια και ο μοναδικός τρόπος ο αθλητισμός».

Έχετε διαπιστώσει, δηλαδή, αδυναμίες στην ανάπτυξη του αθλητισμού στο Δήμου Αθηναίων;

«Αναντίρρητα, ναι. Κατ’ αρχάς, απουσιάζουν οι χώροι αλλά και όσοι έχουν δημιουργηθεί, δεν τηρούν τους κανόνες ασφάλειας και υγιεινής. Δεκάδες παιδικές χαρές κρίνονται ως επικίνδυνες κι άλλες απλά είναι κλειστές. Οι αθλητικοί χώροι υπολειτουργούν, ενώ η προώθηση και η προβολή του αθλητισμού επαφίεται στο φιλότιμο των υπαλλήλων του πρώην Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης καθώς και στους ερασιτέχνες παράγοντες, οι οποίοι «ματώνουν» οικονομικά προκειμένου να μη βάλουν «λουκέτο» στο σωματείο».

Έχετε συγκεκριμένες λύσεις για να μην αφανιστεί ο αθλητισμός;

«Ο υποψήφιος δήμαρχος Άρης Σπηλιωτόπουλος δίδει ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα του αθλητισμού, γεγονός που παρουσιάζεται ποικιλοτρόπως. Αν ανατρέξετε στις εκδηλώσεις που έγιναν θα διαπιστώσετε ότι διοργανώθηκε μια αθλητική γιορτή στις εγκαταστάσεις του Ρουφ, όπου συμμετείχαν πολλά παιδιά από τις ακαδημίες. Πολλοί γνωστοί αθλητές, επίσης, έδωσαν το «παρών» αλλά και πολλές συμβουλές στα παιδιά για τη σωστή άθληση και διατροφή τους. Ήταν μια κίνηση, που ομολογουμένως δεν έχει συμβεί ξανά».

Τι προτείνετε για τις αθλητικές εγκαταστάσεις;

«Φροντίδα των υπαρχουσών εγκαταστάσεων αλλά και την αξιοποίηση ανεκμετάλλευτων χώρων για τη δημιουργία νέων υποδομών αναψυχής και άθλησης, με στόχο να καλύπτονται όλα τα δημοτικά διαμερίσματα. Στο δήμο λειτουργούν τρία κολυμβητήρια, 58 γήπεδα ανοικτού τύπου, 13 κλειστά γυμναστήρια και πέντε κλειστά γήπεδα, η πλειοψηφία των οποίων δε βρίσκεται σε καλή κατάσταση».

Έχετε κάποιο παράδειγμα;

«Επί παραδείγματι, το Πεδίο του Άρεως είναι ένας ανεκμετάλλευτος χώρος που ανήκει στην Περιφέρεια Αττικής. Δεν θα μπορούσε, δηλαδή, να μετατραπεί και σε χώρο άθλησης; Δεν θα μπορούσε να διοργανωθεί ένα αθλητικό ή πολιτιστικό γεγονός; Να γίνουν δράσεις με στόχο τη νεολαία του δήμου της Αθήνας;»

Ποιες είναι οι υπόλοιπες κατευθυντήριες γραμμές στον τομέα του αθλητισμού;

«Ο μαζικός και ο σωματειακός αθλητισμός. Είναι δύο στοιχεία αλληλένδετα και αμφίδρομα και όχι, ανταγωνιστικά μεταξύ τους όπως θέλουν ορισμένοι να παρουσιάζονται. Δύο σημεία που θα συναντήσετε μέσα στο αθλητικό πρόγραμμά μας είναι η υλοποίηση της «Αθλοπαιδείας» εντός των σχολικών κτιρίων και ώρες εκτός μαθημάτων για όσα παιδιά επιθυμούν να ασχοληθούν με τα αθλήματα καθώς και η δημιουργία δημοτικών γυμναστηρίων με συγκεκριμένο χρονικά πρόγραμμα. Εκτός βεβαίως, από τα βασικά αθλητικά προγράμματα που θ’ αυξηθούν τα προσεχή χρόνια».

Οι σχέσεις με τα σωματεία δεν θα διαταραχτούν;

«Σε καμία περίπτωση. Τα σωματεία παράγουν καθημερινά σημαντικό έργο, γι’ αυτό και εμείς πρέπει να σταθούμε αρωγοί στις προσπάθειες που καταβάλλονται. Όπως προανέφερα, ο μαζικός και ο σωματειακός συμπληρώνει ο ένας τον άλλον. Ο σωματειακός αθλητισμός είναι προέκταση του μαζικού. Με τα προγράμματα μαζικού αθλητισμού τα παιδιά και ευρύτερα η νεολαία μας, θ’ αγαπήσουν τα σπορ μέσω της ψυχαγωγίας και της διασκέδασης. Θα έρθουν πιο κοντά στον αθλητισμό και το επόμενο βήμα είναι η ενσωμάτωσή τους σε σύλλογο για την περαιτέρω βελτίωσή τους».

Ποια είναι η βοήθεια που θα προσφέρετε στα Σωματεία;

«Θεωρώ αυτονόητη τη δημιουργία ενός ισχυρού δικτύου μεταξύ του δήμου και των συλλόγων. Ενός δικτύου, που στόχο θα έχει τη βελτίωση των συλλόγων σε όλα τα επίπεδα και συγκεκριμένα, στην προβολή, στην προώθηση αλλά και στα έσοδα. Η δημοτική αρχή επιβάλλεται να δώσει δυναμική στα σωματεία έτσι ώστε, ν’ αποκτήσουν περισσότερα έσοδα από την ιδιωτική πρωτοβουλία. Εκτός από τα αυτονόητα, δηλαδή, τη φροντίδα των υπαρχουσών εγκαταστάσεων αλλά και την αξιοποίηση ανεκμετάλλευτων χώρων πρέπει να φροντίσει και για νέα έσοδα. Επί προσθέτως, θα φέρουμε δίπλα στις ομάδες και στους μικρούς αθλητές προσωπικότητες από το χώρο του Αθλητισμού, προκειμένου να τους συμβουλέψουν σε συνεργασία με τον σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών».

Μια «γεύση» πήραμε και στην εκδήλωση που έγινε πριν από περίπου δύο εβδομάδες στο Ρουφ…

«Ακριβώς. Ποδοσφαιριστές και καλαθοσφαιριστές παρευρέθηκαν σ’ αυτή την αθλητική γιορτή στο Ρουφ και συνομίλησαν με προπονητές, παίκτες και παράγοντες ενώ παρακολούθησαν και τις προπονήσεις που διεξάγονταν στο αθλητικό κέντρο. Ήταν μια φοβερή εκδήλωση…»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η αποστολή του Ολυμπιακού ενόψει ΑΕΚ

Δεν είχε εκπλήξεις η αποστολή που ανακοίνωσε ο Τάκης Λεμονής για το αυριανό ντέρμπι του Κυπέλλου Ελλάδας με την ΑΕΚ. Ο ‘Ελληνας τεχνικός άφησε εκτός τους Σισοκό – Παρέδες και τον τραυματία Βιάνα, μαζί με τους Νικολάου – Λεάλι. Διαθέσιμοι για τον πρώτο ημιτελικό είναι οι: Καπίνο, Χουτεσιώτης, Μποτία, Ντα[…]

Περισσότερα »

Ανατροπή δεδομένων αναβλήθηκε το Παναχαϊκή-ΑΕΚ

Και ενώ όλα έδειχναν ότι το σήριαλ θα έχει ευχάριστο τέλος τελικά όλα άλλαξαν. Ο αγώνας τελικά της Παναχαϊκής με την ΑΕΚ δεν θα διεξαχθεί μετά από απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανού, ο οποίος αποδέχθηκε την εισήγηση της Αστυνομίας  για αναβολή. Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννης[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *