Ά. Γεωργιάδης: Δεν υπάρχει νομικός τρόπος να γυρίσει στη θέση της η Θάνου

«Η κυρία Θάνου μπορεί να προσφύγει δικαστικά σε όποιο όργανο νομίζει. Δεν υπάρχει νομικός τρόπος να γυρίσει στη θέση της». Αυτό επεσήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του σήμερα στον ΣΚΑΙ, προσθέτοντας ότι «Όταν δημοσιευθεί στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως ο νόμος που ψηφίστηκε για την καθιέρωση του ασυμβίβαστου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, ως Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων θα εκδώσω, όπως ορίζει ο νόμος, διαπιστωτική πράξη, με την οποία κάποια πρόσωπα, μεταξύ αυτών η κυρία Θάνου, παύονται από τα καθήκοντά τους».

Ο κ. Γεωργιάδης ανήγγειλε ότι την προσεχή Δευτέρα έχει συγκληθεί να συνεδριάσει το Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης (ΚΣΔ) για το Ελληνικό και θα έχει συνεχόμενες συνεδριάσεις έως ότου εγκριθούν οι τρεις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις. Μετά θα συγκληθεί το Κεντρικό Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ) για να οριστικοποιήσει και την αλλαγή της μίας ΚΥΑ που εκδόθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ. «Όπως είχα πει εξαρχής, εντός του Αυγούστου θα έχουν εκδοθεί και οι τρεις ΚΥΑ και θα ακολουθήσει μία τέταρτη για το καζίνο», ανέφερε ο υπουργός.

Τόνισε ακόμη ότι:

-Ως τις αρχές Σεπτεμβρίου θα κατατεθούν στη Διυπουργική οι αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο για τα υδατοδρόμια.

– «Κι εγώ θα προτιμούσα να μην έρχονται τροπολογίες την τελευταία στιγμή, υπάρχουν, όμως, στιγμές που αυτό δεν μπορεί να αποφευχθεί. Αν κληθώ ως Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων να διαλέξω αν προτιμώ να τηρήσω το σωστό κοινοβουλευτικό ρυθμό ή να σπεύσω να διορθώσω μία ζημία που επηρεάζει επί τα χείρω τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων, εγώ θα επιλέξω τις ζωές των χιλιάδων ανθρώπων».

– «Ο νόμος Αχτσιόγλου που υποτίθεται προστάτευε τον εργαζόμενο ήταν ο πιο αντεργατικός νόμος που έχει ψηφιστεί ποτέ στην Ελλάδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται ότι είχε ψηφίσει την πιο φιλεργατική νομοθεσία. Γιατί, όμως, τη θεσμοθέτησε λίγο πριν φύγει από την εξουσία; »

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στ. Κοντονής: Όπερα κωμωδία η πρόταση Ν.Δ. για Εξεταστική

Να έρθει σε ευθυγράμμιση με την πραγματικότητα κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, προσθέτοντας ότι «η πραγματικότητα λέει το απλό, ότι η ψευδομήνυση του Γιαννουσάκη πήγε στο αρχείο». Χαρακτήρισε την πρόταση της Ν.Δ. για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τον Υπ. Άμυνας «όπερα κωμωδία». «Ήταν φανερό από την αρχή της[…]

Περισσότερα »

«Διαφάνεια ποιότητα και δημοκρατία για τα κανάλια…»

Της Λιάνας Γουγή… «Είναι ώρα το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο να λειτουργεί με διαφάνεια, αντικειμενική και ποιοτική ενημέρωση , με βάση τους κανόνες της αγοράς, όχι με το αν εξυπηρετούνται συγκεκριμένα συμφέροντα», είπε μιλώντας στο «Κανάλι 1» η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ολυμπία Τελιγιορίδου. «Δεν φοβόμαστε να χτυπήσουμε την διαπλοκή, τολμούμε και έτσι[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *