Home

ΡΟΗ  ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Α. Κότιος για ΠΑ.ΠΕΙ.: ένας χώρος αδιάλειπτης εκπαιδευτικής και ερευνητικής δραστηριότητας, με δυναμική εξέλιξη

0 σχόλια ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Το πανεπιστήμιο Πειραιά είναι ένας χώρος αδιάλειπτης εκπαιδευτικής και ερευνητικής δραστηριότητας, με δυναμική εξέλιξη, διεύρυνση των επιστημονικών του πεδίων και καθιέρωσή του ως ενός σημαντικού πανεπιστημίου στον εθνικό και διεθνή χάρτη της εκπαίδευσης και της έρευνας τόνισε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Άγγελος Κότιος μιλώντας στο Κανάλι Ένα 90,4 και την εκπομπή Πειραιάς 24 με τον δημοσιογράφο Βασίλη Ταλαμάγκα.

Όπως είπε το Πανεπιστήμιο Πειραιά διαθέτει τέσσερις σχολές, δέκα ακαδημαϊκά τμήματα και μια φοιτητική κοινότητα, το σύνολο της οποίας ξεπερνά τους 17.500 προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές. Πέραν των οικονομικών σπουδών, έχει επεκταθεί και σε άλλους επιστημονικούς τομείς, όπως η ναυτιλία, η πληροφορική, η ασφάλιση, οι διεθνείς σχέσεις, η ενέργεια, το περιβάλλον και ο τουρισμός. «Το κτίριο όπου στεγάζεται, βρίσκεται στον πυρήνα του αστικού ιστού του Πειραιά και αποτελεί βασική συνιστώσα της καθημερινότητας της τοπικής κοινωνίας. Ενδιαφερόμαστε για την ευρύτερη περιοχή και θέλουμε να έχουμε συνεργασίες με τους κοινωνικούς και οικονομικούς φορείς της πόλης. Η πόλη, το λιμάνι, ο Ολυμπιακός και το Πανεπιστήμιο συνεργαζόμενα, μπορούν να προβάλλουν τον Πειραιά σε όλο τον κόσμο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κότιος.  Τόνισε τη καλή συνεργασία του Πανεπιστημίου με τον δήμαρχο της πόλης κ. Γιάννη Μώραλη, καθώς και με όλους τους φορείς, επιμελητήρια, συλλόγους κ.α.

Αναφορικά με την επαναλειτουργία των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων με διά ζώσης μαθήματα ο κ. Κότιος τόνισε ότι πρέπει να επιστρέψουμε στη κανονικότητα διασφαλίζοντας τις προϋποθέσεις για την εξασφάλιση της δημόσιας υγείας. «Το ΠΑΠΕΙ αποφάσισε τη μετάθεση της ημερομηνίας έναρξης  των μαθημάτων του για τις 18 Οκτωβρίου με στόχο τη βέλτιστη προετοιμασία της διά ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας. Την ερχόμενη Τετάρτη η Σύγκλητος θα συνεδριάσει με κύριο θέμα τον προσδιορισμό των συνθηκών επαναλειτουργίας του Πανεπιστημίου μας. Ήδη αποκτούμε πρόσθετους χώρους εκπαίδευσης, όπως αίθουσες στο χώρο της Άρσης Βαρών στη Νίκαια, που μετονομάσαμε Θεμιστόκλειο αλλά και στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Προϋπόθεση της παρακολούθησης των μαθημάτων είναι το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή δύο αρνητικά τεστ την εβδομάδα».

Την ίδια ώρα ο κ. Κότιος τόνισε ότι το ποσοστό των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πειραιά που έχουν εμβολιαστεί φτάνει το 76% , ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά στην ακαδημαϊκή κοινότητα. Παράλληλα απηύθυνε έκκληση να είμαστε όλοι πιο προσεκτικοί και ενσυνείδητοι και να προσαρμοστούμε στα δεδομένα ενώ χαρακτήρισε θλιβερό φαινόμενο το αντιεμβολιαστικό κίνημα, το οποίο δημιουργεί διχασμό στην ελληνική κοινωνία. «Δυστυχώς υπάρχει έλλειμμα στη κοινωνική μόρφωση και στην πολιτική επιμόρφωση. Πρέπει να εμπιστευόμαστε τους επιστήμονες και να ακολουθούμε τις οδηγίες τους για την αντιμετώπιση της πανδημίας» είπε ο κ. Κότιος.

Αναφέρθηκε επίσης στις παρεμβάσεις του Πανεπιστημίου Πειραιά, με τις οποίες συμμετέχει, προωθεί και διαδίδει την τοπική κουλτούρα και τον πολιτισμό του Πειραιά. «Έχουμε συστήσει μία νέα Εστουδιαντίνα, την ελληνική ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής με καλλιτεχνική διεύθυνση τον καταξιωμένο συνθέτη Ανδρέα Κατσίγιαννη και τη συμμετοχή φοιτητών, εργαζομένων αλλά και εκτός του Ιδρύματος άτομα που ενδιαφέρονται για την μουσική κληρονομιά του τόπου μας. Επίσης θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα κέντρο ψηφιοποίησης για τη διάσωση του ρεμπέτικου τραγουδιού το οποίο αποτελεί κοιτίδα του Πειραιά, ο οποίος διαμόρφωσε και επηρέασε το λαϊκό τραγούδι». Τέλος ανέφερε πως το Πανεπιστήμιο Πειραιά σε συνεργασία με τον δήμο και άλλους φορείς επιθυμεί να συνδράμει στη διατήρηση της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς παίρνοντας κτίρια, όπως της Τράπεζας της Ελλάδος και του ΝΑΤ όπου μπορεί να μεταφερθεί η διοίκηση στου Πανεπιστημίου. Σε κάποια άλλα νεοκλασικά κτίρια μπορούμε να στεγάσουμε την βιβλιοθήκη του Ιδρύματος και άλλες δραστηριότητες καθώς αποτελούν κοσμήματα της πόλης και είναι καθήκον μας να τα αναδείξουμε» κατέληξε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά Άγγελος Κότιος.

Σχετικά Αρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Ετικέτες:, , , ,