ΑΑΔΕ: Απόσυρση των παλαιών ταμειακών μηχανών

Αποσύρονται έως την 31η Μαΐου οι ταμειακές μηχανές που έχουν λάβει άδειες καταλληλότητας με τις ΠΟΛ. 1234/2002 και 1135/2005 και δεν έχουν δυνατότητα διασύνδεσης on line με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για την αποστολή δεδομένων.

Η σχετική απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, για την απόσυρση αυτών των φορολογικών ηλεκτρονικών μηχανισμών (ΦΗΜ) αναμένεται να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Οι κάτοχοι των ανωτέρω ΦΗΜ υποχρεούνται να δηλώσουν έως τις 31 Μαΐου την παύση τους, στο TaxisNet ή στην αρμόδια εφορία, όπως αναλυτικά καθορίζεται στην εν λόγω απόφαση.

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, πρόκειται για ακόμα ένα σημαντικό βήμα για την υλοποίηση της διαβίβασης σε πραγματικό χρόνο και για κάθε μία συναλλαγή των δεδομένων των λιανικών συναλλαγών, που διενεργούνται μέσω Φορολογικών Ηλεκτρονικών Μηχανισμών.

Σημειώνεται ότι στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ (www.aade.gr) υπάρχει αναλυτικός κατάλογος με τις 179 μάρκες των αποσυρόμενων ταμειακών μηχανών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΗΠΑ: Μηνύματα στην Αθήνα για άμεση συμφωνία

Μηνύματα στην Αθήνα για άμεση συμφωνία με τους δανειστές στέλνουν Αμερική και Ευρώπη, λίγες ώρες πριν τη νέα συνεδρίαση του Brussels Group το απόγευμα στο Παρίσι. Να συμβάλει ώστε να εξευρεθεί λύση το ταχύτερο, προέτρεψε τον Έλληνα ομόλογό του, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τζακ Λιού. Ο κ. Λιού ο οποίος[…]

Περισσότερα »

Γ. Σέλινγκ: Mονόδρομος η παράταση του προγράμματος

Ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Χανς Γιεργκ Σέλινγκ δήλωσε απόψε ότι αναμένει από την Ελλάδα να υποβάλει αίτημα παράτασης του προγράμματος διάσωσης μέχρι την Παρασκευή, αφού οι σημερινές (Δευτέρα) συζητήσεις στο Γιούρογκρουπ έληξαν χωρίς να επιτευχθεί πρόοδος.” “Τεχνικά και επίσης νομικά, δεν υπάρχει άλλος τρόπος παρά μόνο να κατατεθεί ένα[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *