ΑΑΔΕ: Επισπεύδεται η διαδικασία αίτησης για την επιστροφή φόρου

Στην περαιτέρω επίσπευση της διαδικασίας αίτησης των επιστροφών φόρου, για τη δραστική μείωση των επισκέψεων στις Δ.Ο.Υ., προχωρά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Με οδηγίες, που απέστειλε ο Διοικητής της Α.Α.Δ.Ε., Γιώργος Πιτσιλής, δίνεται η δυνατότητα σε πολίτες και επιχειρήσεις να αποστέλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στις αρμόδιες υπηρεσίες μέσω e-mail.

Η διαδικασία είναι απλή και έχει ως εξής:

– Ο αιτών σαρώνει (μέσω scanner) ή φωτογραφίζει τα σχετικά έγγραφα.

– Συμπληρώνει υπεύθυνη δήλωση, με την οποία δηλώνει ότι τα συγκεκριμένα αρχεία είναι ακριβή αντίγραφα.

– Αποστέλλει τα αρχεία αυτά στην ηλεκτρονική διεύθυνση των αρμόδιων ελεγκτικών υπηρεσιών, (ο σχετικός κατάλογος είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα της Α.Α.Δ.Ε.).

Σημειώνεται ότι, σε περίπτωση, που διαπιστωθεί πως στάλθηκαν πλαστά ή παραποιημένα έγγραφα, ακολουθείται ό,τι προβλέπει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας και αποστέλλεται αναφορά στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Το μέτρο εφαρμόζεται στο πλαίσιο των παρεμβάσεων αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού και με βάση τα αποτελέσματά του, θα αξιολογηθεί η περαιτέρω εφαρμογή του.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στις αγορές βγαίνει σήμερα η Αθήνα

Λίγες ώρες πριν το άτυπο Eurogroup του Μιλάνου, όπου οι Eυρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών θα «χτενίσουν» το ελληνικό πρόγραμμα, η Αθήνα αποφάσισε να βγει στις αγορές: Η κίνηση αυτή -αλλά και αυτές που θα ακολουθήσουν- όπως όλα δείχνουν είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Σήμερα το ΥΠΟΙΚ και[…]

Περισσότερα »

Οι 12+1 αλλαγές στις δημόσιες προμήθειες

Δυνατότητα σε επιχειρήσεις με ασφαλιστικές και φορολογικές οφειλές να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς Δημοσίου δίνει σχέδιο νόμου για τις δημόσιες συμβάσεις. Μικρότερες οι προθεσμίες για προσφορές. Αρχές Μαΐου η ψήφιση. Εντός εβδομάδας και το δεύτερο μέρος. Τέλη Απριλίου το αργότερο αρχές Μαΐου εκτιμάται, βάσει του προγραμματισμού που έχει γίνει, να έχει[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *