ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργία στις 18 Φεβρουαρίου για το νέο ασφαλιστικό

Την πραγματοποίηση 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020, αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στην κατάθεση στη Βουλή του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου της Κυβέρνησης.

«Το νομοσχέδιο που η Κυβέρνηση καταθέτει για ψήφιση δεν είναι τίποτα άλλο παρά η συνέχιση ων μνημονιακών αντιασφαλιστικών νόμων που ψηφίστηκαν την περίοδο 2010 – 2019 και είχαν ως συνέπεια τη μείωση των συντάξεων από 20% έως και 60%», επισημαίνει σε ανακοίνωση της η ΑΔΕΔΥ.

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, όχι μόνο δεν τήρησε τις προεκλογικές της υποσχέσεις για πλήρη κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (Ν4387/16), ο οποίος επέφερε μειώσεις μέχρι και 350€ στις κύριες συντάξεις, αλλά αντίθετα τον εφαρμόζει πλήρως και τον ισχυροποιεί ακόμα περισσότερο», προσθέτει η ΑΔΕΔΥ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γκέραλντ Κνάους “Χρειαζόμαστε νέα μεταναστευτική πολιτική”

Ο σύμβουλος της γερμανικής κυβέρνησης Γκέραλντ Κνάους προτείνει μία νέα ευρωπαϊκή πολιτική γαι τη μετανάστευση. Παράληλα επικρίνει ορισμένους από τους χειρισμούς της ΕΕ απέναντι στην Ελλάδα. Το αίτημα δεν είναι καινούριο, αλλά ο Γκέραλντ Κνάους το επαναφέρει, μιλώντας στη γερμανική ραδιοφωνία (DLF): η Ευρώπη, επισημαίνει, χρειάζεται μία νέα πολιτική για[…]

Περισσότερα »

Τζάνειο Νοσοκομείο: Λειτουργεί με τεράστια κενά στο ιατρικό προσωπικό

Σοβαρά προβλήματα λειτουργίας θα έχει σε λίγο το Τζάνειο Νοσοκομείο του Πειραιά, μετά τη συνεχιζόμενη άρνηση του υπουργείου Υγείας να ικανοποιήσει το αίτημα του Επιστημονικού Συμβουλίου του νοσοκομείου για κάλυψη κενών θέσεων με επικουρικούς γιατρούς. Λόγω αποχωρήσεων ή συνταξιοδοτήσεων και με το δεδομένο ότι εδώ και τρεισήμισι περίπου χρόνια δεν[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *