ΑΕΙ: Ρεκόρ του αριθμού εισακτέων στο «παρά πέντε» των εκλογών

Toυ Συμεών Πεϊμανίδη

Ρεκόρ αριθμού εισακτέων, περί τις  78.335, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, βάζοντας έτσι τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων που διεκδικούν μία θέση στα τμήματα της ανώτατης εκπαίδευσης.

Ο αυξημένος αριθμός των εισακτέων σε σχέση με την περσινή και την προπέρσινη χρονιά φαίνεται να έχει έντονο προεκλογικό «άρωμα», καθώς υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός υποψηφίων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, που ψηφίζει για πρώτη φορά.

Στο «παρά πέντε» των εκλογών

Το υπουργείο Παιδείας, έδωσε στη δημοσιότητα τον αριθμό των εισακτέων κυριολεκτικά  στο «παρά πέντε» των εκλογών. Η εικόνα που δημιουργείται για τον αριθμό των εισακτέων, εξασφαλίζει ουσιαστικά μια θέση για… όλους. Η δημιουργία νέων τμημάτων το μαρτυρεί.

Όμως παρά τις σημαντικές αλλαγές που σημειώθηκαν, λόγω των συγχωνεύσεων πανεπιστημίων με ΤΕΙ, ο αριθμός των εισακτέων παραμένει αμετάβλητος για μία σειρά πρωτοκλασάτων σχολών, για τις οποίες «σφάζονται» χιλιάδες υποψήφιοι.

Ο ταμίας της ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Τσούχλος μιλώντας στο Κανάλι Ένα, έκανε λόγο για αναντιστοιχία στον αριθμό εισακτέων που προτείνουν τα πανεπιστήμια και στον αριθμό που αποφασίζει τελικά το υπουργείο παιδείας, ενώ υπενθύμισε τη θέση της ΟΛΜΕ απέναντι στο νέο λύκειο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Ψυχή μιας ομάδας… «Ανθρωπισμός και παιδί»

Παγκόσμια ημέρα για τα παιδιά όλης της γης έχει οριστεί η 20η Νοέμβρη. Μέσω αυτής της ημέρας μαθαίνουμε ότι όλοι μας πρέπει να βοηθήσουμε για τη βελτίωση των ζωών των παιδιών της γης γιατί κι εμείς ήμασταν κάποτε παιδιά και τα δικά μας παιδιά πρέπει να βρουν ένα καλύτερο κόσμο.[…]

Περισσότερα »

Ύπ. Αρμοστεία και Δ. Θεσσαλονίκης σε συμφωνία για τη στέγαση προσφύγων

Υπεγράφη την Παρασκευή 20 Μαΐου, στο Δημαρχείο, η συμφωνία συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Στόχος της συμφωνίας είναι η κάλυψη 660 θέσεων υποδοχής προσφύγων (εκ των οποίων οι 600 σε μισθωμένα διαμερίσματα και οι 60 σε ανάδοχες οικογένειες) μέσα στο 2016.Η[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *