«Αγαπημένο μου Εγώ»… Δέκα Μοναχικοί Διάλογοι στην “Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου – Καλαμπόκη”

Δέκα ανθρώπινοι τύποι τόσο διαφορετικοί, δέκα χαρακτήρες «της διπλανής πόρτας», καθημερινοί, συνηθισμένοι, τραγικοί και κωμικοί όσο και η ζωή, φυλάνε ένοχα μυστικά, καταπιέζουν πάθη, ασφυκτιούν από μία ανάγκη να εκφραστούν, καταστρώνουν σχέδια εκδίκησης, νοσταλγούν μία ευτυχία περασμένη, τρυφερά παραπονιούνται, πεισμώνουν, διαμαρτύρονται, αλλά κυρίως μιλούν.

Μιλούν για να ακουστούν. Χωρίς ανταπόκριση. Δέκα άνθρωποι σε στιγμές εξομολόγησης αναζητούν μάταια ακροατή και ο διάλογος γίνεται μία πολύ μοναχική υπόθεση.

Η ταυτότητα της παράστασης

Κείμενα: Αλέξανδρος Βαλκανάς

Σκηνοθεσία: Νίκος Αμουντζάς

Παίζουν οι ηθοποιοί: Τσακανάκης Κώστας, Διαγούπη Μάνια, Λαμπρινή Αγιαννίτου, Τυροπάνης Παναγιώτης

Μουσική: Anastazios

Με την αιγίδα της ΕΝΠΑΝ – Ενώσεις Πολιτισμού & Ανάπτυξης

Σημείωμα Σκηνοθέτη

Οι ήρωες του Αλέξανδρου Βαλκανά στο έργο «Αγαπημένο μου Εγώ» έχουν διαχρονικό χαρακτήρα και καθημερινές ανησυχίες, δοσμένες ρεαλιστικά. Το Παράλογο, ωστόσο, υποβόσκει σε κάθε ρεαλιστική συνθήκη αμφισβητώντας τη λογική. Αυτό ακριβώς τονίζω με τη σκηνοθεσία, τα κουστούμια, τα σκηνικά και την ερμηνεία των ηθοποιών. Οι σκέψεις και οι ανησυχίες μας ήταν και παραμένουν ίδιες μέσα στην ανθρώπινη ιστορία. Πάντα υπογραμμισμένες από το επίμονο και τόσο ευάλωτο Εγώ μας. Ακόμα και με την ύπαρξη των άλλων, το Εγώ μας αφήνει το αίσθημα της μοναξιάς. Είναι τραγικό όσο και κωμικό ταυτόχρονα. Και τόσο ανθρώπινο!

 «Αγαπημένο μου Εγώ»

Δέκα Μοναχικοί Διάλογοι του Αλέξανδρου Βαλκανά

Για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων Κάθε Παρασκευή στις 21.00

Πρεμιέρα: Παρασκευή 17 Ιανουαρίου «Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου-Καλαμπόκη» Αθανασίου Διάκου & Τζιραίων 13 ( κοντά στο μετρό Ακρόπολης) Τηλ.: 210 92 22 300

 

Ημέρα & Ώρα παράστασης

Κάθε Παρασκευή στις 21.00

Τιμές Εισιτηρίων

Κανονικό: 12 ευρώ

Μειωμένο (φοιτητές-άνεργοι-ΑΜΕΑ): 8 ευρώ

Ατέλειες ηθοποιών: 5 ευρώ

Πληροφορίες-Κρατήσεις θέσεων

Tηλ. θεάτρου: 210 92 22 300

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πάμπλο Πικάσο – Ζαν Κοκτό… δυο κουμπάροι στην Αθήνα!

Από την Κατερίνα Παπαγεωργίου… Μια ιδιαίτερα σημαντική και κοσμοπολίτικη έκθεση με έργα του μεγαλύτερου ζωγράφου του 20ου αιώνα Πάμπλο Πικάσο και του ποιητή Ζαν Κοκτό, καθώς οι δυο τους συνυπήρχαν καλλιτεχνικά, πρόκειται να εγκαινιαστεί στις 4 Νοεμβρίου στην Αθήνα στο Ιδρυμα Β&Μ Θεοχαράκη με τίτλο: “Πάμπλο Πικάσο – Ζαν Κοκτό:[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *