«Άγχος στην εφηβεία και ο ρόλος των γονέων» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Εκδήλωση με θέμα «Άγχος στην εφηβεία και ο ρόλος των γονέων» θα φιλοξενήσει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας (Αρκαδίου 23)  την Δευτέρα 8 Μαϊου στις 6.30 το απόγευμα.

Αυτή η 2η συνάντηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Ακαδημία Γονέων-Εφηβεία από το Α έως το Ω” 1ος Κύκλος που διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας- Αγ Ι. Ρέντη (Τμήμα Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης), η Ένωση Συλλόγων Γονέων Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη και το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας-Πειραιά “Αγ. Παντελεήμων”.

Ομιλήτρια θα είναι η κ. Ελένη Τζαβέλα Msc Αναπτυξιακή Ψυχολόγος-Συμπεριφορική Θεραπεύτρια, Επιστημονική Συνεργάτης της Μονάδας Εφηβικής Υγείας της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων Π. & Α. Κυριακού, όπου εργάζεται κλινικά με εφήβους εφαρμόζοντας το μοντέλο Γνωσιακή-Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία (ΓΣΨ) σε περιστατικά διαταραχών άγχους και συμπεριφορών εξάρτησης στο Διαδίκτυο. Τον συντονισμό έχει αναλάβει η κ. Παππά Μυρσίνη Msc, Επισκέπτρια Υγείας στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας “Αγ. Παντελεήμων”. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι ερωτήσεις θα γίνουν αφορμή για συζήτηση και περαιτέρω συμβουλευτική υποστήριξη των παρευρισκομένων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η «Ακαδημία Γονέων» αποτελεί πρόγραμμα της Μονάδας Εφηβικής Υγείας του Νοσοκομείου Παίδων Π. & Α. Κυριακού και περιλαμβάνει δίωρες μηνιαίες συναντήσεις με στόχο την ενημέρωση γονέων για την εφηβική υγεία και συμπεριφορά πάνω σε θέματα ψυχικής υγείας, πρόληψης κινδύνων, διατροφής, οικογενειακών σχέσεων. Ομιλητές είναι έγκριτοι και έμπειροι επιστήμονες από το χώρο της υγείας.

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο Τμήμα Παιδείας& Δια Βίου Μάθησης (τηλ. επικοινωνίας: 213 2075 334, 213 2075 335).

ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΜΑΪΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΝΙΚΑΙΑΣ ΑΡΚΑΔΙΟΥ 23 Διάρκεια: 6.30 μ.μ.- 8.30 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δ. Πειραιά: Μηνυτήρια αναφορά για παράνομη υλοτομία στη Σωτήρος Διός

Μετά από αυτοψία του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη και του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου  Περιβάλλοντος και Πρασίνου κ. Σταύρου Βοιδονικόλα μεταξύ των οδών Φίλωνος και Ακτή Μιαούλη στον πεζόδρομο της Σωτήρος Διός, διαπιστώθηκε ότι είχαν υλοτομηθεί παράνομα δέκα δένδρα,  χωρίς να έχουν ενημερωθεί εκ των προτέρων οι αρμόδιες υπηρεσίες του[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *