Άγνωστο το μέλλον για τα 180 ζώα του ΕΚΠΑΖ στην Αίγινα

Απροστάτευτα κινδυνεύουν να μείνουν εκατόν ογδόντα ζώα που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Αγρίων Ζώων (ΕΚΠΑΖ) στην Αίγινα. Αιτία, η κακή κατάσταση των υποδομών και οι σοβαρές ελλείψεις σε νερό και φαγητό για τα ζώα.

Για 16η ημέρα, ο Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ, σε συνεργασία με τους εθελοντές της ΔΙΩΝΗΣ, έχουν αναλάβει εθελοντικά την σίτιση και τη φροντίδα των 180 περίπου ζώων στο ΕΚΠΑΖ.

Η ΑΝΙΜΑ διευκρινίζει ότι εξαρχής ζητήθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος να προχωρήσει στην κατάσχεση των ζώων αυτών και την ανάθεση της φροντίδας και μεταφοράς τους σε  φορείς που να διαθέτουν την απαραίτητη επιστημονική επάρκεια.

Να ακούσουμε τι δήλωσε, στο Κανάλι Ένα και τον Συμεών Πεϊμανίδη, η Πρόεδρος του Συλλόγου  προστασίας και περίθαλψης άγριας ζωής ΑΝΙΜΑ, κ. Μαρία Γανωτή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης του Σάββα Ξηρού

Απέρριψε ομόφωνα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά το αίτημα του καταδικασθέντα για την υπόθεση της «17 Νοέμβρη», Σάββα Ξηρού, ο οποίος είχε ζητήσει τη διακοπή της κράτησής του στις φυλακές Κορυδαλλού και την κατ’ οίκον νοσηλεία λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει. Το σκεπτικό της απόφασης δεν έχει γίνει ακόμα[…]

Περισσότερα »

Αλλαγές στο δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα

Αλλαγές στο δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα προωθεί το υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης με τροπολογία που κατέθεσε χθες βράδυ στην Βουλή. Στόχος είναι η διεύρυνση των υποψηφίων που θα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις για τη διαδικασία επιλογής προϊσταμένων στη δημόσια διοίκηση και την επιτάχυνση των διαδικασιών αυτών. Μεταξύ των αλλαγών προβλέπεται ότι: Δικαίωμα υποβολής αίτησης[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *