Αγροτικές φυλακές: Προς αυστηροποίηση άδειες – έκτιση ποινής

«Είμαστε εδώ να τα συζητήσουμε όλα, αλλά δεν δέχομαι τον χαρακτηρισμό περί ιδεοληπτικών σκοπιμοτήτων», ανέφερε στη Βουλή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απαντώντας στις επικρίσεις που δέχονται οι διατάξεις του νομοσχεδίου που, μεταξύ άλλων, εισάγει αυστηρότερες προϋποθέσεις για τη χορήγηση αδειών κρατουμένων και τη δυνατότητα έκτισης της ποινής στα Αγροτικά Καταστήματα Κράτησης.

«Αυτό που προέχει σήμερα είναι η ασφάλεια, και για τους κρατούμενους και για τους υπαλλήλους που δοκιμάζονται καθημερινά, το ζήτημα της προστασίας των δικαιωμάτων τους και το ζήτημα της επανένταξής τους στην κοινωνία» δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης, επικαλούμενος τα στοιχεία για τις αποδράσεις από τις αγροτικές φυλακές.

«Από το 2015 μέχρι το 2019, υπήρξαν 24 αποδράσεις μόνο από τις αγροτικές φυλακές της Τίρυνθας. Συνολικά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα έγιναν 200 αποδράσεις από φυλακές. Το ζήτημα των αποδράσεων, ιδιαίτερα από τις αγροτικές φυλακές, είναι κρίσιμο. Θα πρέπει να αποφασίσουμε ποιοι θα πηγαίνουν και ποιοι θα υπηρετούν εκεί, ώστε το σωφρονιστικό σύστημα να λειτουργεί με ασφάλεια, με προστασία των δικαιωμάτων, με τα πλεονεκτήματα που έχει κάποιος εργαζόμενος στις αγροτικές φυλακές» είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης απάντησε στην κριτική ότι το νομοσχέδιο είναι ιδεοληπτικό κατά του νόμου Παρασκευόπουλου. «Άκουσα περί ιδεοληπτικού και ακραίου νομοσχεδίου, που θέλει να καταργήσει το νομοσχέδιο του κ. Παρασκευόπουλου. Σας παραπέμπω στα αποτελέσματα του νομοσχεδίου του κ. Παρασκευόπουλου, το οποίο απελευθέρωσε περίπου 4.000 ανθρώπους μέσα σε λίγες εβδομάδες, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν τεράστια προβλήματα και νομίζω ότι αυτό ήταν μια καθολική ομολογία αποτυχίας», είπε ο υπουργός.

 

με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΔ: Οι νομοθετικές πρωτοβουλίες για την επόμενη μέρα

Έτοιμες τριάντα και πλέον παρεμβάσεις που θα αποτελέσουν την βάση της νέας διακυβέρνησης. Σε ποιους τομείς επικεντρώνονται. Ποια πρόσωπα διαμορφώνουν τις προτάσεις και συντονίζουν το εγχείρημα. «Θα είναι το 2018 έτος εκλογών;», ερωτήθηκε την περασμένη Πέμπτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες. «Το ελπίζω! Όσο πιο[…]

Περισσότερα »

Γ. Μελάς: Το φορολογικό N/Σ σφραγίζει την συνέπεια της Κυβέρνησης

Επιμέλεια Κ. Πετούση… Το φορολογικό νομοσχέδιο σφραγίζει την συνέπεια και την τήρηση των προεκλογικών εξαγγελιών της κυβέρνησης, δήλωσε στο Κανάλι 1 και την εκπομπή «Προ παντός ψυχραιμία»

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *