Αίγινα: Καθελκύστηκε ακόμη ένα τμήμα του υποθαλάσσιου αγωγού μεταφοράς νερού

Ένα κρίσιμο έργο υποδομής, η υδροδότηση της Αίγινας, υψηλής σημασίας για την ποιότητα ζωής των πολιτών και των επισκεπτών του νησιού, βαίνει προς ολοκλήρωση με την σημερινή καθέλκυση του τέταρτου τμήματος του υποθαλάσσιου αγωγού μεταφοράς νερού από την Σαλαμίνα.

Η καθέλκυση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία παρουσία της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου, του αντιπεριφερειάρχη Νήσων, Παναγιώτη Χατζηπέρου και του δήμαρχου Αίγινας Δημήτρη Μούρτζη.

«Πρόκειται για ένα έργο υψηλών τεχνικών απαιτήσεων και προδιαγραφών, το οποίο ικανοποιεί μια χρόνια εκκρεμούσα ανάγκη των κατοίκων της περιοχής και υλοποιείται από τη σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής», επεσήμαινε η Ρένα Δούρου.

Η ίδια, αναφερόμενη σε λεπτομερή στοιχεία του μοναδικού για τα ελληνικά δεδομένα έργου, μεταξύ των οποίων είναι τα εξής:

Η υδροδότηση της Αίγινας μέσω κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού μεταφοράς νερού πραγματοποιείται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας ύψους 30.135.000 ευρώ. Το έργο εξελίσσεται ομαλά με την τμηματική πόντιση του αγωγού και πολύ σύντομα θα υπάρχει ροή νερού και ύδρευση, με την παροχή του νερού να ανέρχεται στα 21.500 κυβικά. Το συνολικό μήκος του αγωγού είναι 14.225 μέτρα και το μέγιστο βάθος πόντισης 94 μέτρα.

Τέλος, όπως επισήμανε η περιφερειάρχης με την ολοκλήρωση του έργου «πολύ σύντομα μπαίνει τέλος στη χρήση των “νερουλάδων”, κάτοικοι και επισκέπτες θα απολαμβάνουν τρεχούμενο νερό».

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δ. Πειραιά: 4 νέα ολοκληρωμένα Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης

Ξεκίνησαν να λειτουργούν στο Δήμο Πειραιά, τα πρώτα τέσσερα νέα Ολοκληρωμένα Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους δημότες του Πειραιά να μπορούν να ανακυκλώνουν τις άδειες μεταλλικές, πλαστικές, γυάλινες και χάρτινες συσκευασίες σε αυτά. Συγκεκριμένα από τις 15/5 ξεκίνησαν να λειτουργούν τα δύο εξ αυτών, ένα στην Πλατεία[…]

Περισσότερα »

Με στόχο την παροχή ενημέρωσης και τεχνογνωσίας στα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, διοργανώνεται το τριήμερο Επιστημονικό Συνέδριο «Διοίκηση και Οργάνωση των ΟΤΑ μετά τον Κλεισθένη».

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *