“«Άκαιρες» οι αντιδράσεις για την εγγραφή των προνηπίων”

«’Ακαιρες» χαρακτηρίζει το υπουργείο Παιδείας τις αντιδράσεις γύρω από το ζήτημα της εγγραφής των προνηπίων στα δημόσια νηπιαγωγεία για την ερχόμενη χρονιά.

Με διευκρινιστική ανακοίνωσή του, το υπουργείο έσπευσε να κατευνάσει τις αντιδράσεις, τονίζοντας ότι οι όποιες αλλαγές, θα ισχύσουν μετά τη θεσμοθέτηση της 14χρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης. «Κατά τη νέα σχολική χρονιά 2017-2018 θα ισχύσει το δικαίωμα εγγραφής των προνηπίων (ηλικίας 4 ετών) στα δημόσια νηπιαγωγεία της χώρας για όσους γονείς το επιθυμούν, όπως ίσχυε και κατά το σχολικό έτος 2016-2017», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου και προσθέτει: «Η φοίτηση των προνηπίων θα είναι υποχρεωτική μετά τη θεσμοθέτηση της 14χρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης, δηλαδή σε βάθος τριετίας. Στο διάστημα αυτό, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, θα γίνει εκτενής και ουσιαστικός διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Τοπική Αυτοδιοίκηση, εκπαιδευτικούς, γονείς κ.λπ.), ώστε η ένταξη των προνηπίων στην υποχρεωτική εκπαίδευση να γίνει με τον πλέον ομαλό τρόπο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έ. Αχτσιόγλου: Υπέρ της επαναφοράς των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων

Στοχευμένους ελέγχους κατά της αδήλωτης εργασίας προανήγγειλε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΕΡΤ1, στη διάρκεια της οποίας αναφέρθηκε εκτενώς στη στρατηγική της κυβέρνησης σχετικά με τη διαπραγμάτευση για τα εργασιακά και στη επαναφορά των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης. Η υπουργός Εργασίας έδωσε[…]

Περισσότερα »

Απέχουν οι ANEΛ από τα πάνελ των εκπομπών του ΣΚΑΪ

Την απόφαση να απέχουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες από τα πάνελ των ενημερωτικών εκπομπών του ΣΚΑΪ γνωστοποίησε μέσω Twitter o αρχηγός του κόμματος και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος. Όπως πρόσθεσε, αναμένει την αντίδραση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου.

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *