Αλ. Χαρίτσης: Χρέος μας να μην πάει χαμένο ούτε ένα ευρώ δημοσίου χρήματος

«Το χρέος που έχει αναλάβει η κυβέρνηση απέναντι στον ελληνικό λαό, είναι ούτε ένα ευρώ δημόσιου χρήματος να μην πάει χαμένο», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια του Κλειστού Γυμναστηρίου στο Καναλλάκι της Πάργας.

Ο υπουργός ήταν προσκεκλημένος στα εγκαίνια του έργου, καθώς με τις ενέργειές του από την θέση του υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης το 2016, ενέκρινε την τροποποίηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Ηπείρου και προβλέφθηκε το ποσό των 300.000 ευρώ, όπως τόνισε στην ομιλία του ο δήμαρχος Πάργας, Αντώνης Νάστας, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά τον Αλέξη Χαρίτση.

Ο υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε πως η κυβέρνηση στηρίζει τα έργα που χρειάζονται οι τοπικές κοινωνίες στην Ήπειρο και σε όλη την Ελλάδα. «Όλες οι χρηματοδοτήσεις, θα πάνε σε έργα σημαντικά που έχουν ανάγκη οι τοπικές κοινωνίας» επισήμανε, ενώ εξήρε την συνεργασία που είχε με όλους τους αρμόδιους φορείς και η οποία οδήγησε στα εγκαίνια του έργου στο Καναλλάκι.

«Ερχόμενος εδώ και διαβάζοντας το ιστορικό του έργου, αναρωτήθηκα πόσο διαφορετικά θα ήταν τα δεδομένα και για την χώρα μας αν δεν χρειάζονταν 20 χρόνια για να ολοκληρώσουμε και να εγκαινιάζουμε ένα κλειστό Γυμναστήριο…» ανέφερε. Το 2015, όπως είπε, η κυβέρνηση βρέθηκε αντιμέτωπη με ανάλογα ζητήματα και μέλημά της ήταν, από την πρώτη στιγμή, η εξεύρεση λύσης.

«Έπρεπε να κάνουμε δύο πράγματα. Πρώτον, να προσπαθήσουμε να βρούμε τους χρηματοδοτικούς πόρους, τα κονδύλια, για να υλοποιήσουμε αυτά τα έργα, όπως και πράξαμε. Καταφέραμε αυτά τα τέσσερα χρόνια η χώρα μας, να είναι πρώτη στην Ευρώπη στην απορρόφηση κονδυλίων. Αυτό δεν ήταν εύκολο, έγινε με μεγάλη προσπάθεια ώστε να έχουμε την δυνατότητα να υλοποιούμε έργα όπως αυτό εδώ. Το δεύτερο, που έπρεπε να κάνουμε ήταν να συνεργαστούμε. Να προσπαθήσουμε από κοινού, το κεντρικό κράτος, η αποκεντρωμένη διοίκηση, η Περιφέρεια και οι Δήμοι…» συμπλήρωσε για να προσθέσει: «Συνεργαστήκαμε με όλους, γιατί θεωρούμε πως μέσα από την συνεργασία μπορούμε να φέρουμε αποτελέσματα. Αυτό επιβεβαιώνεται στην πράξη. Αυτό επιβεβαιώνεται εδώ σήμερα».

Ο υπουργός Εσωτερικών εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι το έργο του Κλειστού Γυμναστήριου Καναλλακίου εγκαινιάζεται και ανέφερε πως τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση προχώρησε σε τριπλασιασμό των πόρων στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ώστε να υλοποιηθούν και άλλα έργα για την νεολαία σε όλη την Ελλάδα. Επίσης τόνισε, ότι πριν λίγες εβδομάδες, με γενναία χρηματοδότηση που ξεπερνά τα 5,5 δισ. ευρώ, εντάχτηκε στο πρόγραμμα «Φιλόδημος», το διαδημοτικό έργο ύδρευσης των παραλιακών περιοχών της Πάργας και της Πρέβεζας. Δεσμεύτηκε ακόμη δημόσια, πως το ζητούμενο έργο στην περιοχή, το Πολιτιστικό Κέντρο θα γίνει πραγματικότητα. Κλείνοντας την ομιλία του, επισήμανε πως «όλα τα έργα που υλοποιούνται δεν ανήκουν σε κανέναν άλλο, παρά μόνο στον λαό».
Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εκλογές για να αποφασίσει ο λαός για τη συμφωνία των Πρεσπών

Συνάντηση με εκπροσώπους τοπικών φορέων και στελέχη του κόμματος είχε το μεσημέρι στη Σάμο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της περιοδείας του στο νησί. Στην παρέμβασή του αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην κυβερνητική διγλωσσία αναφορικά με το Σκοπιανό, λέγοντας ότι «είναι επιλογή της κυβέρνησης να υπογράψει τη[…]

Περισσότερα »

Του Χάρη Παυλίδη Ξεκίνησαν στη Νέα Δημοκρατία οι προσυνεδριακές διαδικασίες εν’ όψει του Συνεδρίου Αρχών και Θέσεων. Διαδικασίες που συμπίπτουν με την ίδρυση του κόμματος πριν από 43 χρόνια. Τότε που ο Κωνσταντίνος Καραμανλής «σκότωνε» το παλιό, εν προκειμένω την ΕΡΕ, προκειμένου να γεννηθεί η σύγχρονη ευρωπαϊκή κεντροδεξιά. Αξιοσημείωτο το[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *