Αλ. Χαρίτσης: Καλοδεχούμενη μία πρόταση δυσπιστίας από τη Ν.Δ.

Η κατάθεση πρόταση δυσπιστίας από τη Νέα Δημοκρατία είναι καλοδεχούμενη από την κυβέρνηση, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, σημειώνοντας ότι το ενδεχόμενο αυτό θα έχει διπλό κέρδος για την κυβέρνηση.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Alpha», ο κ. Χαρίτσης ανέφερε ότι με το ενδεχόμενο αυτό «η κυβέρνηση θα καταγάγει μία ακόμη κοινοβουλευτική νίκη, γιατί η πρόταση αυτή δεν θα περάσει και ταυτόχρονα θα υπάρξει περισσότερος χρόνος ώστε η Συμφωνία των Πρεσπών να συζητηθεί ακόμη πιο αναλυτικά σε σχέση με τη διαδικασία που προβλέπεται από τον κανονισμό της Βουλής και οι Έλληνες πολίτες να είναι πλήρως ενημερωμένοι».

Για τη δήλωση του Πάνου Καμμένου ότι θα στηρίξει πρόταση μομφής, ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι «ο καθένας, πόσο μάλλον ο αρχηγός ενός πολιτικού κόμματος, κρίνεται, και κρίνεται αυστηρά, από το Κοινοβούλιο και κυρίως από τον ελληνικό λαό και από την Ιστορία, σε σχέση με όσα έκανε το προηγούμενο διάστημα και τον τρόπο που λειτουργεί σήμερα».

Ο υπουργός Εσωτερικών μίλησε επικριτικά για πολιτικά πρόσωπα που «έπαιξαν ρόλο στη χάραξη της εθνικής γραμμής για το Μακεδονικό, αλλά σήμερα δεν παίρνουν θέση για το ζήτημα», λέγοντας ότι «είναι μία πολύ κακή εξέλιξη και δείχνει ακριβώς την προσπάθεια κάποιων πολιτικών προσώπων να υπεκφύγουν από τις ευθύνες τους και τον ρόλο τον οποίο πρέπει να παίξουν σε αυτή την προσπάθεια».

Σχετικά με το συλλαλητήριο της περασμένης Κυριακής, ο κ. Χαρίτσης κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για συμπόρευση με την άκρα Δεξιά και για κάλυψη των επεισοδίων, ενώ πρόσθεσε ότι «η ελληνική αστυνομία έπρεπε να κρατήσει μία αμυντική στάση και αυτό έπραξε, απέναντι σε μία οργανωμένη προσπάθεια εισβολής και κατάληψης της Βουλής».

Επιπλέον, ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε πως η Συμφωνία των Πρεσπών, «η ολοκλήρωση δηλαδή αυτής της πολύ μεγάλης εθνικής εκκρεμότητας εδώ και τρεις δεκαετίες, παραπέμπει στη δυνατότητα της χώρας να προχωρήσει προς το μέλλον, έχοντας λύσει τις εκκρεμότητές της με το παρελθόν».

«Από εκεί και πέρα, η δουλειά που έχει κάνει η κυβέρνηση τους τελευταίους μήνες, μετά την έξοδο από το μνημόνιο και τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη, είναι να υλοποιούμε μέτρα ελάφρυνσης τα οποία αίρουν μέρος των αδικιών της μνημονιακής περιόδου. Και αυτό σιγά-σιγά ο ελληνικός λαός το αναγνωρίζει. Αυτή η πορεία που ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2018 πρέπει να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί», επεσήμανε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στο μικροσκόπιο της Τρόικας η διαφθορά στο Δημόσιο

Ο «οδικός χάρτης» για την καταπολέμηση της διαφθοράς στο Δημόσιο αλλά και ο «Κώδικας Δεοντολογίας των Μελών της Κυβέρνησης» εξετάζονται στη συνάντηση της  τρόικα με τον Εθνικό Συντονιστή για την καταπολέμηση της διαφθοράς Ιωάννη Τέντε. Στο τραπέζι των συνομιλιών η πρόοδος που έχει συντελεσθεί τους τελευταίους 10 μήνες ειδικά στις[…]

Περισσότερα »

Ένωση Κεντρώων: Όχι σε μονομερείς ενέργειες στο θέμα των συντάξεων

Kατά των μονομερών ενεργειών για το θέμα των συντάξεων τάσσεται η Ένωση Κεντρώων, καλώντας «την Κυβέρνηση να αναμείνει μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, οπότε θα έχουμε τα αποτελέσματα του 3ου τριμήνου του 2018 και θα εκτιμηθεί από τους θεσμούς το κατά πόσο μπορεί να ματαιωθεί η μείωση των συντάξεων, χωρίς να γεννώνται[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *