Home

ΡΟΗ  ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αλ. Φλαμπουράρης: Προστασία της πρώτης κατοικίας με σύστημα-«ανάσα» για δανειολήπτες και τράπεζες

0 σχόλια ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύστημα που θα δώσει ανάσα στις τράπεζες και θα καθησυχάσει τους δανειολήπτες επεξεργάζεται η κυβέρνηση, δήλωσε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης.

Όπως είπε, στόχος της κυβέρνησης για την πρώτη κατοικία δανειοληπτών – ανεξάρτητα από τη μορφή της δανειοδότησης και της εγγύησης, περιλαμβανομένης αντικειμενικής αξίας έως 250.000 ευρώ, κατά τον χρόνο απόκτησης, 450.000 συνολικής περιουσίας και οικογενειακό εισόδημα μέχρι 35.000 ευρώ – είναι να προστατευθεί και «νομίζουμε ότι θα το πετύχουμε. Επεξεργαζόμαστε ένα σύστημα που θα προβλέπει γρήγορες διαδικασίες, με προσαρμογή δόσεων στις πραγματικές αξίες κι αποτελεσματικό, με συμμετοχή του κράτους, που θα δώσει ανάσα στις τράπεζες από κόκκινα δάνεια, που θα καθησυχάσει τους δανειολήπτες, αφού θα τηρήσουν τη μειωμένη δόση και θα εξασφαλίσει έσοδα στο τραπεζικό σύστημα, προκειμένου να παίξει τον πραγματικό του ρόλο, δηλαδή της ενίσχυσης της πραγματικής οικονομίας» ανέφερε ο κ. Φλαμπουράρης.

Ο υπουργός Επικρατείας επέκρινε τη στάση της Ν.Δ. και του ΚΙΝΑΛ, γιατί «ενώ οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία, είναι οι ίδιοι που καλλιεργούν τον διχαστικό λόγο για να κρύψουν τις ευθύνες τους και το γεγονός ότι η κυβέρνηση έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια».

«Κυρίες και κύριοι της Ν.Δ., παρουσιάζετε ένα πρόσωπο σχεδόν απεχθές στην παράδοσή σας, πολιτικό λόγο που κάποιες φορές ρέπει σε ακροδεξιά ρητορική, πατριδοκαπηλεία, ανευθυνότητα και απροκάλυπτα ψέματα. Το πρόσωπο αυτό εκδηλώνεται ιστορικά κάθε φορά που αμφισβητείται η δική σας κυριαρχία σε αυτήν τη χώρα» σημείωσε απευθυνόμενος στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Δυστυχώς, η Ν.Δ. έχει γαλουχηθεί με την ιδέα ότι η χώρα τής ανήκει και μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, να την κυβερνήσει, να τη χρεοκοπήσει, κάποτε να την προδώσει και κάποιες φορές να την ευεργετήσει, αρκεί να της ανήκει» υποστήριξε ο κ. Φλαμπουράρης.

«Ο πολιτικός σας πολιτισμός εξαφανίζεται τη στιγμή που χάνετε την εξουσία. Αντιμάχεστε τυφλά κάθε ενέργεια και θέση της κυβέρνησης, χωρίς να σκέφτεστε τον αντίκτυπο στο εσωτερικό και το εξωτερικό» επέμεινε,  τονίζοντας ότι η Ν.Δ. αποφεύγει να ανταποκριθεί στις επανειλημμένες προκλήσεις να καταθέσει το πρόγραμμά της, «γιατί θέλει να έχει τα χέρια της λυμένα για να εφαρμόζει ό,τι αρμόζει στην κάθε στιγμή».

«Όταν κυβερνάτε εσείς, η διπλή ονομασία των Σκοπίων είναι η μόνη λύση. Όταν κυβερνούν άλλοι, είναι προδοσία. Όταν η χώρα μάχεται, εσείς είστε με τους απέναντι. Όταν εμείς διαπραγματευόμαστε, μας λέτε ότι απομονώνουμε τη χώρα. Όταν πετυχαίνουμε, είμαστε ευνοούμενοι των ισχυρών. Όταν διορθώνουμε αδικίες, παροχολογούμε. Όταν παίρνουμε αυστηρά μέτρα, εκτελούμε μνημόνια. Όταν οι πρόσφυγες παλεύουν για τη ζωή τους, εσείς επικροτείτε μεθόδους αποτροπής. Όταν οι συντάξεις κόβονται, φταίει η κυβέρνηση. Όταν δεν κόβονται, μιλάτε για δημοσιονομικό εκτροχιασμό και άνομες συναλλαγές. Εξ ιδίων κρίνετε τα αλλότρια» επισήμανε ο υπουργός Επικρατείας, που απάντησε και στην κριτική της Ν.Δ. ότι η κυβέρνηση κάνει παροχολογία: «Μας λέτε ότι όλα τα κάνουμε για την καρέκλα. Εσείς, όμως, που ζητάτε εκλογές, από την πρώτη ώρα, δικαίως τις αποζητάτε, διότι η χώρα είναι ιδιοκτησία σας, σας ανήκει» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας.

Ο κ. Φλαμπουράρης υποστήριξε ότι το μόνο που χρειάζεται να θυμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στον ελληνικό λαό είναι η αλήθεια. «Να θυμίζει ποιος τον έφερε στον γκρεμό, πότε έχασε τη δουλειά του, ποιος πετσόκοψε μισθούς και συντάξεις. Εσείς γκρεμίσατε, εμείς χτίζουμε» παρατήρησε, για να υπογραμμίσει ότι αυτήν την αλήθεια η Ν.Δ. και το ΚΙΝΑΛ θέλουν να την κρύψουν με τον διχασμό.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Σχετικά Αρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *