Αλ. Τσίπρας: Καλούμαστε να διασφαλίσουμε τον αυτοπροσδιορισμό κάθε ανθρώπου

Η Βουλή καλείται να διασφαλίσει το δικαίωμα κάθε ανθρώπου που ζει στη χώρα στον αυτοπροσδιορισμό, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «πράξη πολιτικής γενναιότητας», καθώς όπως είπε, «γίναμε κοινωνοί πιέσεων που επιχειρούν να μείνουν τα πράγματα ως έχουν».

  Ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι καμία παράδοση, θρησκεία ή οικογένεια δεν μπορεί να επιτάσσει να μένουν άνθρωποι στο περιθώριο.

«Όλοι σκεφτήκαμε το πρόβλημα σκοντάφτοντας πολλές φορές σε ανθρώπινες τραγωδίες», συμπλήρωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΑΖ: «Οι Έλληνες μας φέρονται καλά»

Μια εξαμελής οικογένεια προσφύγων από το Αφγανιστάν που βρήκε στέγη στην Αθήνα πρωταγωνιστεί σε ρεπορτάζ της TAZ, ενώ η SZ εστιάζει στη δεινή θέση της Ιταλίας στο πεδίο το προσφυγικού. Το προσφυγικό ζήτημα παραμένει επίκαιρο στον γερμανικό Τύπο. Η Tageszeitung (ΤΑΖ) δημοσιεύει εκτενές ρεπορτάζ από την Ελλάδα με πρωταγωνίστρια μια[…]

Περισσότερα »

Ανοίγει ο δρόμος για νέα δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες

Ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια η τροπολογία του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης με την οποία καταργείται το άρθρο 2Α του νόμου 4339/2015 περί αδειοδότησης των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών. Το υπουργείο έχει επισημάνει ότι με προηγούμενη τροπολογία, που ψηφίστηκε το Νοέμβριο του 2016, η εφαρμογή του συγκεκριμένου άρθρου είχε ανασταλεί[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *