Αλ. Τσίπρας: Να επενδύσουμε στο κεφάλαιο και την καινοτομία

«Η καινοτομία και το ανθρώπινο κεφάλαιο της χώρας είναι δύο υλικά στα οποία πρέπει να βασιστούμε για ένα καλύτερο μέλλον», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Μιλώντας στην εκδήλωση «Το όραμα της Ελλάδας για την Καινοτομία», στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι «το μοντέλο του χθες το ζήσαμε, μας οδήγησε στην κρίση» και πρόσθεσε πως «πρέπει να επενδύσουμε στο ανθρώπινο κεφάλαιο και την καινοτομία».

Σημείωσε επιπλέον ότι η κυβέρνηση συνεργάστηκε με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα πολύ δυναμικό «fund of funds». Όπως συμπλήρωσε, «εξασφαλίσαμε 200 εκατ. ευρώ ως ελληνικό Δημόσιο».

Στόχος, συνέχισε ο Πρωθυπουργός, είναι να ενισχυθούν οι νέες ιδέες, η νεανική επιχειρηματικότητα και η νεοφυής επιχειρηματικότητα. «Δημιουργούμε ένα νέο μοντέλο που πιστεύουμε ότι έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία», συμπλήρσε ο κ. Τσίπρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπίτικοφερ: Ο Σόιμπλε ρίχνει λάδι στη φωτιά

Ο Γερμανός βουλευτής των Πράσινων Ράινχαρτ Μπίτικοφερ κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι ρίχνει λάδι στη φωτιά σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, επικρίνοντας σφοδρά τον τρόπο που ο υπουργός χειρίζεται την ελληνική κρίση χρέους. Η Γερμανία θα πρέπει εξαιτίας της ιστορίας της να σκεφτεί τις υποχρεώσεις της,[…]

Περισσότερα »

Ολοκληρώθηκε η Σύνοδος Kορυφής της Ευρωζώνης

Oλοκληρώθηκε η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωζώνης. Ο πρόεδρος του Συμβουλίου και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ θα δώσουν σε λίγο κοινή συνέντευξη τύπου. Ο Ιταλός πρωθυπουργός κ. Ρέντζι εξέφρασε την ελπίδα ότι την Κυριακή -στη νέα Σύνοδο- ότι αυτή θα είναι η τελευταία η σύνοδος  για το ελληνικό[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *