Αλ. Τσίπρας: Να επενδύσουμε στο κεφάλαιο και την καινοτομία

«Η καινοτομία και το ανθρώπινο κεφάλαιο της χώρας είναι δύο υλικά στα οποία πρέπει να βασιστούμε για ένα καλύτερο μέλλον», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Μιλώντας στην εκδήλωση «Το όραμα της Ελλάδας για την Καινοτομία», στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι «το μοντέλο του χθες το ζήσαμε, μας οδήγησε στην κρίση» και πρόσθεσε πως «πρέπει να επενδύσουμε στο ανθρώπινο κεφάλαιο και την καινοτομία».

Σημείωσε επιπλέον ότι η κυβέρνηση συνεργάστηκε με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα πολύ δυναμικό «fund of funds». Όπως συμπλήρωσε, «εξασφαλίσαμε 200 εκατ. ευρώ ως ελληνικό Δημόσιο».

Στόχος, συνέχισε ο Πρωθυπουργός, είναι να ενισχυθούν οι νέες ιδέες, η νεανική επιχειρηματικότητα και η νεοφυής επιχειρηματικότητα. «Δημιουργούμε ένα νέο μοντέλο που πιστεύουμε ότι έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία», συμπλήρσε ο κ. Τσίπρας.

Γεωργιάδης Γιώργος

Γεωργιάδης Γιώργος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

A. Τσίπρας: «Όχι» στα τελεσίγραφα «όχι» στον διχασμό

Σας καλώ να πείτε όχι τα τελεσίγραφα, αλλά όχι και στον διχασμό, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε νέο μήνυμα που απηύθηνε προς τον ελληνικό λαό εν όψει του δημοψηφίσματος της Κυριακής. Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι την Κυριακή δεν κρίνεται η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη, «αλλά το αν[…]

Περισσότερα »

ΣΥΡΙΖΑ: Ιδού η «Μαύρη Βίβλος» διαπλοκής της κυβέρνησης

Σε ένα μικρού μεγέθους βιβλίο, που αριθμεί 148 σελίδες ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί με την παρουσίαση πλήθους εγγράφων, πρακτικών κ.α. να αποκαλύψει, όπως αναφέρεται και στην εισαγωγή της έκδοσης, το πραγματικό πρόσωπο της Κυβέρνησης Σαμαρά «μέσα από από σκανδαλώδεις τροπολογίες, χαριστικές διατάξεις και παρεμβάσεις άφεσης αμαρτιών». Ο δε πρόεδρος του κόμματος,[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *