Αλ.Τσίπρας: Συνεχής η ανοδική πορεία του τουρισμού

Συνεχής είναι η ανοδική πορεία του τουρισμού στη χώρα μας, ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με την αντιπροσωπεία του ΣΕΤΕ στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πρέπει να είστε από τους λίγους Έλληνες που έχασαν το στοίχημα και είναι χαρούμενοι, δήλωσε ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΕΤΕ, Ανδρέα Ανδρεάδη και συμπλήρωσε ότι το στοίχημα το κέρδισε ο τουρισμός.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, είναι ρεαλιστικός ο στόχος των 30 εκατομμυρίων επισκεπτών το προσεχές διάστημα. Ο τουρισμός άντεξε στη κρίση και έδωσε την ώθηση που χρειάζεται η οικονομία, σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας. Όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός ο τουρισμός είναι μια προστιθέμενη αξία στην οποία πρέπει να γίνουν πράγματα και να έχουμε πολλαπλασιαστικά. Από την πλευρά του ο κ. Ανδρεάδης τόνισε ότι το 2021 μπορούν τα έσοδα του τουρισμού να κινηθούν στα 19 έως 20 δις. ευρώ με τον αριθμό των τουριστών να αγγίζει τα 35 εκατομμύρια.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Ανδρέας Α. Ανδρεάδης, εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, όπου ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό σχετικά με την πορεία του τομέα του τουρισμού και τις προοπτικές του 2017, δήλωσε σχετικά:

«Ενημερώσαμε τον Πρωθυπουργό σχετικά με τις θετικές προοπτικές του ελληνικού τουρισμού για το 2017. Η ζήτηση εξελίσσεται θετικά και υπό την προϋπόθεση της ηρεμίας, της καλής λειτουργίας της χώρας και της εκτόνωσης των εντάσεων σε διεθνές επίπεδο, όλα δείχνουν ότι μπορούμε να περιμένουμε πολύ καλά αποτελέσματα. Ο τουρισμός μπορεί να συμβάλει με επιπλέον μια μονάδα στο ΑΕΠ, βοηθώντας τη χώρα να πιάσει τους στόχους του προγράμματος. Πρέπει βέβαια να πούμε ότι μεσοπρόθεσμα η υπερφορολόγηση θα υποσκάψει την ανταγωνιστικότητα ολόκληρου του τομέα και πολύ περισσότερο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Όπως θυμάστε, είχαμε βάλει ένα στοίχημα με τον Πρωθυπουργό σχετικά με τις αφίξεις του 2016, το οποίο με μεγάλη μας χαρά χάσαμε. Κατά τη διάρκεια του δείπνου που θα παραθέσουμε στον Πρωθυπουργό, θα έχουμε πρόσθετο χρόνο να συζητήσουμε εκτενέστερα σχετικά με τη στρατηγική του τομέα, τις προοπτικές του καθώς και το όραμά μας για τη χώρα.»

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καθυστερεί η συγκρότηση της Εκτελεστικής Γραμματείας ΟΕΣ στο Κίνημα Αλλαγής

Εμπλοκή με τη συγκρότηση της Εκτελεστικής Γραμματείας της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής, παρατηρείται τις τελευταίες ώρες, βάζοντας σε κίνδυνο την συνεδρίαση του οργάνου για πρώτη φορά που αρχικά προγραμματιζόταν για τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου. Στην πραγματικότητα, η ανακοίνωση των μελών της Εκτελεστικής Γραμματείας αναμενόταν σήμερα, Παρασκευή, με ένα[…]

Περισσότερα »

Μεϊμαράκης: Εξετάζουμε πρόταση μομφής σε Ν. Φίλη

Την παραίτηση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη ως «ηθικού αυτουργού» του επεισοδίου σε βάρους του Γ. Κουμουτσάκου ζήτησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ενώ κάλεσε και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα «να πάρει θέση και να τον παραιτήσει». «Θεωρούμε ότι ηθικός αυτουργός είναι ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλος, ο[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *