Αλ. Τζεφεράκος: Ο Δήμος Πειραιά πρωτοπόρος απέναντι στη βία κατά των γυναικών

Για την συμμετοχή του δήμου Πειραιά στο πρόγραμμα που υλοποιείται από τη Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων υπό την αιγίδα του υπουργείου Εσωτερικών, με τίτλο «ΔιάSOSη γυναικών προσφύγων και μεταναστριών που επέζησαν περιστατικών έμφυλης βίας» μίλησε στο Κανάλι 1 και την εκπομπή «Μένουμε Πειραιά» των Ν. Παρασκευά & Κ. Πετούση, ο πρόεδρος της ΔΗΡΑΠ και πρόεδρος της επιτροπή ισότητας του δήμου, Αλέξανδρος Τζεφεράκος.

Το πρόγραμμα αφορά στην πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας, ενώ σκοπός είναι να διασφαλιστεί ότι τα θύματα βίας – γυναίκες πρόσφυγες και μετανάστριες- θα έχουν πρόσβαση σε συγκεκριμένες υπηρεσίες (διοργάνωση σεμιναρίων ενδυνάμωσης) και θα λαμβάνουν την κατάλληλη υποστήριξη (πρόβλεψη νομικής βοήθειας).

Στόχος, παράλληλα, είναι να προωθήσει τον αποτελεσματικότερο συντονισμό μεταξύ γυναικείων οργανώσεων, κρατικών φορέων και επαγγελματιών σε θέματα ισότητας, ώστε να δημιουργηθεί ένα δίκτυο φορέων που θα επηρεάζει στο μέλλον τις δράσεις και τις πολιτικές στο σχεδιασμό αντιμετώπισης φαινομένων βίας κατά των γυναικών.

«Ο Πειραιάς έχει αποκτήσει μια ταυτότητα στην κατεύθυνση ένταξης των μεταναστών και της ισότητας των φύλων. Θέλουμε να γίνουμε πιο οργανωμένοι και αποδοτικοί» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Τζεφεράκος, κάνοντας λόγο για πρωτοπορία του δήμου σε επίπεδο χρηματοδότησης στην κατεύθυνση υποστήριξης της υφιστάμενης δομής του ξενώνα κακοποιημένων γυναικών.

Το πρόγραμμα «ΔιάSOSη» υποστηρίζεται από το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) , το Κέντρο Γυναικείων Ερευνών και Μελετών ‘’Διοτίμα’’ και την Διεθνή Επιτροπή Διάσωσης (IRC).

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

O Δ. Πειραιά στην πρωτοβουλία “Νοιάζομαι – Μοιράζομαι”

Ο Δήμος Πειραιά συμμετέχει, για πρώτη χρονιά, στην ενέργεια του τηλεοπτικού Σταθμού Mega “Νοιάζομαι-Μοιράζομαι”. Την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, στον πεζόδρομο της Δραγάτση, από τις 10:00 έως τις 18:00. συγκεντρώνουμε συσκευασμένα τρόφιμα, λάδι, παιδικές τροφές και είδη προσωπικής υγιεινής για τους άπορους συνανθρώπους μας που υποστηρίζονται από την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση[…]

Περισσότερα »

Ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο του Συνδυασμού “Ανταρσία στο Λιμάνι”

Ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο του Συνδυασμού “Ανταρσία στο Λιμάνι” επικεφαλής του οποίου είναι ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά Θανάσης Διαβολάκης. 1. Αλφιέρης Αντώνιος του Ευτυχίου 2. Αναστασάκος – Παρασκευόπουλος Δημήτριος του Παναγιώτη 3. Ανδρέου Σταματία (Τιάνα) του Ιωάννη 4. Αντωνιάδης Παύλος του Σταύρου 5. Βαφάκου Παναγιώτα του Ιωάννη 6. Βογιατζίδης Δημήτριος του[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *