Αλ. Τζεφεράκος: Ο Δήμος Πειραιά πάντα στο πλευρό των γυναικών

 

 

Για τα μηνύματα που θα πρέπει να περάσουμε στις επόμενες γενιές, μίλησε στο Κανάλι Ένα και την εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» με την δημοσιογράφο Λία Λάππα, ο Πρόεδρος της ΔΗ.ΡΑ.Π. και της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Πειραιά Αλέξανδρος Τζεφεράκος με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας.

Παράλληλα παρέθεσε τις υπηρεσίες των δομών που έχει δημιουργήσει ο Δήμος Πειραιά για θέματα κακοποιημένων γυναικών.

«Δυστυχώς έχουμε την ανάγκη να γιορτάζουμε ακόμα την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας ως ευκαιρία για να δώσουμε μηνύματα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τζεφεράκος, αφού τα δικαιώματα των γυναικών και η ισότητα των φύλων δεν βιώνονται ως δεδομένα.

Μιλώντας για την δομή κακοποιημένων γυναικών σημείωσε ότι «είναι απαράδεκτο για την εποχή μας να το ότι υπάρχει ακόμα η ανάγκη να λειτουργεί αυτή η υπηρεσία».

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας του Δ. Πειραιά, το κυρίαρχο είναι η διαπαιδαγώγηση που έχουν τα παιδιά από την οικογένεια και το σχολείο, καθώς τα στερεότυπα με τα οποία μεγαλώνουν μένουν στο μυαλό τους.

Ο κ. Τζεφεράκος μάλιστα χαρακτήρισε τις γυναίκες ως ηρωίδες.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

“Κόντρα” στο πολεοδομικό και πολιτιστικό ρέκβιεμ!

Του Νίκου Μπουρσινού… Στο σαλονάκι του “ΚΑΝΑΛΙΟΥ-ΕΝΑ”, μπορεί κάποιος να θαυμάσει παλιές φωτογραφίες ιστορικών κτιρίων του Πειραιά. Τα περισσότερα δεν υπάρχουν πια. Σε μια χώρα , η οποία κόπτεται διαρκώς, για το παρελθόν της κατεδαφίζονται πανέμορφα κτίσματα και μαζί τους, η ιστορική μνήμη. Ένα ατέλειωτο πολεοδομικό και πολιτιστικό ρέκβιεμ! Από[…]

Περισσότερα »

Σκουρλέτης στο Κανάλι Ένα: Κανείς στον ΣΥΡΙΖΑ δεν αμφισβητεί τον Αλέξη Τσίπρα

Για την πρωτοβουλία εντός του ΣΥΡΙΖΑ με την επωνυμία «Ομπρέλα», μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Πάνος Σκουρλέτης, στο Κανάλι Ένα και την εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» με την δημοσιογράφο Λία Λάππα.

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *