Αλιβιζάτος: Θρίαμβος οι 300.000 ψήφοι, πιστεύω πως θα επιτευχθεί

Εκτιμήσεις σχετικά με τον αριθμό των ψηφοφόρων που θα συμμετέχουν στην εκλογή του νέου ηγέτη της Κεντροαριστεράς έκανε ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Επιτροπής Δεοντολογίας, Νίκος Αλιβιζάτος. Σύμφωνα με τον ίδιο ο αριθμός τους θα πλησιάσει τις 300.000.

«Έχουμε τις 30.000 υπογραφές, που είναι οι υπογραφές υποστήριξης. Αν περάσουμε κάτω από τις 100.000 θα είναι αποτυχία, αν περάσουμε τις 100.000 θα είναι επιτυχία, αν περάσουμε τις 200.000 θα είναι μεγάλη επιτυχία, αν πλησιάσουμε τις 300.000 – όπως θέλω να πιστεύω – θα είναι θρίαμβος», τόνισε μιλώντας στο Action24.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Επιτροπής Δεοντολογίας, το θέμα με τις λίστες όσων ψηφίσουν και το μητρώο που θα δημιουργηθεί έχει λήξει.

«Όποιος θέλει να γίνει μέλος του νέου κόμματος θα το δηλώνει ρητά, όποιος απλώς θέλει να ψηφίσει, ψηφίζει χωρίς να δηλώσει οτιδήποτε. Αυτό έχει ληφθεί ως απόφαση από την πρώτη στιγμή. Δεν μπορεί επειδή κάποιος που πάει να ψηφίσει να γίνεται αυτόματα μέλος κάποιου κόμματος», είπε και εξήγησε:

«Για παράδειγμα, σε περίπτωση που κάποιος θέλει να βγει η Φώφη Γεννηματά και βγει ο Γιώργος Καμίνης, μπορεί μετά να μη θέλει να έχει καμία σχέση με τον χώρο».

«Έχει τελειώσει το θέμα με τις λίστες και δεν πρόκειται να ανοίξει ξανά. Αυτά είναι λυμένα, κάποιοι δεν ξέρω ποιοι, τα ανοίγουν. Είναι τελείως λυμένα. Δεν μπορεί να παγιδεύσεις κάποιον που πάει να ψηφίσει αρχηγό ως μέλος ενός κόμματος. Για όνομα του Θεού. Εγώ δεν θα φέρω τέτοιο θέμα προς συζήτηση», ξεκαθάρισε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, όσοι δεν θελήσουν να γίνουν μέλη, τα στοιχεία τους θα διαγραφούν όταν τελειώσει και η διαδικασία πιθανών ενστάσεων, καθώς αυτό επιτάσσει, με γνωμάτευσή της, η Ανεξάρτητη Αρχή Προσωπικών Δεδομένων. Το ίδιο θα συμβεί και με τους εθελοντές που θα συνδράμουν στη διεξαγωγή της ψηφοφορίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυρ. Μητσοτάκης: Μήνυμα ανανέωσης για τη ΝΔ

Μήνυμα ανανέωσης της ΝΔ έστειλε ο Κ. Μητσοτάκης στη τελετή παραλαβής – παράδοσης στα γραφεία του κόμματος, το πρωί της Δευτέρας, από τον απερχόμενο μεταβατικό πρόεδρο Γιάννη Πλακιωτάκη.Ο νέος πρόεδρος της ΝΔ, απαντώντας στον Γιάννη Πλακιωτάκη, ευχαρίστησε τον ίδιο για το έργο του, αλλά και όλα τα μέλη της ΚΕΦΕ[…]

Περισσότερα »

Μαξίμου:«Θα εκτεθεί η ΝΔ αν δεν συναινέσει για το ΕΣΡ»

Και νέες κινήσεις στην κατεύθυνση της δημιουργίας, συγκρότησης του ΕΣΡ την προσεχή Δευτέρα, αναμένονται το επόμενο διάστημα από την κυβέρνηση. «Θα εκτεθεί η ΝΔ αν δεν συναινέσει στη συγκρότηση του ΕΣΡ», δηλώνουν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, που παρά την απόρριψη της υποψηφιότητας του Βύρωνα Πολύδωρα για την προεδρία του Ραδιοτηλεοπτικού[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *