Αλβανία-Κόσοβο: Συμφωνία για κοινή εξωτερική πολιτική «ως ένα έθνος»

Η Πρίστινα και τα Τίρανα υπέγραψαν συμφωνία για την ενοποίηση και τον συντονισμό της εξωτερικής πολιτικής τους, η οποία περιλαμβάνει την κοινή διπλωματική αποστολή (μία πρεσβεία).

Η συμφωνία υπεγράφη την Τρίτη στην Αλβανία από τους υπουργούς Εξωτερικών Αλβανίας και Κοσσυφοπεδίου Γκεντ Τσακάι και Μπετσέτ Πατσόλι, αντίστοιχα.

Ο Πατσόλι δήλωσε ότι συμφωνήθηκε η στενή συνεργασία «μεταξύ των δύο χωρών», η δημιουργία κοινών διπλωματικών αποστολών και ανταλλαγή προσωπικού και εμπειριών για την υλοποίηση, όπως είπε, των κοινών εθνικών τους συμφερόντων.

«Είναι μεγάλο βήμα προς τα εμπρός να εμφανιζόμαστε μαζί στον κόσμο και να ενεργούμε ως ένα έθνος», έγραψε ο Πατσόλι στα κοινωνικά δίκτυα, σύμφωνα με το σερβικό πρακτορείο Tanjug.

 

echedoros-a.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δεν επιβεβαιώνει θερμό επεισόδιο η Λευκωσία

Η κυπριακή κυβέρνηση δεν επιβεβαιώνει τα όσα δημοσιεύτηκαν σε ελληνικά μέσα ενημέρωσης για ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου, που πιθανόν να προκαλέσει η Τουρκία στα χωρικά ύδατα της Κύπρου τον Ιούνιο, όταν θα ξεκινήσει η εξόρυξη φυσικού αερίου από τη γαλλική εταιρεία Total. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι[…]

Περισσότερα »

Κ. Γρίβας: Τουρκία… με αυτοκρατορικές βλέψεις δια των όπλων

Επιμέλεια Κ. Πετούση… Για μια Τουρκία με αυτοκρατορικές βλέψεις που θέλει να τις επιβάλλει δια των όπλων και που λειτουργεί ως αυτόνομος πόλος ισχύος, μίλησε στο Κανάλι 1 και την εκπομπή «Προ παντός ψυχραιμία»

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *