Αν. Αιγαίο: Τουρκικές υπερπτήσεις πάνω από νησιά την Μ. Τετάρτη

Συνεχίστηκαν οι προκλήσεις της τουρκικής αεροπορίας, μετά τις υπερπτήσεις πάνω από τις ανατολικές ακτές της Σάμου, τους Αρκιούς, τη Γρυλούσα, τους Λειψούς, το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, τρία τουρκικά αεροσκάφη που εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης πέταξαν πάνω από τις Οινούσσες και την Παναγιά, στα 25.000 πόδια, στις 15.13.

Τρία τέταρτα αργότερα, ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16, που εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, επίσης, πέταξε πάλι πάνω από τις Οινούσες στα 28.000 πόδια, στις 15:57, πάνω από την Παναγιά, για δεύτερη φορά, στα 22.500 πόδια στις 16:05, τρία λεπτά αργότερα πάλι πάνω από τις Οινούσσες στα 33.000 πόδια και στις 16.11 πάνω από τις βορειοανατολικές ακτές της Χίου στα 23.000 πόδια.

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

 

naftemporiki.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γ. Κύρτσος: Αυτοί που διαμαρτύρονται είναι ΚΚΕ και X.A.

«Τα μπλόκα έχουν διαλύσει τον εσωτερικό τουρισμό, το εμπόριο. Λέμε λοιπόν να υποχρεωθούν να πάρουν τα τρακτέρ τους, όχι με τη βία βέβαια… Όλοι αυτοί παρατάσσουν διαρκώς τα τρακτέρ τους σε ένα κομβικό σημείο και μετά πηγαίνουν στα χωράφια τους, στα σπίτια τους, στα καφενεία και όταν έρχονται οι τηλεοράσεις[…]

Περισσότερα »

ΠτΔ: Η Πορεία της χώρας στο δρόμο της Ευρώπης

Η αναγόρευση του σε επίτιμο δημότη της Πάρου, που έγινε απόψε, παραμονή Δεκαπενταύγουστου, έδωσε για μια ακόμα φορά της ευκαιρία στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, να επισημάνει την ανάγκη η χώρα να συνεχίσει την Ευρωπαϊκή της πορεία. Ο κ. Παυλόπουλος μιλώντας στην τελετή που έγινε στο δημαρχείο του νησιού[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *