Αν. Ξανθός: Το κόστος περίθαλψης των τουριστών δεν επιβαρύνει τους Έλληνες φορολογούμενους

Το κόστος περίθαλψης των Ευρωπαίων και των κατοίκων τρίτων χωρών που επισκέπτονται τη χώρα μας δεν επιβαρύνει τους Έλληνες φορολογούμενους, αναφέρει σε δήλωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Υγείας του κόμματος Ανδρέας Ξανθός.
Ο κ. Ξανθός, απαντώντας στον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια για το σύστημα καταγραφής και είσπραξης νοσηλίων από τους ασφαλισμένους άλλων χωρών, υποστηρίζει πως υπάρχει σύστημα καταγραφής και είσπραξης των νοσηλίων τους και εισπράττονται από τις υπηρεσίες των νοσοκομείων.
«Με την έννοια αυτή το κόστος περίθαλψης δεν επιβαρύνει τους Έλληνες φορολογούμενους», αναφέρει ο κ. Ξανθός και προσθέτει: «αν στόχος της εγκυκλίου είναι να εισπράττονται χρήματα από ασθενείς που αδυνατούν να καταβάλλουν το κόστος και με αυτό τον τρόπο να αποτρέπονται από τη χρήση υπηρεσιών του ΕΣΥ, τότε έχουμε σοβαρό πρόβλημα πρόσβασης στην αναγκαία φροντίδα».
naftemporiki.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το “πακέτο” στον επόμενο

Του Χάρη Παυλίδη… Ο Κοσμάς Σκούταρης, κλασική φιγούρα κομματάρχη της δεκαετίας του ’60, τον οποίον υποδύεται στη κωμωδία “Τζένη Τζένη” ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, ανακαλύπτει ότι η κόρη του συνδέεται συναισθηματικά με τον αντίπαλο του “δικού” του υποψηφίου. Λόγοι ανωτέρας βίας τον υποχρεώνουν να τον εγκαταλείψει και να υποστηρίξει τον αγαπημένο[…]

Περισσότερα »

Πανούσης: Δέχθηκα τηλεφωνήματα να αφήσω τα “παιδιά”

«Σε επεισόδια που είχαν γίνει συλλήψεις δέχθηκα τηλεφωνήματα να αφήσω τα “παιδιά”», αναφέρει στην ΚτΚ ο πρώην υπουργός ΠτΠ Γιάννης Πανούσης, προσθέτοντας ότι η αστυνομία όφειλε να κάνει τη δουλειά της και πως προφανώς ο ίδιος δεν ενέδωσε. Όπως καταγγέλλει, από την επόμενη μέρα συγκεκριμένα ΜΜΕ κλιμάκωσαν «τον ιερό αγώνα»[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *