Αναφορά για αντιμετώπιση νήσων Αργοσαρωνικού σε ενδεχόμενο Lockdown

Ο Βουλευτής της Α΄ Πειραιώς και Νήσων Νικόλαος Μανωλάκος, κατέθεσε στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, Αναφορά στον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας, την επιστολή του Εμπορικού Βιοτεχνικού Συλλόγου Σπετσών και του Εμπορικού – Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου, με την οποία αιτούνται να διαφοροποιηθεί πλήρως η αντιμετώπιση της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Αττικής σε περίπτωση που επιβληθούν νέα αυστηρότερα μέτρα τοπικού Lockdown στην Περιφέρεια Αττικής.

Το κείμενο της Αναφοράς

Πειραιάς, 23/09/2020

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς: Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Θέμα: «Αντιμετώπιση Νήσων Αργοσαρωνικού σε ενδεχόμενο Lockdown Αττικής»

Κύριε Υπουργέ,

Θέτω υπόψιν σας επιστολή του Εμπορικού Βιοτεχνικού Συλλόγου Σπετσών και του Εμπορικού-Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου, με την οποία αιτούνται να διαφοροποιηθεί πλήρως η αντιμετώπιση της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Αττικής σε περίπτωση που επιβληθούν νέα αυστηρότερα μέτρα τοπικού Lockdown στην Περιφέρεια Αττικής.

Τα νησιά αυτά ακόμα προσπαθούν να συνέλθουν από την πρόωρη λήξη της τουριστικής σεζόν και την οικονομική ζημιά που υπέστησαν από τα έκτακτα μέτρα που επιβλήθηκαν τον Αύγουστο στον Πόρο και επηρέασαν, σε μικρότερο βαθμό και τις Σπέτσες.

Ως εκ τούτου, ένα δεύτερο απανωτό lockdown θα κατέστρεφε τους επαγγελματίες και εργαζομένους των νησιών, ανεπανόρθωτα αυτή τη φορά.

Πρόκειται για ένα αίτημα λογικό καθότι σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία άλλωστε, η επιδημιολογική εικόνα στα νησιά αυτά είναι αυτή τη στιγμή πολύ καλή, με πρακτικά μηδενικό φορτίο Covid-19, σε αντίθεση με την ηπειρωτική Αττική.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ πάμε στην καταστροφή

«Με βάση αυτά που μας λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι βέβαιο ότι πάμε σε καταστροφή», αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη. Με δηλώσεις της στον ΣΚΑΪ, η Σοφία Βούλτεψη, απέρριψε παράλληλα, κάθε ενδεχόμενο προσωρινής συνεννόησης με την Κουμουνδούρου στο μοντέλο της[…]

Περισσότερα »

Αναπτυξιακό πλάνο δρομολογεί η κυβέρνηση

Αναπτυξιακό σχέδιο που θα παρουσιαστεί τον προσεχή Μάρτιο, ώστε να αντισταθμιστούν οι συνέπειες από τα επαχθή μέτρα δημοσιονομικής και διαρθρωτικής προσαρμογής έως και το 2018 δρομολογεί η κυβέρνηση, μετά την έγκριση από το Eurogroup της συμφωνίας και της δανειακής σύμβασης των 86 δισ. ευρώ. Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος υποσχέθηκε[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *