Η ανάκαμψη της προοδευτικής Παράταξης συνδέεται με την ανάκαμψη της χώρας

Νέα μέτρα βλέπουν στη Δημοκρατική Συμπαράταξη και δεν προτίθενται καθόλου να τα ψηφίσουν.

Παρατηρώντας μία αλλαγή στην τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα, από το «δεν θα ψηφίσουμε νέα μέτρα», στο «δεν θα κάνουμε πίσω από τις αρχές μας», η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, έκανε λόγο για ‘υποχώρηση’. Την ίδια στιγμή σχολίασε τα όσα είπε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού ότι δεν θα ψηφίσουν νέα μέτρα γίνονται για …διαπραγματευτικούς λόγους. «Λέμε και καμιά κουβέντα παραπάνω να περνάει η ώρα δηλαδή, λόγια του αέρα χωρίς αντίκρυσμα», είπε στα Παραπολιτικά FM η κ.Γεννηματά, προβλέποντας πως οι κυβερνώντες κόντρα σε όσα υπόσχονται, στο τέλος «θα τα δώσουν όλα». Εμένα αυτό μου μοιάζει ήδη με υποχώρηση.

Την ίδια ώρα, στην Χαριλάου Τρικούπη διαρριγνύουν τα ιμάτιά τους ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ψηφίσουν νέα μέτρα. «Ο κ.Τσίπρας δεν έχει την πολιτική νομιμοποίηση να ακολουθήσει την ηρωική έξοδο με κίνδυνο να προκαλέσει Grexit, ούτε να ψηφίσει τα νέα μέτρα που εν τοις πράγμασι συνιστούν ένα τέταρτο μνημόνιο», λένε στο ΠΑΣΟΚ, θυμίζοντας με νόημα ότι «ο λαός τον Σεπτέμβριο του 2015 δεν έδωσε εντολής τον κ.Τσίπρα να πάει ούτε για Grexit ούτε για τέταρτο μνημόνιο».

Την ίδια ώρα, με τις μηχανές να είναι στο φουλ και το κόμμα σε πλήρη εκλογική ετοιμότητα, η επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ, ρωτήθηκε για την ενότητα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και εμφανίστηκε άκρως αισιόδοξη. «Στη λέξη ‘ενότητα’ εγώ βάζω ένα τσεκ και στη διεύρυνση, τολμώ να βάλω ένα δεύτερο τσεκ», είπε, θέτοντας ως στόχο να δημιουργηθεί εκ νέου ένα προοδευτικό, πλειοψηφικό ρεύμα. «Είμαι αισιόδοξη ότι θα τα καταφέρουμε. Πιστεύουμε ότι αυτό χρειάζεται ο τόπος. Η ανάκαμψη της προοδευτικής Παράταξης συνδέεται με την ανάκαμψη της χώρας», είπε, επιμένοντας ότι πρέπει να ηττηθεί η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, που εκφράζει αυτή τη στιγμή «μια κίβδηλη Αριστερά», όπως είπε. «Είναι fake Αριστερά και προσβάλλει τις αρχές και τις αξίες των αγωνιστών και των ανθρώπων της Αριστεράς, με τους οποίους μας συνδέουν πολλά», κατέληξε η Φώφη Γεννηματά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κ. Σαββαΐδου: ΕΔΕ για τα περί “σχεδίου Βαρουφάκη”

Κατεπείγουσα ένορκη διοικητική εξέταση για το «σχέδιο Βαρουφάκη» διέταξε η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Η κ. Σαββαΐδου ανακοίνωσε επίσης τον ενδελεχή εσωτερικό έλεγχο των πληροφοριακών συστημάτων της γενικής γραμματείας για τυχόν παράνομη ή αδικαιολόγητη λήψη δεδομένων. Όπως επισημαίνει, για τα αποτελέσματα των ερευνών θα[…]

Περισσότερα »

Επιχείρηση ανάσχεσης επέλασης Τσίπρα σε μεσαίο χώρο

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στην ηγεσία της κυβέρνησης στο φόντο της παρουσίας του Αλέξη Τσίπρα στην ΔΕΘ. «Τραυματισμένη» η κυβέρνηση από την υπόθεση του ΕΝΦΙΑ βλέπει τον Αλέξη Τσίπρα να προσπαθεί να διεισδύσει στο χώρο του κέντρου. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ξεκαθάρισε μιλώντας στη συνέντευξη τύπους τη ΔΕΘ[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *