Ανακοίνωση των εργαζομένων στην ΕΡΤ

Ανακοίνωση κόλαφο εξέδωσαν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ για την κατάσταση της δημόσιας τηλεόρασης, τις πολιτικές παρεμβάσεις και τις προσωπικές επιδιώξεις και στρατηγικές που απαξιώνουν τον δημόσιο τηλεοπτικό φορέα.

Οι εργαζόμενοι δια της εκπροσώπου τους Μαρίας Γεωργίου υψώνουν κραυγή αγωνίας για το μέλλον της ΕΡΤ θεωρώντας ότι βρίσκεται στο μέσο σφοδρής πολιτικής αντιπαράθεσης που υπονομεύει τη λειτουργία της και οδηγεί σε πλήρη απαξίωση.

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον έχει η πρόταση που καταθέτουν οι εργαζόμενοι για τις διοικήσεις της ΕΡΤ, επισημαίνοντας ότι επιτέλους πρέπει να αφαιρεθεί η αρμοδιότητα διορισμού τους από τον αρμόδιο υπουργό και να ανατεθεί σε συλλογικό διακομματικό όργανο που θα συγκροτηθεί μέσα στη Βουλή. Για την παρούσα διοίκηση ζητούν από τα μέλη του Κοινοβουλίου να παυθεί πάραυτα και στο σύνολό της και να αντικατασταθεί από μια νέα διοίκηση που θα βγάλει την ΕΡΤ από το αδιέξοδο.

Ειδικότερα η ανακοίνωση των εργαζομένων της ΕΡΤ έχει ως εξής:

Όταν στην απόφαση της τελευταίας συνέλευσης των δημοσιογράφων αναφέραμε πως ανησυχούμε για “… τα φαινόμενα παρακμής, απαξίωσης, συνδιοίκησης, πολιτικών παρεμβάσεων

και επιθέσεων, τα οποία μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω και είναι ξένα με ένα σύγχρονο ραδιοτηλεοπτικό φορέα…” δεν περιμέναμε ότι, πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις, θα επιβεβαιωνόμασταν και, μάλιστα, με τόσο κραυγαλέο τρόπο.

Την κατάσταση περιέγραψαν με ακόμα πιο μελανά χρώματα στελέχη της ΕΡΤ τα οποία παραιτήθηκαν, παραγκωνίστηκαν ή απομακρύνθηκαν, τελευταία δε και στελέχη του κυβερνώντος κόμματος. Ταυτόχρονα, το θέμα έφθασε και στη Βουλή, καθώς αντιδρούν και όλα τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης, παρότι αυτό δε γίνεται πάντα με τον ενδεδειγμένο τρόπο (βλ. εμπάργκο Ν.Δ.). Η κατάσταση αυτή απογοητεύει την κοινωνία που είναι ο “ιδιοκτήτης” της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους.

Εδώ που φτάσαμε μόνη λύση είναι η εσπευσμένη αλλαγή της (πανταχόθεν βαλλόμενης) Διοίκησης της ΕΡΤ με ευρύτερες συναινετικές διαδικασίες από την Βουλή. Στη συνέχεια πρέπει να αλλάξει ο νόμος, να αφαιρεθεί οριστικά η αρμοδιότητα ορισμού της Διοίκησης της ΕΡΤ από τον αρμόδιο Υπουργό και να ανατεθεί σε ένα ευρύτερο σώμα υπό τη συναινετική εποπτεία της Βουλής.

ΜΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ εκπρόσωπος δημοσιογράφων ραδιοφώνου- πολυμέσων ΕΡΤ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Τροχαίο με έναν νεκρό και τρεις τραυματίες

Ένας νεκρός και τρεις ελαφρά τραυματίες, ανάμεσά τους δύο παιδιά, είναι ο απολογισμός τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης, στο ύψος της εξόδου για την οδό Κατσιμίδη. Βάσει των πρώτων πληροφοριών, το δύστυχημα προκλήθηκε όταν αυτοκίνητο που κινείτο στην περιφερειακή οδό, στο ρεύμα προς ανατολικά, σταμάτησε, με αποτέλεσμα[…]

Σχολιάστε