Ανακοίνωση των εργαζομένων στην ΕΡΤ

Ανακοίνωση κόλαφο εξέδωσαν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ για την κατάσταση της δημόσιας τηλεόρασης, τις πολιτικές παρεμβάσεις και τις προσωπικές επιδιώξεις και στρατηγικές που απαξιώνουν τον δημόσιο τηλεοπτικό φορέα.

Οι εργαζόμενοι δια της εκπροσώπου τους Μαρίας Γεωργίου υψώνουν κραυγή αγωνίας για το μέλλον της ΕΡΤ θεωρώντας ότι βρίσκεται στο μέσο σφοδρής πολιτικής αντιπαράθεσης που υπονομεύει τη λειτουργία της και οδηγεί σε πλήρη απαξίωση.

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον έχει η πρόταση που καταθέτουν οι εργαζόμενοι για τις διοικήσεις της ΕΡΤ, επισημαίνοντας ότι επιτέλους πρέπει να αφαιρεθεί η αρμοδιότητα διορισμού τους από τον αρμόδιο υπουργό και να ανατεθεί σε συλλογικό διακομματικό όργανο που θα συγκροτηθεί μέσα στη Βουλή. Για την παρούσα διοίκηση ζητούν από τα μέλη του Κοινοβουλίου να παυθεί πάραυτα και στο σύνολό της και να αντικατασταθεί από μια νέα διοίκηση που θα βγάλει την ΕΡΤ από το αδιέξοδο.

Ειδικότερα η ανακοίνωση των εργαζομένων της ΕΡΤ έχει ως εξής:  

Όταν στην απόφαση της τελευταίας συνέλευσης των δημοσιογράφων αναφέραμε πως ανησυχούμε για “… τα φαινόμενα παρακμής, απαξίωσης, συνδιοίκησης, πολιτικών παρεμβάσεων

και επιθέσεων, τα οποία μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω και είναι ξένα με ένα σύγχρονο ραδιοτηλεοπτικό φορέα…” δεν περιμέναμε ότι, πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις, θα επιβεβαιωνόμασταν και, μάλιστα, με τόσο κραυγαλέο τρόπο.

Την κατάσταση περιέγραψαν με ακόμα πιο μελανά χρώματα στελέχη της ΕΡΤ τα οποία παραιτήθηκαν, παραγκωνίστηκαν ή απομακρύνθηκαν, τελευταία δε και στελέχη του κυβερνώντος κόμματος. Ταυτόχρονα, το θέμα έφθασε και στη Βουλή, καθώς αντιδρούν και όλα τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης, παρότι αυτό δε γίνεται πάντα με τον ενδεδειγμένο τρόπο (βλ. εμπάργκο Ν.Δ.). Η κατάσταση αυτή απογοητεύει την κοινωνία που είναι ο “ιδιοκτήτης” της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους.

Εδώ που φτάσαμε μόνη λύση είναι η εσπευσμένη αλλαγή της (πανταχόθεν βαλλόμενης) Διοίκησης της ΕΡΤ με ευρύτερες συναινετικές διαδικασίες από την Βουλή. Στη συνέχεια πρέπει να αλλάξει ο νόμος, να αφαιρεθεί οριστικά η αρμοδιότητα ορισμού της Διοίκησης της ΕΡΤ από τον αρμόδιο Υπουργό και να ανατεθεί σε ένα ευρύτερο σώμα υπό τη συναινετική εποπτεία της Βουλής.

ΜΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ εκπρόσωπος δημοσιογράφων ραδιοφώνου- πολυμέσων ΕΡΤ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άκυρη η μετάταξη υπαλλήλων στα δικαστήρια Πειραιά

Άκυρη έκρινε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) την απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με βάση την οποία οποίο το καλοκαίρι του 2013 ενέκρινε την μετάταξη ορισμένων υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στα πολιτικά και ποινικά δικαστήρια Πειραιά για να στελεχώσουν θέσεις διοικητικών γραμματέων. Το Ανώτατο[…]

Περισσότερα »

Αποκαθίσταται σταδιακά η κυκλοφορία στην Αττική . Μεγάλες καθυστερήσεις

Αποκαθίσταται σταδιακά η κυκλοφορία σε αρκετά σημεία της Αττικής που είχε διακοπεί νωρίτερα, εξαιτίας της καταρρακτώδους βροχής που έπεσε σε πολλά μέρη του Λεκανοπεδίου. Σύμφωνα με την τροχαία, έχει αποκατασταθεί πλέον και διεξάγεται από μία λωρίδα η κυκλοφορία στη Νέα εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, στο ρεύμα προς Κόρινθο, ενώ[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *