Ανέκρουσε πρύμνα το ΥΠΕΣ για την τροπολογία των διορισμένων manager  

Την έντονη αντίδρασή της στην τροπολογία του Υπ. Εσωτερικών για την τοποθέτηση διοικητικών γραμματέων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α) εξέφρασε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

«Η κηδεμονία μέσα από τέτοιες ενέργειες φέρνει σε αντίθεση την αυτοδιοίκηση με αυτές τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες» δήλωσε στο Κανάλι 1 ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης και πρόσθεσε ότι αν η κυβέρνηση δεν εφαρμόσει αυτά που πρέπει για την αυτοδιοίκηση «εμείς πλέον θα είμαστε απέναντι σε μία κατάσταση η οποία θέλει βέλτιστες πρακτικές όπως συμβαίνει σεόλες τις χώρες της Ευρώπης».

Το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ για το λόγο αυτό πραγματοποίησε έκτακτη συνεδρίαση το πρωί προκειμένου να συζητηθούν οι επόμενες κινήσεις ώστε η κυβέρνηση να μην σκέπτεται «για την αυτοδιοίκηση χωρίς της αυτοδιοίκηση».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά Παναγιώτης Αβραμίδης αναφέρει πως «η επικαιροποίηση του 3ου μνημονίου που υπέγραψε η κυβέρνηση με τους δανειστές μιλά καθαρά για αποπολιτικοποίηση της διοίκησης του κράτους, ξεκινώντας με αντικατάσταση των γενικών γραμματέων των υπουργείων από διοικητικούς γραμματείς εντός του 2016 και των υπολοίπων νομικών προσώπων του κράτους το 2017.

Από το κείμενο προκύπτει με σαφήνεια ότι αυτό αφορά το κράτος και όχι τους αυτοδιοικητικούς θεσμούς. Προφανώς και δεν θα μπορούσαν να κάνουν κάτι τέτοιο για τους δήμους δεδομένου ότι απολαμβάνουν πλήρους αυτοτέλειας, όπως περιγράφεται στο άρθρο 102 του Συντάγματος και σε όλους τους νόμους της Ελλάδας».

Σημειώνεται ότι λόγω των πιέσεων  προς το  Υπουργείου Εσωτερικών η τροπολογία αποσύρθηκε

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

κ. Σεραφείμ: “Δημιουργείται νέα γέφυρα συνεργασίας με τον Παναμά”

Την Ακολουθία του Αγιασμού στην πρεσβεία του Παναμά η οποία βρίσκεται στον Πειραιά, τέλεσε τη Δευτέρα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ. Απευθυνόμενος προς τη νέα Πρέσβειρα CristinaLiakopoulosdePapadikis και τους συνεργάτες της, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τη χαρά του «διότι μας φέρατε κοντά με μία σπουδαία και μοναδική χώρα, τη χώρα του[…]

Περισσότερα »

Εκδήλωση αφιερωμένη στα 147 χρόνια λειτουργίας του ΗΣΑΠ

Του Θοδωρή Ασβεστόπυλου… Εκδήλωση αφιερωμένη στα 147 χρόνια από την έναρξη λειτουργίας του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου διοργανώνουν την Τετάρτη 25 Μαΐου στις 7 μ.μ. στον σταθμό ΗΣΑΠ Πειραιά, η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά και το Μουσείο Ηλεκτρικών Σιδηροδρόμων. Συνδιοργανωτές είναι επίσης η ΣΤΑΣΥ ΑΕ, η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ και το Σωματείο Συνταξιούχων ΗΣΑΠ.[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *